ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
 Erdem’den Türkçe hassasiyeti vurgusu
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Erzurum SYDV verileri açıklandı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Oltu Derebaşı’nda gölet taştı
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Askeri bando 19 Mayıs konseri büyük ilgi buldu
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
Tanfer: ’19 Mayıs milli uyanışın sembolü’
HABERLER>TÜRKİYE
16 Aralık 2014 Salı - 01:17

Arınç'tan '14 Aralık Soruşturması' açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 14 Aralık Soruşturması'nda gözaltı listesinde Fethullah Gülen'in olup olmadığına yönelik, "Gözaltı listesinde 32. isim yok" dedi.

Arınç tan  14 Aralık Soruşturması  açıklaması

Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, 14 Aralık Soruşturması'nda gözaltı listesinde Fethullah Gülen'in olup olmadığına yönelik, "Gözaltı listesinde 32. isim yok" dedi.

Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanan Bakanlar Kurulu toplantısı sona erdi. Başbakan Yardımcısı ve Hükümet Sözcüsü Bülent Arınç, toplantı sonrası açıklamalarda bulundu.

Açıklamalarının ardından gazetecilerin sorularını cevaplayan Arınç, bir gazetecinin 14 Aralık Soruşturması'nı hatırlatarak, "31 isim gözaltına alındı. 32. isimin Fethullah Gülen olduğu iddiaları doğru mu?" sorusu üzerine, operasyonla ilgili İstanbul Cumhuriyet Başsavcısı Hadi Salihoğlu imzasıyla 14 Aralık'ta yapılan bir açıklama olduğunu yapıldığını belirtti.

Soruşturma dosyasında yer alan suçlamaları aktaran Arınç, "Soruşturma dosyası kapsamında bir kısım medya mensupları ve emniyet görevlilerinin sahte delil üreterek sözde 'Tahşiyeciler Suç Örgütü' hakkında soruşturma yaptıklarının tespiti üzerine bu soruşturma kapsamında 31 isimden müteşekkil, bunlara yönelik olarak silahlı terör örgütü kurmak, yönetmek, üyesi olmak, örgüt kapsamında sahtecilik, iftira suçlarından ifadeleri alınmak üzere şüpheli sıfatıyla gözaltına alınmaları talimatı verilmiştir. Ondan sonra da safahatı anlatıyor. Burada bir 32. isim yok. Bu konuyla ilgili değerlendirmelerimiz oldu. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki evet, yapılan kamuoyunda büyük bir ilgi uyandırmış olabilir, bir takım eleştiriler gelmiş olabilir, ismi geçen şahısları kamuoyu yakından tanıdığı için buna yönelik bazı endişelerini ifade etmiş olabilir. Ancak biz hükümetiz, yürütme organıyız ve Türkiye'de Anayasa çerçevesinde erkler ayrılığı veya güçler ayrılığı prensibi var; bir tarafta yasama ve yürütme bir tarafta da yargı var. Başsavcı açıklama yaptığına göre, gözaltına alma talimatını savcılar verdiğine, sorgulama yapıldığına, ve sevk edildikleri mahkemelerce de serbest bırakıldıklarına göre şu ana kadar 7 kişi, bu siyasi bir süreç değil hukuki bir yargı sürecidir, hepimizin bildiği gibi yargı sürecidir. Burada kolluk kuvvetlerinin bir şekilde kullanılmış olması esasen bu sürecin de bir gereğidir" ifadelerini kullandı.

"Gazete binasına polisin gitmesi bu sürecin yürütmeyle ilgili olduğunu değil bir yargı süreci olduğunu gösterir" diyen Arınç, şunları kaydetti: "Olay nedir, niçin böyle bir soruşturma yapılmıştır konusuna gelince bugün ajanlara da bazı haberler düştü. Mehmet Turan isimli bir şahıs kendisinin şikayetçi olduğunu söyledi. Ama kamuoyunun belki de ilgilenmediği için ilk defa duyduğu bir Tahşiyeciler isimli bir cemaatin varlığından bahsedildi. Bunlara yönelik geçmişte polisin de katıldığı bir operasyon yapıldığı, bu operasyonlar sırasında bir takım silah ve el bombasının bulunduğu, böyle bir süreçten sonra da savcılığın belli numarayla soruşturma başlattığı ortaya çıktı. Tabi Tahşiyeciler Operasyonu'yla ilgili bizdeki bilgiler şudur: Geçmişte Mehmet Doğan isimli bugün için çok yaşlı hatta gözlerinin de görmediği ifade edilen bir şahıs, Risale-i Nur eğitim içerisinde Elazığ'da çok yakından tanınan Albay Hacı Hulusi Yaylagül'ün talebesi olarak Risale-i Nur'la tanışmış, yorumlamış, kendisine inanan ve güvenen pek çok insanla Risale-i Nur'lar eğitimine devam etmiş. Fakat bu çalışmalar sırasında Fethullah Gülen'e ve onun yaptıklarına yönelik bazı eleştiriler getirmiş. Bunun üzerine iki topluluk arasında birbirlerine karşı itham edici veya yaptıklarını izah edici bir takım açıklamalar olmuş. İş bundan sonra başlıyor. Emniyet istihbaratı bazı soruşturmalar yaparken, Tahşiyeciler Örgütü'nü esas alarak bazı dinlemelerde bulunmuş ama bunlardan herhangi bir sonuç elde edilmemiş. Bunun üzerine de bu gruba yönelik El-Kaide başta olmak üzere bazı radikal terör örgütleriyle bağlantılı olduğu iddiası atılmış. Bu iddia üzerine de incelemeler yapılmış fakat bu konuda da yeterli bilgi ve belge bulunamamış. İşte tam bu sırada bu gruba yönelik olarak adli makamlardan alınan karara istinaden, 2009 yılından bahsediyorum, Aksaray, Bursa, Diyarbakır, Elazığ, Erzurum, Gaziantep, İstanbul, İzmir, Kocaeli, Manisa, Malatya, Mersin, Isparta, Sivas, Şanlıurfa ve Van illerinde yapılan operasyonla aralarında Mehmet Doğan'ın da bulunuduğu 122 kişi yakalanarak gözaltına alınmış, adli mercilere sevk edilmiş, bunlardan 27'si tutuklanmış ve 17 ay cezaevinde tutuklu kalmışlar."

 
‘Suçlarının ne olduğunu biliyorlar’
 
Ala: “İleri Demokrasi Vaat Ediyoruz”
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Suçlarının ne olduğunu biliyorlar’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, paralel yapının tek başına bütün bu kurguyu kuracak, ...
Cumhurbaşkanı'ndan tarihi tespit
Cumhurbaşkanı Erdoğan, Türkiye ekonomisine yönelik hem içeride hem dışarıda ...
‘Niye telaşa düştüler?’
Başbakan Ahmet Davutoğlu, ‘paralel yapı’ operasyonu ile ilgili olarak, ...
 
‘Bu medeniyette ikilik olmaz’
Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Bu medeniyette ikilik olmaz, yalnız birlik vardır. ...
‘Eşkıya ile konuşacak hiçbir şeyimiz yok’
Çözüm süreci ile ilgili herkesin müsterih olmasını isteyen Arınç, “Elinde ...
‘Onca saldırıya rağmen Türkçe ayaktadır’
Cumhurbaşkanı Recep Tayip Erdoğan, “Kimse Osmanlıcanın öğrenilmesinden ...
 
‘İşte 2023 vizyonumuz bu’
Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun, "İleri demokrasi, insani kalkınma, yaşanabilir ...
Ala'dan "Çözüm Süreci" açıklaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, "Çözüm sürecini baltalama çabalarını reddediyorum" dedi.
‘İnsanlığın vicdanı olmaya devam edeceğiz’
Erdoğan, “Türkiye olarak dünyanın neresinde olursa olsun zulme, haksızlığa ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Gazze’den Doğu Türkistan’a Dinmeyen Ağıt: Akif’in Uyarısı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Konunun Mülkiyeti 
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Ülkü Ocakları Mektebi ve Yiğido Mehmet Şarkışla
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Bir başarı Hikayesi: ‘Erzurumspor’
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva