ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
Doğu Anadolu için sıcak hava uyarısı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
ÜNİLİG futsal şampiyonası başladı
YSK'dan İspir kararı
YSK'dan İspir kararı
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
TEMA’dan Vali Çiftçi’ye ziyaret
DAP’tan tarım liselerine destek
DAP’tan tarım liselerine destek
HABERLER>SİYASET
6 Şubat 2016 Cumartesi - 08:34

Akdağ Başkanlık sistemini anlattı

Alparslan Türkeş’in kitaplarında ‘Başkanlık’ önerdiğini ifade eden Recep Akdağ, “Mesela Sayın Bahçeli, Başkanlığa karşı çıkarken, başkanlık sistemine karşı çıkarken, Alparslan Türkeş’in kitaplarında ‘başkanlık’ önerdiğini bilmiyor mu?’dedi

Akdağ Başkanlık sistemini anlattı

AK Parti AR-GE’den Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı ve Erzurum Milletvekili Prof. Dr. Recep Akdağ, Kars’ta Sivil Toplum Kuruluşları ve Muhtarlarla yemekte bir araya geldi.

AK Parti İl Başkanlığı’nca organize edilen yemeğe, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, AK Parti Milletvekilleri Ahmet Arslan, Selahattin Beyribey, İl Başkanı Adem Çalkın, Merkez İlçe Başkanı Yusuf Kaya, Rektör Yardımcısı Prof. Dr. Mehmet Çitil, ilçe belediye başkanları, STK’lar ve muhtarlar katıldı.

Akdağ, Başkanlık Sistemi anlattığı toplantıda, Kemal Kılıçdaroğlu, Devlet Bahçeli ve Selahattin Demirtaş’a göndermelerde bulundu. Kılıçdaroğlu’na lider demenin zor olduğunu belirten Akdağ, Bahçeli’ye Alparslan Türkeş’in kitaplarında ‘başkanlık’ önerdiğini bilmediğini ve Demirtaş’ın da Kandil ne emrederse onu yapmak zorunda olduğunu söyledi.

“DÜNYA’NIN EN ZENGİN, EN GÜÇLÜ ÜLKESİ AMERİKA BİRLEŞİK DEVLETLERİ BAŞKANLIKLA YÖNETİLİYOR”

Biz başkanlığı istiyoruz. Çünkü başkanlıkta çok daha güçlü bir istikrar elde edeceğimizi biliyoruz diyen Prof. Dr. Recep Akdağ, “Bugün Dünya’nın en zengin, en güçlü ülkesi Amerika Birleşik Devletleri başkanlıkla yönetiliyor. Biz başkanlığı istiyoruz. Çünkü başkanlıkta çok daha güçlü bir istikrar elde edeceğimizi biliyoruz. Düşünün işte 7 Haziran’daki tabloyu, 7 Haziran’daki tablo devam etseydi bugün halimiz ne olacaktı? Sıkıntı olmayacak mıydı hepimiz için? Ama başkanlık sisteminde böyle bir istikrarsızlık riski yok. 4 senede bir, 5 senede bir biz gidiyoruz, bize başkanlık yapacak kişi seçiyoruz. İki kademeli bir seçimle yapılıyor genelde bu ülkelerde, eğer bir turda seçememişsek, ikinci turda seçiyoruz. İstikrarlı bir başkan ve onun hükümeti ortaya çıkıyor. Öbür taraftan parlamentoyu seçiyoruz zamanı geldiğinde, parlamento başkanlık sistemini denetleyen, kanunları yapan, bir kurum olarak ayakta duruyor. Ya da kendi vazifesini yapıyor. Şimdi bunu birden çıkıp da rejim değişiyormuş gibi, sanki demokrasiye bir zarar gelecekmiş gibi takdim etmeye çalışıyorlar” dedi.

“KILIÇDAROĞLU’NA LİDER DEMEK ZOR”

CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu’na lider demenin zor olduğuna dikkat çeken AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, “Çünkü Cumhuriyet Halk Partisi’nin lideri, başındaki Genel Başkanı, lideri demek zorda, Sayın Kılıçdaroğlu, şöyle düşünüyor. Biz milletin karşısına çıkıp, bir başkan seçtiremeyiz. Aynı düşünce Bahçeli’de de var. O da diyor ki biz başkan seçtiremeyiz. O zaman bu iş olmaz. İyi ama meşhur bir laf var. Kamyonların arkasına yazarlar biliyorsunuz. “Nazar etme ne olur, çalış senin de olur.” Yani böyle düşünmek lazım. Sadece kendi partisiyle ilgili düşünerek memleketin geleceği inşa edilir mi? Bu memleket nasıl daha kolay kalkınacak, nasıl daha hızlı yürüyecek. Nasıl koşacağız. Buna bakmamız lazım. Bizim buna odaklanmamız lazım” diye konuştu.

“BAHÇELİ, ALPARSLAN TÜRKEŞ’İN KİTAPLARINDA ‘BAŞKANLIK’ ÖNERDİĞİNİ BİLMİYOR MU?”

Alparslan Türkeş’in kitaplarında ‘Başkanlık’ önerdiğini ifade eden Recep Akdağ, “Mesela Sayın Bahçeli, Başkanlığa karşı çıkarken, başkanlık sistemine karşı çıkarken, Alparslan Türkeş’in kitaplarında ‘başkanlık’ önerdiğini bilmiyor mu? Çıkıp bir şey söylemesi lazım. Bir taraftan biz Alparslan Türkeş’i takip ediyoruz diyeceksin, diğer taraftan onun kitaplarında, ‘başkanlık sistemi’ daha iyi bir sistemdir dediği sisteme karşı çıkacaksın. Bu yaman bir çelişki” şeklinde konuştu.

“KANDİL YARIN DESE, ELİNDE KAZMA-KÜREKLE DEMİRTAŞ VE ARKADAŞLARI ÇUKUR KAPAMAYA GİDER”

Selahattin Demirtaş ve HDP tarafını hiç kale almadığını belirten AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Prof. Dr. Recep Akdağ, daha sonra özetle şunları söyledi:

“HDP tarafını da zaten hiç kale bile almıyorum. Çünkü benim nazarımda şuanda sicilleri bozulmuştur. Kandil’in emrinden dışarı çıkmıyorlar. Kandil ne emrederse onlar onu yapmak zorundalar. Hatırlıyorsunuz Ekim olaylarını 2014’de milleti sokağa dökmek için Kandil diyor gidin duyuru yapın, gelip milleti sokağa dökmek için duyuru yapıyorlar. Gidin çukurları savunun, gelip çukurları savunuyorlar. Yarın gidin çukurları kapatın deseler, elinde kazma-kürekle Demirtaş ve arkadaşları çukur kapamaya giderler. Kandil’in emrinden dışarı çıkmaları mümkün değildir. O zaman demokrasiye yönlerini dönünceye kadar zaten ben onları hiç kale almıyorum. Millette kale almıyor. Onu söyleyeyim, gün geçtikçe oyları eriyor. PKK’nın baskısı milletin üstünden kalktıkça göreceğiz ki ortada ne Demirtaş kalacak, ne HDP kalacak. Baskıyla geldikleri noktaya geldiler. Onun için tahammül edemiyorlar. Baskının kalması ihtimali bile onları büyük bir telaşa sevk ediyor. Çünkü baskı kalktığında kendi varlıklarının da yok olacağının farkındalar. Pek hala farkındalar.”

Yapılan konuşmaların ardından toplantı basına kapalı olarak devam etti. Toplantıda başkanlık sistemi, son günlerde yaşanan terör olayları masaya yatırıldı. STK ve Muhtarların sorunları dinlenerek fikir-alış verişinde bulunuldu.

 
Erzurum’da 20 yılda 860 milyon’luk ticaret
 
Teröristlere ait 3 sığınak bulundu
YORUMLAR
Toplam 1 yorum var, 1 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
mükremin sarıgül 6 Şubat 2016 Cumartesi 14:20

türkiyemiz için faydalı olan ne ise onun biran uygulamaya geçirilmesi bir mecburiyettir.

Yorumu oyla      7      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Milletvekillerinden kayak eğitimi övgüsü
AK Parti Milletvekilleri Ilıcalı ve Deligöz Yakutiye Belediyesince gerçekleştirilen ...
Akdağ: ‘Huzur hamlemizi sürdüreceğiz’
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Recep Akdağ, "Zalim terör gruplarının ...
Ala’dan siyaset tanımlaması
İçişleri Bakanı Efkan Ala, siyasetin millete hizmet etme yöntemi ve biçimi ...
 
ETSO Milletvekillerini ağırladı
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası bu hafta Erzurum Milletvekillerinin ziyaretlerine ...
‘Verilen vaadler yerine getiriliyor’
Milletvekili Prof. Dr. Mustafa Ilıcalı ve Ak Parti İl yönetimi üyeleri, ...
Aydemir: ‘AK sendikacılık, çözümcü sendikacılıktır’
AK Parti Erzurum Milletvekili İbrahim Aydemir, AK Dava’nın 2002’den bu ...
 
120 öğrenciyi sevindirdiler
AK Parti Erzurum Kadın Kolları teşkilatı mensuplarınca 120 öğrenciye kırtasiye ...
Aydemir: Erzurum 2023’e de damga vuracak
Milletvekili Aydemir, Erzurum’un tarih ve kültürel boyutta olduğu gibi ...
‘Kardeşliğin sesi olmayı sürdüreceğiz’
Başbakan Davutoğlu, ‘ Anadolu toprakları kim ne oyunu oynarsa oynasın ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Kibirli Siyaset Aktörleri ve AK Parti'nin Değişim İhtiyacı
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Ayağın Sürünmesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
"Devlet Adamı” olmanın somut örneği: Vali Mustafa Çiftçi
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Cumhurbaşkanımıza Minnettarız
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Alan Var Alamayan Var ve Ayıp Hassasiyeti
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
‘Muhalif’
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurum’da Belediyelerin Önceliği Ne Olmalı?

a.Kentsel Dönüşüm
b.Kent içi Ulaşım
c.Altyapı
d.Sosyal Belediyecilik
e.Kültür, Turizm ve Sanat
f.Sosyal Katılımcılık
g.Mahalle Kültürüne dönüş


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva