ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Dadaşlar İsrail’i lanetledi
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
HABERLER>GUNCEL
1 Haziran 2009 Pazartesi - 01:31

Atalay, Karabulut olayını değerlendirdi

İçişleri Bakanı Beşir Atalay, İstanbul'da Münevvever Karabulut'un başı kesilerek, öldürülmesi olayıyla ilgili olarak, '' Hunharca bir cinayet. İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir birim oluşturduk. Rusya gibi gitme ihtimali olan ülkelerle özel irtibat içinde çalışmalar yürütüyoruz'' dedi.

Atalay, Karabulut  olayını değerlendirdi

BAKANLAR’DAN BEAH İNCELEMESİ
İçişleri Bakanı Beşir Atalay ve Bağlık Bakanı Recep Akdağ, Erzurum Bölge Eğitim ve Araştırma Hastanesinde incelemelerde bulundu.
     Ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını yanıtlayan Bakan Atalay, İstanbul'da Münevvever Karabulut'un başı kesilerek, öldürülmesi olayıyla ilgili şunları kaydetti: ''Bu olay çok hunharca bir cinayet. Kamuoyuna da çok şiddetli yansıdı. Biz de o çerçevede bu olayın takibi için İstanbul Emniyet Müdürlüğü bünyesinde özel bir birim oluşturduk. Daha sonra uluslararası aramaya önem verdik. İnterpol aracılığıyla, kırmızı bültenle aranıyor. Rusya gibi gitme ihtimali olan ülkelerle özel irtibat içinde çalışmalar yürütüyoruz. Ama alınmış, size verebileceğimiz ileri, somut sonuç yok.''
     KARABULUT OLAYI
Bir gazetecinin Rusya'ya ekip gönderilip gönderilmediğini sorması üzerine ise Bakan Atalay, ''Karşılıklı anlaşmalar gereği, gereken yapılıyor. Bundan emin olunsun. Benim kendi umudum ve dileğim, ayrıca da görevimiz çok uzamayacağı kanaatindeyim. Sonuç alacağız'' dedi.
     Bakan Atalay, mayınlı arazilerin temizlenmesi konusundaki yasa tasarısı ile ilgili soru üzerine de bu konuda gerekli kişilerin çalışmalarını sürdürdüğünü belirtti.
     AKDAĞ:DOMUZ GRİBİ TEDBİRLERİNDE AKSAMA YOK
     Sağlık Bakanı Recep Akdağ ise gazetecilerin domuz gribiyle ilgili soruları üzerine, dün, biri ABD'den diğeri Amsterdam'dan gelen 2 Türk vatandaşında H1N1 virüsü ve buna bağlı hastalığın görüldüğünü hatırlattı.
     Konuyla ilgili olarak, müsteşar yardımcısının bilim yürütme kuruluyla derhal toplandığını ifade eden Akdağ, ''Daha önce 2 ABD'lide görülen hastalıkla ilgili aldığımız tedbirleri biliyorsunuz. Aynen o tedbirlerimiz devam ediyor'' diye konuştu.
    OLAYLAR HALKA HASSASİYET KAZANDIRIYOR
 Akdağ, yaşanan olayların halka hassasiyet kazandırması ve bir şeyler öğretmesi gerektiğinin altını çizerek, şunları kaydetti: 'Bu hastalık grip. Öksürükten, ağız ve burun sıvılarından yayılan virüslerin etrafa saçılmasıyla, ellerine bulaşması ve öksürdüğü, hapşırdığı yerlerdeki zeminlere, trabzan, asansör düğmesi gibi yerlere konmasından sonra virüsler, uzun süre canlı kalabiliyor. Bu sahalardan başkalarına bulaşabiliyor. Bunun için ellerimizi yıkamayı toplumca çok iyi öğreneceğiz. Buna çok büyük önem vereceğiz. Çocuklarımıza el yıkama alışkanlığı kazandıracağız.''
     SONUNA KADAR HAZIRLIKLI OLACAĞIZ
Daha önce ABD'li 2 kişide şimdi de Türkiye'ye yurt dışından gelen 2 Türk vatandaşında söz konusu virüsün bulunduğunu anımsatan Bakan Akdağ, şöyle devam etti:
     ''Dikkat edersek, onların Türkiye'de virüsü bulaştırdığı kimse yok. Bulaştırmış olsalar bile çok fazla yayılmadan, bu hastalığı kontrol edebileceğimizi düşünüyoruz. Çok iyi hazırlığımız var. Vakaya çok süratle yaklaşıyoruz. Sonbahar ve kış mevsiminde tüm dünyada, Türkiye'de dahil buna, ikinci bir dalga ya da daha güçlü enfeksiyon yayılması riskinin varlığını biliyoruz. Grip, sonbahar ve kış mevsiminde yayılıyor. Biz o zamana kadar daha da hazırlıklı olacağız. Toplum olarak bu dönem içerisinde ellerimizi yıkamayı çok daha iyi öğreneceğiz.''
     Akdağ, bu konuda basına da görevler düştüğünü de belirterek, ''İnsanlarımız uyanık olmaya, daha duyarlı olmaya yönlendirilmeli. Hastalık yayılmış gibi haberler yapılmamalı. Hastalık yayılmış gibi haberler yaparsak kendi ülkemize zarar veririz'' diye konuştu.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Dadaşlar’dan Bulut’a övgü
GHA/Vatandaşlar, Erzurum’da göreve başladığı ilk gün; “Ben, ekibimde vatandaşın ...
Yazıcıoğlu’na Dadaş vefası
GHA/Kahramanmaraş’ta geçirdiği helikopter kazası sonucu hakkın rahmetine ...
Gümüşhane’de domuz gribi önlemi
İHA/İngiltere'den tatil için Gümüşhane'ye gelen gurbetçi baba ve kızı, ...
 
Bakan Atalay, Erzurum’da …
Erzurum’a yarın yapılacak olan MOBESE açılışı için gelen İçişleri Bakanı ...
Dadaşlardan Çaykur çayına tam not
AYŞE YILDIZ/ERZURUM (İHA) - Çaykur Genel Müdürlüğü tarafından tanıtım ...
Burfaş ve Kültür A.Ş’de yeni dönem
Bursa Büyükşehir Belediyesi iştiraklerinden Bursa Park Bahçe Sosyal ve ...
 
Yoksulları sevindirdiler
Deniz Feneri Derneği'nin kamyonuyla Erzurum'dan gelen yardım kolileri, ...
SYDV’den kiracı öğrencilere destek
Oltu Kaymakamlığı Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı(SYDV) ilçe merkezinde ...
Toplu ulaşım’a psikoteknik terapi
Erzurum’da şehir içi ulaşım sektöründe psikoteknik dönem başladı. Özel ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva