VAHİT OLCAY - GÜRKAN OLCAY(İHA) - Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Atatürk'ün vasiyetini AK Parti olarak yerine getirdiklerini belirterek, "Atatürk, 95 yıl önce, 'Bitlis'e mutlaka üniversite lazımdır' demişti. Yıllardır bu sözü kimse tutmadı. Ama biz bu sözü tuttuk ve Eren Üniversitesi'ni kurduk" dedi.
ÇAĞRI MERKEZİ AÇILIŞI
Bitlis'te Plus Telekom tarafından hizmete sunulan Doğu Çağrı Merkezi'nin açılış töreninde konuşan Bakan Binali Yıldırım, geçen aylarda Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile birlikte tekrar Bitlis'e geldiğini hatırlattı. Bu sefer Başbakan Erdoğan'ın kendisine, 'Git Bitlis'e, benim selamımı söyle' dediğini belirten Yıldırım, Cumhuriyet tarihinin en büyük hizmetlerini yaptıklarını sözlerine ekleyerek, "Bitlis'i Rahva'dan Van'a, Elazığ'a kadar bölünmüş yollarla bağladık. Bundan 8 yıl öncesine kadar yapılan bölünmüş miktarı sadece 19 kilometredir. 2003'ten 2010'a kadar 222 kilometre bölünmüş yol yaptık. 2002'de Bitlis yolları için ayrılan para miktarı 8,5 milyon TL idi. Biz sadece geçen sene 303 milyon TL ödenek ayırdık. Bitlis'e gelirken Mutki üzerinden geldik. Mutki'yi çok anlattılar, bize çok şeyler söylediler. Ama hiç iyi şeyler söylemediler. Bitlis Mutki karayolunu da başlattık, önümüzdeki yıl bitireceğiz. Tamamen Bitlis çıkmaz sokak olmaktan kurtuldu. İster doğuya, ister batıya ulaşabilecek. Bütün bunlar 8 yıl içinde yapıldı. Bütün bunların olma sebebi Başbakan Recep Tayip Erdoğan'dır. Çünkü Başbakan ülkesine ve milletine sevdalıdır" şeklinde konuştu.
ATATÜRK’ÜN VASİYETİ
Atatürk'ün vasiyetini AK Parti olarak yerine getirdiklerini söyleyen Bakan Yıldırım, "Atatürk, 95 yıl önce, 'Bitlis'e mutlaka üniversite lazımdır' demişti. 95 yıldır bu sözü kimse tutmadı. Ama biz bu sözü tuttuk ve Eren Üniversitesi'ni kurduk. Ayrıca Polis Okulu ilk defa Bitlis'e yapıldı. Hizmetler o kadar çok ki, konuşulacak çok şey var. Yapılan hizmetler saymakla anlatmakla bitmez. Hizmetler ortada, herkes görüyor. Bitlis'in giriş yolu Avrupa ülkelerinde bile yok" dedi.
Bitlisli gençlere mutlaka iş sahası açmayı planladıklarını, üniversite şehri Bitlis'e bilişimle ilgili bir iş yeri açmak gerektiğini düşündüklerini anlatan Bakan Yıldırım, "Bugünlerde son yılların modası çağrı merkezlerinden kurmaya karar verdik. Çağrı merkezlerinde dünyada 15 milyon insan çalışıyor. Gençlerimize iş alanı açalım, bir çağrı merkezi kuralım dedik. 300 kişi ile başlayıp bin kişi ile tamamlayacağız. Böylelikle Bitlis'in işsizlik sorununu bir nebze de olsa çözdük" diye konuştu.
SANER’İN KONUŞMASI
Bitlis'e misafir olarak gelen Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti Bayındırlık ve Ulaştırma Bakanı (KKTC) Hamza Ersan Saner ise konuşmasında, "Bizler birbirimizle yıllar yılı kardeşlik bağları çerçevesinde yaşamış bir toplumuz. Biz de Kıbrıs temsilcileri olarak aranızda bulunmaktan son derece mutluyuz. Bugün yine bir şirketler birliği oluşturarak değerli işadamlarımızla Doğu Çağrı Merkezi'ni hizmetinize sunuyoruz. Bu çağrı merkezi Bitlis halkına ve yöreye ekonomik yönden ciddi bir kaynak olacaktır. KKTC ile
Türkiye arasındaki ilişkiler bir gönül ilişkisidir. Bu ilişkiler diğer ülkelerin ilişkilerine benzemez, bizim ilişkimiz karşılıksız sevgiye dayalıdır. Bizler de ülkemizde birçok çalışmalar yapıyoruz, bu konuda Türkiye bizlere her zaman destek oluyor. Başımız sıkıştığı anda her zaman yanımızda ve her zaman destek veren Türkiye Cumhuriyeti Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan'a, Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Cemil Çiçek'e ve benim her zaman yanımda olan, bir istediğimi iki etmeyen Ulaştırma Bakanı Binali
Yıldırım'a yürekten teşekkürlerimi sunuyorum" dedi.
Çağrı merkezinin açılışını yapan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, çalışacak olan personelle bir müddet sohbet edip bilgi aldı. Karayolları Tünel Şefliği binasının açılışını yapan Yıldırım, ardından belediyede onuruna düzenlenen yemeğe katıldı. Buradan helikopterle Diyarbakır'ın Kavuşak köyüne hareket eden Yıldırım, gazetecilerin Muş Havaalanı'nda helikopterin güçlükle kalktığı yönündeki sorusu üzerine, "Gördüğünüz gibi karşınızdayım, gayet de güzel bir yolculuk yaptık. Hiçbir tehlike de olmadı" ifadelerini kullandı.