1992 yılında bölgesel bir müteşebbis hüviyetiyle yola çıkan, bu gün Türkiye coğrafyasının hatırı sayılır bir bölümünde sanayi yatırımları olan Aşkale Çimento, Bilecik ve Bursa’da bulunan çimento-hazır beton tesislerini satın alarak gücüne güç kattı. Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Uzun vadeli yatırım ve kapasite artırım hedeflerimiz içinde batıda etkin olmak hep vardı. Trabzon Çimento; bu anlamda bizim için bir kilometre taşı olmuştu. Buradaki liman ve Kafkas pazarına açılım imkanını değerlendirdikten sonra Türkiye’deki batı pazarında da bulunmak istedik. Özellikle; Aşkale, Gümüşhane, Erzincan ve Van gibi ağır iklimsel şartlara sahip tesislerimiz kış aylarında satış yapamaz hale geliyor. Bilecik Çimento Fabrikası ve satın aldığımız hazır beton tesisleri ekonomik açıdan şirketimize yeni ufuklar açacak. Belirlediğimiz büyüme hedefi ile Türkiye sanayi devleri içinde ilk 100’e girmeyi arzu ediyoruz.” şeklinde konuştu.
“DOĞU’DAN BATIYA UZANAN YATIRIM KÖPRÜSÜ”
Türkiye’nin kalkınma gayretlerine katkı yapmanın kendilerine keyif verdiğini ifade eden Yücelik, “Misyonumuz gereği; özellikle istihdamı geliştirici ve ülkenin hammadde kaynaklarını en iyi şekilde değerlendirme yönündeki atılımlarımız sürüyor. Aslında Aşkale Çimento, Türkiye’de bir farklılık ortaya koyuyor.Türk ekonomisinde genellikle batı merkezli firmalar bizim bulunduğumuz bölgede yatırım ve satın almalar yaparken, biz tam tersini yapıyoruz. Bu da bölge insanı ve girişimcisine pozitif etki yapıyor. İnşallah Bilecik ve Bursa’da bulunan tesislerimizle beraber Aşkale Çimento markasının kalite ve güvencesini batıdaki illerimize taşıyacağız. İnsan, çevre ve etik ilkeler bizim için değerli. Bunun yanında rekabet eden, ortakları ve paydaşlarına karşı sorumlulukları olan, çalışanlarının emeklerini boşa çıkarmayan ve aynı zamanda global ekonominin kurallarına göre hareket etmek zorunda olan bir girişim grubuyuz.” dedi.
“SANAYİNİN DEVLER LİSTESİNDE 11 YILDA 317 BASAMAK YÜKSELDİK”
Erzurum, Aşkale, Trabzon, Van, Gümüşhane, Erzincan, Giresun, Ağrı, Rize, Bursa ve Bilecik gibi ülkenin çok geniş bir coğrafyasında sanayi yatırımlarına sahip olduklarını söyleyen Aşkale Çimento Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü Yücelik, “Elbette bu başarıyı sadece rakamlar ve teknik ifadelerle anlatmak yetmez. Başarılarımız; yürekli ve cesur insanların yorulmadan ortaya koydukları mücadelenin karşılığıdır. 1993 yılında yıllık 250-300 bin ton çimento üretim kapasitesine sahip olan şirketimizin 2015 yılı üretim kapasitesi yıllık toplam 8 milyon tona yaklaşmıştır. 2004 yılında Türk ekonomisinin devler ligine 478. sırada giren Aşkale Çimento, 2014 yılında listenin 161. sırasındadır. Paylaşma kültürünü esas alan yönetim tarzımızla 2015 yılı içinde yeniliklerimize, yatırımlarımıza ve özellikle istihdam artırıcı atılımlarımızı sürdüreceğiz. Aşkale Çimento; ülkesine, bölgesine ve tesislerimizin bulunduğu şehirlere olan katkısını 2015 yılında da devam ettirecektir.”şeklinde konuştu.
BİLECİK ÇİMENTO’NUN HİKAYESİ
2006 yılında ÇED Raporunun alınmasının ardından temelleri 2008 yılında atılan Sançim Bilecik Çimento 2010 tarihinde ilk klinkerini üretmeye başladı. Çimento satışında Güney Marmara, Kuzey Ege ve Orta Anadolu bölgelerinde faaliyet gösteriyor. Topluma ve doğaya değer katarak üretim yapmayı hedefleyen Bilecik Çimento, lokasyon avantajı ile çevresindeki mermer ocaklarından çıkan ve doğada biriken mermer atık parçalarını çimento üretiminde hammadde olarak kullanmakta ve Türkiye’nin en kaliteli çimentolarını üretmeyi hedeflemektedir. Doğadan aldıklarını tekrar ülke ekonomisinin ve müşterilerinin hizmetine sunarken; ortaya çıkardığı değer ile yapıların daha kaliteli ve güvenilir olmasını amaçlamaktadır. Bilecik Çimento; Bursa, Bilecik, Adapazarı, Kocaeli, Balıkesir, Eskişehir, Kütahya, Yalova, Ankara ve Manisa illerinde satış-pazarlama yapıyor. Aynı zamanda; Bursa Geçit, Bilecik, Yenişehir ve Bursa Ovaakça’da hazır beton tesisleri bulunuyor.