ERZURUM/CİHAN
Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, "İlahiyatçı toplum içinde koruyucudur. Onun için ilahiyatçılar çok çalışarak donanımlı hale gelmelidir." dedi.
Iğdır Üniversitesi İlahiyat Kültür Sanat Topluluğu (İKSAT) tarafından, ‘Çağdaş Dünyada Din Adamının Rolü’ konulu konferans Iğdır Kültür Merkezi’nde düzenlendi. Konferansa, Atatürk Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Öğretim Üyesi Prof. Dr. Mustafa Ağırman, Iğdır Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Abdulhakim Yüce, öğretim görevlileri, davetli ve öğrenciler katıldı.
‘ÇAĞDAŞ DÜNYADA DİN ADAMININ ROLÜ’
Kur’an-ı Kerim tilavetiyle başlayan programda, Türk Sanat Musikisi dinletisi de sunuldu. Konferansta söz alan Prof. Dr. Ağırman, ilahiyat öğrencilerinin toplum içinde önemine değindi. Prof. Dr. Ağırman, yemekte tuz ne ise toplum içinde de ilahiyatçıların öneminin o kadar olduğunun altını çizerek, ilahiyatçıların toplum içinde birleştirici ve koruyuculuk görevi yaptığına vurgu yaptı.
DİNDE İKİ GÜÇ, İKİ OTORİTE
Peygamber Efendimiz'in(SAV) toplum içerisinde bir çok görevlerde bulunarak insanlara örnek tavır sergilediğini vurgulan Prof. Dr. Ağırman, "İslam dininin iki kaynağı var; bunlardan biri Yüce Allah'ın kelamı olan Kur'an-ı Kerim, diğeri de sevgili Resulullah'ın(SAV) sünnetidir. Dinde iki güç, iki otorite vardır. Birinci otorite Yüce Allah'tır. İkincisi otorite ise Hz. Muhammed Mustafa'dır. Yani dinde bunların dediği olur. Bir konuda önce Kur’an’a bakarız, ne demiş diye. Sonra Peygamber Efendimiz'e (SAV) bakarız, nasıl yorumlamış, tefsir etmiş, uygulamış ve yaşamış diye. Peygamber Efendimiz'in(SAV) telkinlerine, tavsiyelerine uyduğumuz, öğüdünü kabul ettiğimiz zaman bir fayda göreceksek biz göreceğiz. Karşılaşacağımız sıkıntılar karşısında üzülen, dertlenen bir Peygamberimiz (sav) var. Allah'ın yasak ettiği haramlar, içki, kumar, meyhane ve bu gibi haramlardan dolayı Efendimiz (sav) bize 'yapmayın, etmeyin' diyor. Bu sıkıntıları görüyor, dünya hayatında, girdiğimiz yolculukta karşımıza çıkacak sıkıntıları bir bir söylüyor bizi uyarıyor.'' ifadelerini kullandı. Prof. Dr. Ağırman, ilahiyat öğrencileri kendi üzerlerine düşen sorumlulukları daha iyi yerine getirebilmeleri için çok çalışarak donanımlı olmalı ve insanlara faydalı olmalarını da tavsiye etti.
İKSAT Başkanı Hicret Masume Çimen de, amaçlarının öğrencilerinin, eğitim-öğretim faaliyetlerinin yanı sıra sosyal ve kültürel faaliyetler alanında da aktif olmalarını sağlamak, yapacakları programlarla üniversitenin kültür sanat ve fikir alanında canlılığa katkıda bulunmak olduğuna vurgu yaptı.