ERZURUM gazetesi
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Türkiye'de her türlü teknolojiyi altyapıyı bedeli ne olursa olsun hazır hale getirmek gerektiğini anlatarak "Afet Başkanlığı'nın altyapısının güçlenmesi gerekir. Türk Kızılayı'nın son birkaç yıl içinde dünyanın her yerinde göğsümüzü kabartacak hizmetlerini görüyoruz" diye konuştu.
//YILDIRIM AÇILIŞI YAPTI
Ulaştırma Bakanlığı aracılığıyla Türksat tarafından Türk Kızılayı'na kurulan Afet Haberleşme Sistemleri ve pet levha üretim hatttının açılışına Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, Kızılay Genel Başkanı Tekin Küçükali, Türksat Genel Müdürü Özkan Dalbay, Ulaştırma Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Mehmet Soluk ve Türk Kızılayı ekibi katıldı. Törenin açılış konuşmasını yapan Türk Kızılayı Genel başkanı Tekin Küçükali, projenin tamamlanmasıyla 2015 yılında zirvede olacaklarını kaydetti.
//AFETTE HABERLEŞMENİN ÖNEMİ
Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım ise konuşmasında, dünyada bir afet olayı meydana gelmesi halinde en önemli işin zaman olduğunu belirterek, "Oraya erişip ilk müdaheleleri yaparsanız devlet olarak gücünüz ve saygınlığınız o zaman ortaya çıkar. Türkiye'de 1999 yılında yaşanan deprem nedeniyle devletin ne kadar aciz duruma düştüğünü biliyorsunuz. O zaman seçenekli haber sistemi yoktu. Ayrıca ciddi sıkıntılar çoktu. Herkes cep telefonu ve sabit telefonlara yüklendi. Telefonlar çöktü" dedi.
//TÜRK KIZILAYININ HABERLEŞME ALTYAPISI
Bakan Yıldırım, Türk Kızılayı'nın her türlü acil durumda kullanılmak üzere haberleşme altyapıları oluşturduklarını anlatarak şöyle konuştu: "Biraz sonra Pakistan'da Türk Kızılayı ekibine bağlanacağız, onlarla konuşacağız. Telgraf Osmanlı topraklarında 1854 yılında kurulmuş. Ulaştırma Bakanlığı ve Hilali Ahmer bugünkü adıyla Türk Kızılayı bu iş birliği ile modern teknolojinin bize sağladığı bütün imkanlarla haberleşme altyapılarını tesis ediyoruz. Bunların bedelini Bakanlığımız karşıladı. Bu haberleşme evrensel hizmet
fonundan yapılmıştır. Her türlü teknolojiyi altyapı bedeli ne olursa olsun hazır hale getirmemiz gerek."
//ERZURUM İLE CANLI YAYIN
Bakan Yıldırım, bir vatandaşın hayatının ne kadar önemli olduğunu insana verilen önemle ülkelerin gelişmiş olacağını savunarak, Bakanlık olarak sivil savunma hizmetlerini tek idare altında birleştirdiklerini kaydetti. Yıldırım, Afet Başkanlığı'nın altyapısının güçlenmesi gerektiğine işaret ederek, "Türk Kızılayı'nın son birkaç yıl içinde dünyanın her yerinde göğsümüzü kabartacak hizmetlerini görüyoruz" diye konuştu.
Daha sonra bu sistemi denemek için Erzurum, İstanbul ve Düzce illerinden afet haberleşmesi konusunda canlı yayın yapıldı.
Konuşmaların ardından Bakan Yıldırım ve Küçükali, Mevlana evlerinde kullanılmak üzere elde edilen pet levha üretiminin açılışını yaptı. Afete hazırlık afet müdahele ve afet lojistik sistemini ülke çapında yaygınlaştıran Türk Kızılayı yapılacak bu ağ ile dünyanın en iyi örgütlenmiş afet sistemlerinden birisine sahip olacak.