ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutan Hakka yürüdü
Kutan Hakka yürüdü
Dal’dan Orhan Ovacıklı’nın fedakarlığına teşekkür
Dal’dan Orhan Ovacıklı’nın fedakarlığına teşekkür
Küçükoğlu: ‘Cumhurbaşkanımız Filistin'e sahip çıktı’
Küçükoğlu: ‘Cumhurbaşkanımız Filistin'e sahip çıktı’
ESKİ Horasan’daki sorunu çözdü
ESKİ Horasan’daki sorunu çözdü
Jandarmadan düzensiz göçle mücadele
Jandarmadan düzensiz göçle mücadele
HABERLER>SİYASET
3 Ağustos 2010 Salı - 07:25

“Türkiye’nin sahibi Erzurum’dur”

"Erzurum'un sahipsiz olduğunu biliyorum ama Türkiye'nin sahibi var o da Erzurum'dur" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Erzurum sorunları olmayan bir kent, öyle anlaşılıyor. Eğer öyle olsaydı AK Parti'nin milletvekilleri çıkıp konuşurlardı.”dedi. Erzurum'un gelişmeyi hak ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Erzurum büyümeyi hak ediyor, doğunun Paris'i olmayı hak ediyor ama bunun kararını da kendisi verecek.” göndermesini yaptı.

“Türkiye’nin sahibi Erzurum’dur”

"Erzurum'un sahipsiz olduğunu biliyorum ama Türkiye'nin sahibi var o da Erzurum'dur" diyen CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu, "Erzurum sorunları olmayan bir kent, öyle anlaşılıyor. Eğer öyle olsaydı AK Parti'nin milletvekilleri çıkıp konuşurlardı.”dedi.
 
Kılıçdaroğlu, : "Benim CHP Genel Başkanı olmamdan sonra 7 göbeğimi araştırıyorlar. Acaba bir şey bulabilir miyiz diye. 77 göbeğimi araştırmazsanız namertseniz. Ben kendime güveniyorum. Babam derdi ki sen doğru dur, eğri belasını bulur. Ben doğru duracağım." Diye konuştu.
 
Kılıçdaroğlu, “Erzurumlunun bir derdi daha var. geçen kış geldiğimde çıktım yukardan baktım. Bir hava bulutu var. Kömür dağıtıyorlar kalitesiz. Diyorlar ki fakir fukaraya yardım dağıtıyoruz. Erzurum'da doğalgaz var. Fakir fukaranın doğalgaz parasını karşıla bırak erzurum temiz kalsın. Ama bunu yapmazlar.” Vurgusunu yaptı
 
AHMET AKBUĞA (İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, Erzurum mitinginde hükümete yüklendi. Ardahan ve Kars mitinglerinin ardından kara yoluyla Erzurum'a gelen CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, kendisini bekleyen partililerden iki saatlik gecikme için özür diledi. İstasyon meydanında toplanan yaklaşık bin kişiye seslenen Kılıçdaroğlu, hükümete yönelik eleştirilerde bulundu, referandum için hayır oyu istedi.
Partililerin yoğun ilgi gösterdiği Kılıçdaroğlu, "Karanlığın sonunda mutlaka güneş doğacaktır" dedi.
//ERZURUM TÜRKİYE’NİN SAHİBİDİR
"Erzurum'un sahipsiz olduğunu biliyorum ama Türkiye'nin sahibi var o da Erzurum'dur" diyen Kılıçdaroğlu, "Erzurum sorunları olmayan bir kent, öyle anlaşılıyor. Eğer öyle olsaydı AK Parti'nin milletvekilleri çıkıp konuşurlardı. Erzurumlu kardeşlerime geldim hem bir sitemim olacak hem de özrüm olacak. Özrüm biz size az geldik, sorunlarınızı dinlemedik. Ama simdi ben ayağınıza, yanınıza geliyorum. Ve Erzurumlu kardeşlerime söz veriyorum bu Kemal ister doğuda ister batıda ister kuzeyde ister güneyde sizin Kemaliniz olacak. Sizin için çalışacak. 1970'li yıllarda Erzurum'a geldim, genç bir öğrenciydim. Bize Erzurum'un doğunun Paris'i olduğunu söylerlerdi. Şimdi ise Erzurum göç veriyor, perişan, özelleştirme mağduru, rant mağduru. Ben isterdim ki karşıma bir AK Parti milletvekili çıksın arkadaş sen niye böyle diyorsun desin. Erzurum bir dönem besiciliğin merkeziydi bütün Türkiye'yi beslerdi. Ne oldu Erzurum'a? Erzurum'da lokantalarda tüketilen et bile başka yerden geliyor. İthal et geliyor. Erzurum'da besicimi, yem mi yok? Hepsi var. Ama Erzurum'da Erzurumlunun hakkını savunacak politikacı yok. Sitemim şu, sizin dertlerinizi biliyoruz. Sizden oy istiyorum. Niye istiyorum? Erzurum dadaşların, yiğit insanların kenti. Bu kardeşiniz, boğazından aşağı haram lokma girmeyen, kul hakkına saygılı bir kardeşiniz" dedi.
//"77 GÖBEĞİMİ ARAŞTIRMAZSANIZ NAMERTSENİZ"
Kılıçdaroğlu daha sonra şunları söyledi: "Benim CHP Genel Başkanı olmamdan sonra 7 göbeğimi araştırıyorlar. Acaba bir şey bulabilir miyiz diye. 77 göbeğimi araştırmazsanız namertseniz. Ben kendime güveniyorum. Babam derdi ki sen doğru dur, eğri belasını bulur. Ben doğru duracağım."
//ERZURUM BÜYÜMEYİ HAK EDİYOR
Erzurum'un gelişmeyi hak ettiğini söyleyen Kılıçdaroğlu, "Erzurum büyümeyi hak ediyor, doğunun Paris'i olmayı hak ediyor ama bunun kararını da kendisi verecek. Erzurum'un çıkarlarını sağlayacaklar. Şeker fabrikası yakında özelleştirilecek. Ben bu ülkenin sorunlarına talibim, rantına talip değilim. Cebimi doldurmayacağım. Siyasete girerken söz verdim. Halka yalan söylemeyeceğim. Doğrusu neyse onu söyleyeceğim. Çünkü bu millet yalandan talandan bıktı, yeter artık diyoruz, bir de temiz siyaset gelsin.
Erzurumlu kardeşlerim sandığa gittiğinde oy verir milletvekilini seçer. Mecliste hayali ihracatçı ister misiniz, ihaleye fesat karıştıran ister misiniz? Vatandaşını değil de cebini düşüneni ister misiniz? Siyaseti temizleyeceğiz. Söz veriyorum. Kirlilikten arındırıp bağımsız ve özgür Türkiye'yi kuracağız" dedi.
//ERZURUMSPOR’U DÜŞÜRDÜLER, SİZ DE AK PARTİ’Yİ DÜŞÜRÜN”
Kılıçdaroğlu daha sonra şunları söyledi: "Erzurumspor'u küme düşürdüler, siz de artık AK Parti'yi küme düşüreceksiniz. AK Parti 8 senedir iktidarda size bula bula içemeyeceğiniz su buldular. Bunlar din derler iman derler ahlak derler peygamber derler milletin en temiz duygularını sömürürler. Bir bakmışsınız köşeyi döndüler buna izin vermeyin, ben izin vermeyeceğim. Bazısının dişini söktük, bazılarını genel başkan yardımcılığından ettik. Biz şunu öğrendik. Bizim inançlarımızda en ağır suç kul hakkı
yemektir, bunu yapanın öbür dünyada işi zor. Bu referandumda milletvekilliği dokunulmazlığı var mı, bir milletvekili niye dokunulmazlığın ardına saklanır? Demek ki bir şey götürdü. Erzurum'dan söylüyorum Recep bey duysun diye söylüyorum. Eğer milletvekilliği dokunulmazlığını kaldırırsa bu referanduma ben de evet diyeceğim."
"Ben adım gibi biliyorum dokunulmazlıkları kaldıramazlar. Hepsi malı götürmüş yüce divana gideceklerini bildikleri için orada bizim istediğimiz hakimler olsun istiyorlar. Erzurumlular buna izin verecek mi? Mütedeyyin insanlara sesleniyorum, bunlara oruç tutup namaz kılacaksınız, kul hakkı yiyenlere evet mi diyeceksiniz? Bu böyle bir anlayış olamaz. Sen malı götür dümeni çevir sonra gel de ki ben Anayasa Mahkemesi'ne gideceğim gel beni kurtar. Buna izin vermeyin. Yıllar yılı bizim inançlarımızı en temiz duygularımız sömürdüler. Allah'la kulun arasına kimse giremez. Demek ki inançlar siyasetin konusu olmaz. Bunu yaparsanız yanlış olur. Etnik kimlikler de olamaz. Herkesin inançlarına etnik kimliğine saygımız var. Çünkü hiç kimse ana babasını seçme hakkına sahip değil. Bir Allah'ın kulu çıkıp Türkiye'de ben arkadaş ibadetimi özgürce yerine getiremiyorum diyorsa gelsin kemal kardeşini bulsun onun önüne düşüp ibadetini yerine getirmesine yardımcı olacağım. Siyasetin konusu işsizliktir yoksulluktur ve ülkeyi kalkındırmaktır. Bölgeler arası dengesizliği gidermektir. Erzurum'da işsizlik var hem de yüksek ama başbakan ne söylüyor. Her üniversiteyi bitiren iş bulacak diye bir kural yok. Üniversitede çocuğu okuyan veya üniversiteyi bitirip iş bulamayan Erzurumlular'a sesleniyorum. Siz onları zorla okutmuyor musunuz? Öyleyse sormalısınız, Recep bey, herkesin çocuğu senin çocukların gibi mi? Öyleyse sandığa giderken düşüneceksiniz. Emekliler var aramızda. Emeklilerin durumu iyi değil. Başbakan onların durumu iyi diyor. Emekli kardeşlerime sesleniyorum. Bir kanun çıkardılar bu kanuna göre emekliye milli gelir artışından pay verilemez. Emekliler bunu kabul ediyor mu.. emeklilere söylüyorum yıllardır beklediğiniz intibak kanununu çıkaracağız. milli gelir artışından da pay vereceğiz."
//KÖMÜR DEĞİL DOĞALGAZ YARDIMI VERİLMELİ
Erzurumlunun bir derdi daha var. geçen kış geldiğimde çıktım yukardan baktım. Bir hava bulutu var. Kömür dağıtıyorlar kalitesiz. Diyorlar ki fakir fukaraya yardım dağıtıyoruz. Erzurum'da doğalgaz var. Fakir fukaranın doğalgaz parasını karşıla bırak erzurum temiz kalsın. Ama bunu yapmazlar. Çünkü kömürden vurgunu kim götürecek. Size şikayet ediyorum din iman diyen adamların bu memleketi ne hale getirdiğini görün diye söylüyorum. fakir fukarayı kuyruğa dizmek nerede var. bizim inancımızda sağ elin
verdiğini sol el görmeyecek. Onu nasıl afişe edersiniz CHP'nin iktidarında aile sigortası çıkacak. Yoksul kadının hesabına parayı yatıracağız. O da emekli memur gibi gidip aylığını alacak. O kadıncağız ister makarna bulgur çocuklarının ihtiyacını karşılar. Niye zorla makarna veriyoruz. Sosyal devleti genişletip refahı tabana yayacağız burnun sözünü veriyorum size Doğu güneydoğuda kalkınmayı devlet başlatacak özel sektör gelirse destek vereceğiz alın terine değer vereceğiz herkes alın teriyle evine ekmek
götürecek. Tortum ve ispirde geliyorum HES projeleri yapıyorlar Erzurum'un meyve sebze bahçeleriydi oralar. Oradaki köylüler su bulamayacak. Yılardır akan suya göz koydular. Sizin sorunlarınızı çözeceğiz. Bunu anlatınca Başbakan diyor ki Reçete varsa verin bize. Soruyorum 8 yıldır Reçete bulamadıysan niye o koltukta oturuyorsun. Zorla mı oturtuyorlar o koltukta. Benim bir tek gücüm, komutanım var oda halktır ona güveniyorum. Çok güzel bir ülkede yaşıyoruz insanımız denizimiz güneşimiz var ama helvayı
yapacak bir yiğide ihtiyacımız var. Onun için geldim. Siyasette kul hakkı yemeyeceğiz oy veren vermeyen herkese eşit mesafede hizmet vermenin sözünü veriyorum."

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 11 yorum var, 10 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen 1 yorum var.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Erzurum Sevdalısı 4 Ağustos 2010 Çarşamba 11:36

Ülkücü demek, ahlaklı faziletli,erkesin görüşlerine saygılı olur, hiç tanımadığı birini Türkücü diye nitelendirenin gerçekte ne olabileceği açıktır, ben szin görüşlerinize saygı duyuyorum ama katılmıyorum, gerçek ülkücü diye tabir ettikleriniz, sarkık bıyık,elinde tespihi, ayakkabıların topuğuna basarak kahve köşelerinde veya çek seneet işleriyle ikame olanları kast ediyorsan veya partiler arasında mekik dokuyan menfaat perestleri kast ediyorsan yanlış yoldasın, Devlet beyinde hataları olabilir ama MHP yi bu imajlardan temizlediği için ona teşekkür borçluyuz, siz de eğer gerçek bir ülkücü iseniz referandum kararınızı tekrar düşünün,dokunulmazlık zırhına bürünmüş, halkın hassas duygularını sömürerek iktidar olanlardan, 8 yıldır hükümet olmalarına vede bir bakan olmasına karşı Erzurum bir adım ileri gidemediği gibi verdiği göç nedeniylede 2011 seçimlerinde 6 vekile düşecektir. Kendinizle mukayese edin bugün dünden daha iyi durumdaysanız ülkede aynı durumdadır. Allah'a emanet olunuz.

Yorumu oyla      6      4  
Şeref Altay 4 Ağustos 2010 Çarşamba 10:17

Bu kendini Mamoç diye tarif eden adam isminden de belliki laubali bir adam. Ciddiyeti yok..Sadece belirli bir kesimin cazgırlığını yapıyor. azıcık milli irfanı olan insan meseleye ciddi bakar. Evet der, hayır der, o ayrı..ama Kılıçdaroğlunun mitingine katılanlarla oylanacak konunun ciddiyetini ölçmez. Bu şandırın söylediklerini de iyi okumak lazım. SON SÖZ; HİÇKİMSE UNUTMASIN; türk milletinin sahibi Allah'tır. Çünkü onun dinine hizmet edenler ne iranlılar ne araplardır..Yalnızca Türk Milletidir.

Yorumu oyla      6      4  
MAMOÇ'A CEVAP 4 Ağustos 2010 Çarşamba 10:09

Mamoç, bektaşi camide elini açmış dua etmiş bağırarak, demişki Allahım bana para ver..Cemaat gelmiş, adama kızmış,ayıptır demişler böyle şey istenir mi? Bektaşi demişki peki siz ne istiyorsunuz duada, demişlerki biz Allahım bize iman var diyoruz. Bektaşi cevabı patlatmış, gardaş demiş herkes kendinde olmayanı ister, bende para yok sizde de iman..Bilmem anladınmı bozuk plak gardaş..

Yorumu oyla      6      4  
Mamoç 4 Ağustos 2010 Çarşamba 09:34

Engin efendi ben şahsen mitingin içindeydim. Mitingdekilerin yarsından çoğu evetciydi. Miting çevresinde ise arkadaşlar içeri girmeyelim kalabalık olmasın diyorlardı. CHP demek Erzurum'da sıfır demek. Erzurum'da siyaset ne ise Türkiye'de o demek.

Yorumu oyla      6      4  
Vatandaş. 4 Ağustos 2010 Çarşamba 00:33

Bu haberi okuyan Erzurumlular, Bakın, Kemal Bey bile sahipsiz bir memleket olduğumuzu biliyor. Shipsiz köy Erzurum, değneksiz gezer siyasileri, sahi, Kemal Bey'in bahsettiği siyasiler konusunda fikri olan varmı? Değindiği dokunulmazlık mevzusu, sizce referandumda yer alması uygun olmazmıydı. Erzurumlu kimin gücüne güç katacak göreceğiz.

Yorumu oyla      6      4  
engin 3 Ağustos 2010 Salı 23:43

mamoç seni çok merak ediyorum . ne zaman bir chp haberi çıksa hemen atlıyorsun =) yavv sen kimsin ? ssk ların amacını bilirmisin eğitim tahsilin nedir ? sskların sosyal devletlerdeki amacı nedir ? bilirmisin ? kar etme amacı güder mi ? bunları bilirmisin ? kalkıp boş boş konuşursun. meydanda olanlar nasıl bir çoşku olduğunu bilir . polis arkadaşlar daha iyi bilir. git hepsine sor .tek aksilik vardı o da 1.5 saatlik gecikme ...

Yorumu oyla      6      4  
GÖKTÜRK 3 Ağustos 2010 Salı 21:23

KILIÇDAROĞLU ERZURUMLA İLGİLİ VAATLERİNİ YERİNE GETİRSİN TÜM AİLEMLE BERABER CHP YE OY VERECEĞİM SÖZ VERİYORUM

Yorumu oyla      6      4  
Erzurum sevdalısına 3 Ağustos 2010 Salı 19:15

Bende bir ülkücü olarak senin gibi düşünen ülkücü geçinen türkücüleri kınıyorum.Ben hızla siyasi yelpazenin soluna kayan MHP'yi reddediyorum.MHP artık Ulusalcı Hareket Partisidir.Devlet Bahçelinin dışladığı hakiki ülkücüler referandumda sonuna kadar evet diyeceklerdir.Gerçek ülkücülerin otağı olan Erzurum'da şüphesiz ki EVET diyecektir.Bunu sende biliyorsun.

Yorumu oyla      6      4  
Mamoç 3 Ağustos 2010 Salı 18:31

Boş adam boş meydana sallar. Meydanda kimse yoktu ki. Ne siyeset bilir ne siyaset yapacak kabiliyet var. SSK gibi Türkiye'yi batırır. Millette bunu bildiği için oy vermez. İdidarlık rüya.

Yorumu oyla      6      4  
Erzurum Sevdalısı 3 Ağustos 2010 Salı 16:48

Bir Ülkücü olarak Sn. Kemal beyin söylediklerine aynen katılıyorum, UYAN ERZURUM UYAN Artık oyunuzla seçtiğiniz vekile eğilip bükülmekten vazgeçin, onların sizin önünüzde eğilmesinin gerekliliğine inanın. Bukadar fazla efendilik Erzurumu ve Erzurumluyu bu acınacak pozisyonlara düşürdü. Haydi DADAŞIM Kaldır başınıda şu Referanduma HAYIR de de din tacirlerinden kurtulalım.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Akdağ, Kılıçdaroğlu’na yüklendi
Anayasa referandumu çalışması yapmak için Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı ...
“İl Özel İdaresi’nin parası yok”muş !
Erzurum İl Genel Meclisi toplantısına, ikramiyelerinin ödenmemesi gerekçesiyle ...
KUDAKA’dan Meclis çıkarması
KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rifat Altan, Erzurum İl Genel Meclisi’ne konuk ...
 
“Beni de fişlediler”
Sağlık Bakanı Akdağ, kendinin de Erzurum'da doktorluk görevi yaparken ...
“Referandum, milletin meselesidir”
MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi - AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. ...
Aydın, Balkan turunda
Balkan turu kapsamında Kosova’ya gelen 16 AK Parti milletvekili ve eşi, ...
 
Aksak: “ETÜ, Kış oyunlarından önemli”
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, hükümet olarak Erzurum’un ...
CHP Gençlik Kollarında Ovat dönemi
Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Erzurum Gençlik Kolları Başkanlığına Murat Ovat, getirildi.
Erzurum Kılıçdaroğlu’nu ağırlıyor
IŞIK ÇAPANOĞLU İHA) - CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, bugün Ardahan, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva