ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor U16 Takımı ilk haftanın lideri
Erzurumspor U16 Takımı ilk haftanın lideri
Türkez ve Hacıoğlu ailesinin mutlu günü
Türkez ve Hacıoğlu ailesinin mutlu günü
‘Bahçeli Dadaşlara selamlarını iletti’
‘Bahçeli Dadaşlara selamlarını iletti’
Kadıoğlu'ndan ‘Tarihten Taşan Coğrafya Erzurum’
Kadıoğlu'ndan ‘Tarihten Taşan Coğrafya Erzurum’
U16 Millî Takımı şampiyon oldu
U16 Millî Takımı şampiyon oldu
HABERLER>SİYASET
4 Ağustos 2010 Çarşamba - 07:30

“Açılım terörü tetikledi”

“Referandum öncesi yaşanan terör olaylarına da değinen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Bildiğimiz bir şey var; açılım politikası sonucu terörün tırmandığıdır. Eğer bunun sorumlusu aranmak isteniyorsa, hükümetin dönüp kendisine bakması lazım. Kendi uygulamaya koyduğu politikaların açmazlarını görmesi lazım.” dedi.

“Açılım terörü tetikledi”

Selim Karahan (CİHAN)- Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, yargının siyasallaşmaması gerektiğini belirterek, "Geçmişte Adnan Menderes'i de Deniz Gezmiş'i de idam eden, 16 yaşındaki çocuğun yaşını büyütüp asan da yargının siyasallaşmasıydı." dedi.
//BASININ SORULARINI CEVAPLANDIRDI
Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum'dan ayrılırken basının sorularını cevaplandırdı. Anayasa değişikliğini içi zehirli dışı şeker olan hapa benzeten Kılıçdaroğlu, vatandaşın çocuklarının geleceği ve yargının siyasallaşmaması için bu hapı yutmaması gerektiğini savundu.
1960 darbesiyle idam edilen Başbakan Adnan Menderes'e değinen Kılıçdaroğlu, "Yargı siyasallaşırsa bunun faturasını toplum öder. Ne demek yargının siyasallaşması, geçmişte Menderes'i idam ettik o yargı siyasal mıydı? Siyasaldı. Deniz Gezmiş'i idam ettik o yargı siyasal mıydı? Siyasaldı. 16 yaşındaki çocuğun yaşını büyütüp idam ettik o yargı siyasal mıydı? Siyasaldı." dedi.
//IĞSIZ SORUŞTURMASI
Konaklama yaptığı Erzurum Palandöken Polat Oteli salonunda açıklamalarda bulunan Kılıçdaroğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın 'internet andıcı' iddiasıyla ilgili ifadeye çağrılma zamanının çok anlamlı olduğunu söyledi. YAŞ toplantısıyla ilgili olarak Kılıçdaroğlu, "Askerlerin terfilerinde, emekli sistemlerinde teamülleri var. Kurumları kurum yapan bu teamüllerdir. Bu teamüllere siyasetin çok fazla burnunu sokmaması gerekmektedir" diye konuştu.
Kılıçdaroğlu, "Öteden beri askerlerin terfilerinde, emekli sistemlerinde teamülleri var. Kurumları kurum yapan bu teamüllerdir. Bu teamüllere siyasetin çok fazla burnunu sokmaması gerekmektedir. Öte yandan Ergenekon olarak adlandırılan davanın siyasi bir dava olduğunu söylemiştik. Bu davanın savcısı Sayın Başbakan'dır. Dolayısıyla oradan atılan her adımın bir siyasal içerik taşıdığını hepimizin kabul etmesi gerekir. Ben teamüllere bağlı kalındığı zaman, askerlerin siyasete karışmama koşuluyla kendi
ülkelerine hizmet edeceklerini, morallerini daha güçlü tutacaklarına inanıyorum" ifadelerini kullandı.
CHP Lideri Kılıçdaroğlu, 1. Ordu Komutanı Orgeneral Hasan Iğsız'ın 'internet andıcı' iddiasıyla ilgili ifadeye çağrılması konusundaki soruya ise, "Bu aşamada böyle bir soruşturmanın yapılmasını doğrusu isterseniz, çok anlamlı buluyorum. Eğer bilgi, belgeler varsa niye önce açmadınız ve tam Yüksek Askeri Şura toplantısı sırasında böyle bir karar almanız ve bunu tebliğ etmenizi doğrusunu isterseniz uygun görmüyorum" diye konuştu.
Referanduma sunulanlar arasında iki maddenin çok önemli olduğunu vurgulayan Kılıçdaroğlu şöyle devam etti: "Anayasa'nın iki asıl maddesi var ve bunlar yüksek yargıyı ilgilendiriyor. Amaç 'ben yargıyı nasıl ele geçiririm.' Onun dışındaki hepsi lafı güzaftır. İçi zehirle dışı şekerle kaplanmış bir hapa dönüşmüştür. Sayın Başbakan dedi: 'Biz hap haline getirdik vatandaşa vereceğiz.' Vatandaşın bu hapı yutmaması lazım. Hapı yutarsa gelecekte çocukların ağır fatura ödemesine yol açacaktır. Çünkü yargının siyasallaşması doğru değildir. Yargı siyasallaşırsa bunun faturasını toplum öder. Ne demek yargının
siyasallaşması? Geçmişte Adnan Menderes'i idam ettik. O yargı siyasi bir yargıydı. Daha sonra Deniz Gezmişler'i idam ettik. O yargı siyasal yargıydı. Daha sonra 16 yaşındaki çocuğun yaşını büyütüp idam ettik, o da siyasaldı. Sorun buradan çıkıyor."
Referandumla ilgili Fethullah Gülen'in, "İmkan olsa mezardakileri bile kaldırıp evet oyu kullandırmak lazım" diye açıklama yapması hakkında görüşlerini soran gazeteciye Kılıçdaroğlu, Gülen'in gelip Türkiye'de oy kullanmasını istedi.
//"SAYIN GÜLEN'İN OY KULLANMASINI İSTERİM"
CHP lideri Kılıçdaroğlu'na Fethullah Gülen'in referanduma 'evet' denilmesi yönündeki açıklamalarının nasıl değerlendirdiği de soruldu. Kılıçdaroğlu, ''Ben Sayın Gülen'in gelip Türkiye'de oy kullanmasını isterim.'' ifadelerini kullandı.
Referandum öncesi yaşanan terör olaylarına da değinen Kılıçdaroğlu, "Bildiğimiz bir şey var; açılım politikası sonucu terörün tırmandığıdır. Eğer bunun sorumlusu aranmak isteniyorsa, hükümetin dönüp kendisine bakması lazım. Kendi uygulamaya koyduğu politikaların açmazlarını görmesi lazım. İnsanlara verdiği umutların, koyduğu yüksek çıtanın, beklentileri karşılamadığını, beklentiler karşılanmayınca da terörün yoğunlaştığını sağduyu sahibi olan herkes biliyor. Sorumlusu, sorumsuz bir açılım politikası ile ülkeyi bu hale getiren siyasal iktidardır." şeklinde konuştu.
//YİĞİTOĞLAN LAKABI
Merhum Bülent Ecevit'e 'Karaoğlan' lakabını takan Karslı 85 yaşındaki Şehzade Şahin'in kendisine verdiği 'Yiğitoğlan' ismini beğendiğini anlatan Kılıçdaroğlu, önemli olanın ismin hakkını vermek olduğunu bildirdi. Son günlerde artan terör olaylarının sorumlusunun hükümet olduğunu kaydeden Kılıçdaroğlu, bu konuda şunları söyledi: "Bildiğimiz bir şey var. Açılım politikası sonucu terör tırmanıyor. Eğer bunun sorumlusu aranmak isteniyorsa, hükümetin kendisine bakması lazım. Kendi uygulamaya koyduğu politikaları, açmazları görmesi lazım. İnsanlara verdiği umutları, koyduğu yüksek çıtayı beklentileri karşılamadığını, beklentilerin karşılanmaması sonucu terörün yoğunlaştığını sağduyu sahibi olan olan herkes biliyor. Terörün sorumlusu sorumsuz bir açılım politikasıyla ülkeyi bu hale getiren siyasi iktidardır."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ’dan MHP’ye gönderme
Akdağ, BDP ile darbeye destek verenlerle yan yana durmanın MHP'ye yakışmadığını ...
“9 Türk'ün şehit edilmesi unutulamaz"
AHMET AKBUĞA (İHA) - Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Genel Başkanı Kemal ...
Kılıçdaroğlu hançer barı ile uğurlandı
Erzurum’da yaklaşık 30 dakika halka hitap eden Kılıçdaroğlu, konuşmasının ...
 
"İthal eti getirenlere hayır"
OLGUN YILDIZ (İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Ardahan mitinginde ...
Akdağ Sılayı rahim yaptı
Akdağ Sılayı rahim yaptı
AK Parti’de referandum eğitimi yoğunlaşması
ERZURUM (İHA) - AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen ve iki gün ...
 
‘12 Eylül dönüm noktası olacak’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Türkiye, kim ne derse desin, tuzu kuruların, ...
“Türkiye’nin sahibi Erzurum’dur”
"Erzurum'un sahipsiz olduğunu biliyorum ama Türkiye'nin sahibi var o da ...
Akdağ, Kılıçdaroğlu’na yüklendi
Anayasa referandumu çalışması yapmak için Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva