ERZURUM gazetesi
Türkiye Bilişim Derneği yetkilileri ile bir araya gelen Ata Teknokent Yönetim Kurulu Başkanı ve Atatürk Üniversitesi Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Sebahattin Tüzemen, işbirliği imkânları üzerinde bir değerlendirme yaptılar.
Tüzemen, toplantının açılışında yaptığı konuşmada, Türkiye Bilişim Derneği’nin Türkiye’nin köklü derneklerden olduğunu belirterek, “Türkiye Bilişim Derneği dünyada da bilinen bir kuruluş. Büyük bir kitleye hitap ediyor. Bu özellikleri nedeniyle bizim de önem verdiğimiz ve işbirliği yapmak istediğimiz bir kuruluş,” dedi.
//İŞBİRLİĞİ SÜRECİ
Tüzemen, Türkiye Bilişim Derneği ile Atatürk Üniversitesi ve ATA Teknokent’in işbirliği yapabileceklerini vurguladı.Tüzemen, işbirliğinin ve başlatılan projelerin ileri götürülmesinin önemli olduğunu ifade ederek, “Türkiye Bilişim Derneği ile Ata Teknokent’te gerçekleştirilecek bir laboratuarın Teknokent’i ileride sürekli bir eğitim merkezi durumuna getirebilir,” diye konuştu.
//14 BİN ÜYESİ VAR
Daha sonra konuşan Türkiye Bilişim Derneği Yönetim Kurulu Başkanı Levent Kardağ ise, Türkiye Bilişim Derneği (TBD)’nin bugün toplumun her katmanından üye yapısıyla, Bilişim Kültürünü yaymaya çalışan bir "Sivil Toplum" hareketine dönüştüğünü, 14 bini aşan üye sayısı, 9 şubesi, 18 il temsilciliği ve 33 Üniversitede TBD-Genç örgütlenmesiyle, bilişim sektörünün gelişmesine önemli katkılar vermeye devam ettiklerini söyledi.
Son üç yıl içinde sempozyum, seminer ve eğitim olarak yaklaşık 120 etkinlik gerçekleştirdiklerini anlatan Karadağ, “İstanbul Şubemiz bünyesinde AB Projeleri Çalışma Grubu, Kobilişim Çalışma Grubu, Bilişimde İnsan Kaynağı Çalışma Grubu, Eğitim Çalışma Grubu, TBD Genç Çalışma Grubu ve Kadın Bilişim Çalışma Grubu aktif olarak faaliyetlerini sürdürmektedir,” dedi.
//AMAÇ: TEKNOLOJİ ÜRETEN BİR TÜRKİYE
Türkiye Bilişim Derneği’nin amacının teknoloji üreten bir Türkiye olduğunu ifade eden Karadağ, şöyle devam etti: “Türkiye`nin Bilgi Toplumu olma yolunda hareket eden TBD İstanbul olarak, bilişimle ilintili tüm alanlara yayılmak, İstanbul`u bir bilişim kentine dönüştürme yönünde, sektörün ana örgütü olarak özel sektör, sivil toplum, kamu ve üniversiteler arasında birleştirici rol oynamak amacıyla "Genç İstihdamı Hibe Programı AB projeleri ile NUT2 - TR63 bölgesi içinde yer alan Erzurum`a hizmet etmek konusunda bir sorumluluk üstlendik. Avrupa Birliği ve Türkiye Cumhuriyeti hükümeti tarafından finanse edilen, Merkezi Finans ve İhale Birimi değerlendirmesinde, IŞKUR `un yürütme ve kontrolünde gerçekleştirilecek Erzurum Kalkınma Vakfı ERVAK ile ortak üstlendiğimiz ilgili projemiz ile; "Internet Girişimciliği ve eTicaret Eğitim Atölyesi" konulu ve Doğunun Yıldızları sloganı ile 12 ayı kapsayan, 44 genç kursiyere 426 saat Girişimcilik, İnternetten Pazarlama ve Elektronik Ticaret ve Web Tasarımını kapsayan Eğitimler verilecektir. Eğitim sonunda başarılı 10 girişimci genç 3 haftalık İstanbul Programına alınacaktır.”
Karadağ, gerek Atatürk Üniversitesi ve gerekse Ata Teknokent’te çeşitli ortak faaliyetler ve projeler yürütülebileceğini, toplantıda bu konunun ele alınacağını kaydetti.
Daha sonra işbirliği konularında bir değerlendirme yapıldı.