ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Hedefi 12'den vurdular
Hedefi 12'den vurdular
Emniyet üniversitelileri bilgilendirdi
Emniyet üniversitelileri bilgilendirdi
Erzurum esnafı  8 ayda 20 milyarlık çek ödedi
Erzurum esnafı  8 ayda 20 milyarlık çek ödedi
Erzurum ekonomisinde ticaret sektörü sinerjisi
Erzurum ekonomisinde ticaret sektörü sinerjisi
ATAUNİ’den istihdam garantili iş birliği protokolü
ATAUNİ’den istihdam garantili iş birliği protokolü
HABERLER>GUNCEL
9 Mayıs 2009 Cumartesi - 00:24

Atalay “Namazla Diriliş”i anlattı

GHA/İlahiyatçı Prof. Dr. Orhan Atalay, namazın Müslümanlar için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Hayatta en büyük riskin Allah’ı unutmak olduğunu kaydeden Atalay, “Allah’ı unutursak, onun da bizi unutacağının farkında olmalıyız.”dedi.

Atalay “Namazla Diriliş”i anlattı

Namaz Gönüllüleri Platformu’nun Türkiye’nin birçok yerinde düzenlediği “Namazla Diriliş” isimli program, Erzurum’da da MÜSİAD Gençlik Kurulu’nun organizasyonuyla gerçekleştirildi. Halkın yoğun ilgi gösterdiği programa, İlahiyatçı Prof. Dr. Orhan Atalay, İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut ve İlahiyatçı Yazar Hasan Hafızoğlu konuşmacı olarak katıldı.
KIZILIOĞLU’NDAN KUR’AN ZİYAFETİ
Saygı duruşunun ardından İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan program, sinevizyon gösterimi ve İstanbul Hz. Ömer Camii İmamı Dünya Kur’an- Kerim Okuma Birincisi Mustafa Kızılcıoğlu’nun Kur’an tilavetiyle devam etti.
Açılış konuşması yapan MÜSİAD Gençlik Kurulu Erzurum Başkanı Yavuz Selim Turan, amaçlarının, toplumun milli ve manevi yönden sosyal ve ekonomik açıdan rekabeti seven genç iş adamlarını oluşturmak olduğunu belirtti. MÜSİAD Erzurum Şube Başkanı Abdullah Mustafa Güvenli de, Gençlik Kurulu’nun yaptığı organizasyondan dolayı Gençlik Kurulu üyelerine teşekkür etti.
NAMAZLA DİRİLİŞ
Geceye konuşmacı olarak katılan İlahiyatçı Yazar Ahmet Bulut, bu organizasyonu Türkiye’nin her yerinde yaptıklarını belirterek, sadece “Namazla Diriliş” adlı kitaplarla 2 bin aileye ulaştıklarını söyledi. Bunun dışında bazı televizyonlarda çeşitli programlar yaptıklarını dile getiren Bulut, 200’e yakın bilim adamı, sanatçı ve 50 hocayla birlikte bu çalışmaları yaptıklarını ifade etti. Ülkemizde her gün bin kişinin öldüğünü ve bunlardan 750’sinin namaz kılmadan hayata veda ettiğine dikkati çeken, “Keşke sihirli bir değneğim olsa da, bir dokunuşta tüm Müslümanlar namaz kılsa.” dedi.
MÜSLÜMANLAR İÇİN NAMAZIN ÖNEMİ
İlahiyatçı Prof. Dr. Orhan Atalay ise, namazın Müslümanlar için ne kadar önemli olduğuna vurgu yaptı. Hayatta en büyük riskin Allah’ı unutmak olduğunu kaydeden Atalay, “Allah’ı unutursak, onun da bizi unutacağının farkında olmalıyız. Eğer Allah’ı unutmak istemiyorsak, namaz kılmalıyız. Namaz, insanları Allah’a yakınlaştırır ve Allah’ı unutmamızı engeller.” şeklinde konuştu. İlahiyatçı Yazar Hasan Hafızoğlu da, namazın insanoğlunun kurtuluşu olduğunu ve her Müslüman’ın mutlaka namaz kılması gerektiğini hatırlattı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 6 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
25dadaş25 16 Mayıs 2009 Cumartesi 10:22

yorumcu mücait efendi sen uzaydanmı geldin erzurumda kimin nerde ne yaptıgını biliyorsunda bal gibi işine gelmiyor senin zihniyetinde oturup kalkıp askeri polisi karalama vardır hadi git sizin ögrettiginiz elif suparasını 40 yıl bizim köyde mehmet çavuş bedava okuttu kuranı ben ondan ögrendim ruhu şad mekanı cennet olsun erzurumda şimdi partizan hocalar töredi hoca siyaset yapar taraf tutarsa bende eleştiririm siyasetin kelime anlamı ne yalan demek peki hocanın siyasette işi ne seçimlerde gördük ne yaptıklarını şuan zaten gazetelerde gündemdeler sp başkanı söylüyor akpde siyaset yaptıklarını müco gibi sahte mücahitlerin yüzünden erzurum bu hale geldi yemek izdihamlarıda bunların sovudur bi tabak pilavda izdiham çıkartırlar kasıtlı yemegi kim verdi adı duyulsun diye gizli gizli yediginiz hurmalar bir gün gelir sizi dırmalar mevlam erzurumun yar ve yardımcısı olsun selam saygılar ALLAHA Emanet olun Yorgun Savaşçı

Yorumu oyla      6      4  
FakirFani 15 Mayıs 2009 Cuma 15:12

Hz Peygamber (sav) Efendimiz buyuruyor, 'Kişinin Namazı Orucu sizi aldatmasın akçe-parayla olan işlerine bakınız' bu arkadaşlar, Toplumu konferansla aydınlatma şovenistliği yerine, fakir talebeye BURS, garibana AŞ, ve iş istihdamı sağlayacak yatırım yapsınlar... bu satırların yazarı biz fakirFani vakti zamanında bu önerilerimiz yapmış olmaktan mutlu huzurlu yaşıyoruz şahidimiz Allah cc ve bir Devlet bankası kayıtlarıdır Burs alan ve Erzak alan kimden aldığını bilmezdi Elhamdulillah... Erzurum'a selam

Yorumu oyla      6      4  
evet 15 Mayıs 2009 Cuma 14:28

MÜSİEAD dediğin neki ya çıkarcılar topluluğu. millete yutturun ama Allah birgün hesabınızı görür.

Yorumu oyla      6      4  
mücahit 15 Mayıs 2009 Cuma 11:19

arkadaşlarım sizin sıkıntınız ne? müsiad'ı ve namaz gönüllülerini partizanlıkla mı suçluyorsunuz.Bu insanların dediğin insanların Erzurum'un son hali ile ne alakası var, yok para topluyorlarmış da, siyasi harcamalar yapıyorlarmış da.. böyle önemli bilgilere nasıl ulaştın, nasıl bi bağlantı kurdun anlamış değilim. Ayrıca insanları rahatsız eden sorhoşlara sus diyenleri de gördük. saorhoşu susturur ardından gider milletin karısına kızına laf atar. Sarhoşu susturur artistlik yapar, bir vakit namaz klımaz. Bumilletin polisi var, askeri var. Başka kimseye ihtiyacı yok.

Yorumu oyla      6      4  
25dadaş25 11 Mayıs 2009 Pazartesi 09:03

bunlar olmadan erzurum daha dindar örf ve anane lerine baglı idiler bunların amacı partizanlık para toplama parti yolunda siyasi harcama nara atan sarhoşa sus diyemezler gıkları çıkmaz kardeşim milleti niye rahatsız ediyorsun diyemezler köşeyi dönüp kaçarlar ne şeytanı gör nede ıhlası oku veya bana degmeyen yılan bin yıl yaşasınderler o yılan bir gün bi sokacak bu kadar sadece kendi mem faatlerini düşünenlerin sonu hüsrandır mevlam erzurumun yar ve yardımcısı olsun selamın aleyküm

Yorumu oyla      6      4  
alperen alpagut 10 Mayıs 2009 Pazar 22:17

ölen 1000 kişiden 750 sinin namaz kılmadan dünyadan göçtüğü istatistik bilgisini nasıl elde etmişler , merak ettim doğrusu.arap ülkelerinde böyle bir inceleme yapılsa zannederim namaz kılanların çoğunlukta olduğu kesindir amma onlarında sosyal hayatlarına bakılırsa kıldıklsrı şekli namazın kendilerine bir şey katmadığı belli değilmi?namaz insanı her türlü kötülükten uzaklaştırmıyorsa onun şekli hareketlerden ibaret olduğunu efendimiz bize bildirmedimi?namaz gönüllüleri platformunu tertip edenlerin namazın ruhunu taşıyan bilinçte olmalarına gerçekten inanmak isterim.arkasında siyasi bir düşünce olanların bu işin içinde olması biraz tuhaf geliyor.devletin diyanet işleri ve ilahiyat fakülteleri ne güne duruyor.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Tekman ağaçlandırılıyor
Tekman Kaymakamı Murat Güven 2007-2008 yıllarında başlatılan Tekman Yeşillendirme ...
Sevgi Bayrağı Samsun'dan yola çıktı
Atatürk'ün Ulusal Kurtuluş Savaşı'nı başlatmak üzere Samsun'a ilk adımını ...
Erzurum’da özel orman süreci
Erzurum’da özel ormanların kurulmasına ilişkin toplantı Vali Bulut başkanlığında ...
 
Yakutiye Meclisi bir ilki yaşadı
Yakutiye ilçesinde belediye meclisini ilk kez bayan başkan yönetti. İlçe ...
Umut Derneği’nden Umut kermesi
Erzurum Umut Derneği’ne mensup 500 gönüllü bayanın kendi elleriyle hazırladıkları ...
Çocuk ve anne adaylarına maddi yardım
Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Kanunu kapsamına giren yoksul ...
 
Memurlara yer bulundu, işçiler beklemede
Erzurum’da 29 Mart Yerel seçimleri öncesi kapatılan belediyelerin işçilerinin ...
Bu markette para geçmiyor
Erzurum’da bulunan Ebu İshak Kültür ve Hizmet Vakfı Sosyal Yardım Marketi, ...
Vakıflar, sosyal barışın ifadesi
GHA/Vakıfların, Osmanlı sosyal hayatı içerisindeki yerini, Ord. Prof. ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva