ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Kutan Hakka yürüdü
Kutan Hakka yürüdü
Dal’dan Orhan Ovacıklı’nın fedakarlığına teşekkür
Dal’dan Orhan Ovacıklı’nın fedakarlığına teşekkür
Küçükoğlu: ‘Cumhurbaşkanımız Filistin'e sahip çıktı’
Küçükoğlu: ‘Cumhurbaşkanımız Filistin'e sahip çıktı’
ESKİ Horasan’daki sorunu çözdü
ESKİ Horasan’daki sorunu çözdü
Jandarmadan düzensiz göçle mücadele
Jandarmadan düzensiz göçle mücadele
HABERLER>SİYASET
3 Ağustos 2010 Salı - 08:06

AK Parti’de referandum eğitimi yoğunlaşması

ERZURUM (İHA) - AK Parti Kadın Kolları tarafından düzenlenen ve iki gün süren motivasyon ve teşkilat eğitimi programına Sağlık Bakanı Recep Akdağ ve eşi Şeyma Akdağ ile AK Parti Miletvekilleri İbrahim Kavaz ve Muhyettin Aksak katıldı.

AK Parti’de referandum eğitimi yoğunlaşması

//KADINLARA EĞİTİM
İlçe Kadın Kolları başkanları ve yönetim kurulu üyelerinin katıldığı eğitim programında, teşkilatta görev alan hanımlara referandum ve teşkilat eğitimi konusunda bilgi verildi.
AK Parti Kadın Kolları iki günlük eğitim programında, Teşkilat Başkanı Ayşe Akçil, Teşkilat Eğitimi, Siyasi ve Hukuk İşler Başkanı Selma Bastem , Birimlerin görevleri, İl Genel Meclis üyesi Reyhan Dağyıkan AK Partinin Kadınlara Yönelik Çalışmaları, Halkla İlişkiler Başkanı Serap Nalbantoğlu, Referandum, Medya Tanıtım Başkanı Gamze İspirli’de siyasette medyanın önemi konularında dersler verdi.
Eğitim programının açılış konuşmasını AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nimet Aydemir, yaptı. Aydemir kadın eğitimn önemine değinerek, siyasette kadınların önemli görevler üstlendiğini ve referandum süecinde kadın kolları olarak yoğun bir çalışma sürecine girdiklerini kaydetti.AK Parti İl Başkanı Murat Kılıç’ta gündeme ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Referandum konusunda il başkanlığı olarak yapılan çalışmaları değerlendiren Kılıç, hükümetin ekonomi, sağlık ve eğitim alanında yaptığı çalışmaları anlattı.
//KILIÇ’IN SUNUMU
Enflasyonun yüzde 30’lardan yüzde 5’lere düştüğünü belirten Kılıç, “ Ekonomi, sağlık ve eğitimde önemli çalışmalar gerçekleşti. merkez bankası döviz rezervi 3 kat arttı. Eğitimde önemli atılımlar gerçekleşti 162 bin derslik yapıldı. Sağlıkta da bugüne kadar yapılamayan önemli çalışmalara imza atıldı. Erzurum’a önemli yatırımlar yapıldı.2011 kış oyunları konusunda hayal edilemeyen yatırımlar gerekleşti” dedi.
Anayasa değişikliğinin daha fazla demokrasi anlamına geldiğini belirten Kılıç, “Kimsenin milletimizi darbe anayasasına mahkum etmeye hakkı yoktur. Muhalefet maalesef sistemden besleniyor. Türkiye'de bürokratik oligarşi var deniliyor ve bu sistem maalesef Cumhuriyet Halk Partisi ve Milliyetçi Hareket Partisi'nin lehine işliyor. Türkiye'de milletin değil de kendisini 'nasıl koruma altına alırım' diyen bir muhalefet anlayışı vardır. Bu muhalefet iktidarın her faaliyetinde önüne set koyan bir anlayışa sahiptir. Bunlar kapalı devre yargı sisteminden besleniyorlar. Bu sistem bozulduğunda CHP ve MHP'nin de durumu ortaya çıkacaktır." diye konuştu.
//HSYK EVRENSEL HUKUKA UYMUYOR, İDDİASI
AK Parti Milletvekili İbrahim Kavaz’da anayasa değişikliği konusundaki düzenlemelere değinerek, " Hakimler ve Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK) ve Anayasa Mahkemesi üyelerinin seçilme şekilleri everensel hukuka uymuyor. Bizim Meclis'te getirdiğimiz düzenleme ise evrensel hukuka uygundur. Fakat onlar dediler ki biz seçim sistemini yine koruyalım. O seçim sistemini koruyacak kısmi bir iptalle işi kotardı götürdüler. Ama götüremeyecekler. Biz bu milletle 12 Eylül'deki referandumla kendi hukukumuza, hakkımıza sahip çıkacağız. Bunu da göstereceğiz" diye konuştu.
//ERZURUM’DAN YÜZDE 80 DESTEK BEKLENTİSİ
Aksak, Anayasa değişikliğinde son sözü halkın söyleyeceğini ifade ederek Erzurum’dan yüzde 80’ler dolayında bir destek istediklerini belirtti.
Aksak, Anayasa değişikliğinde son sözü halkın söyleyeceğini ifade ederek Erzurum’dan yüzde 80’ler dolayında bir destek istediklerini belirtti. Muhyettin Aksak, “Parti gücünü halktan alıyor, dolayısıyla işini de halkla görüyor. Biz iktidara geldiğimizde yolunuz yoktu, insanlar hastanelerde rehin kalıyorlardı. Artık Türkiye’nin dört bir yanı duble yollarla örüldü. Sağlık alanında yaptıklarımızı ise en iyi siz görüyorsunuz. Biz yoksul halkımıza gıda veriyoruz, kömür yardımı yapıyoruz, muhalefet niye veriyorsun diye bize hesap soruyor. Çünkü onlar hiç halkın yanında yer almadılar, kendi işleriyle ilgileniyorlar. Bakın biz Anayasa değişikliği yaptık, istiyoruz ki halkımızın önü açılsın ve özgürlükler gelsin. Onlar buna karşı çıkıyorlar. Biz geldik çetelerden, derinlerden hesap sormaya başladık, onlar karşı çıkıyorlar. Neden çünkü biz halkın partisiyiz” dedi.
Eğitim programına eşi Şeyma Akdağ ile katılan Sağlık Bakanı Recep Akdağ, eğitim programında anayasa değişikliğine değindi.Anayasayı değiştirmenin, sadece AK Parti'ye oy verenlerin işi olmadığını söyleyen Akdağ, ''Hangi partiye oy verirsek verelim, hepimizin vazifesi, bu darbe Anayasasını değiştirmektir. Çocuklarımız daha özgür bir ülkede, özgür biçimde yaşasın, darbeler bir daha olmasın diye değiştireceğiz. 15. geçici maddeyi değiştirerek diyoruz ki, ihtilalciler yargılanabilir. İhtilalciler yargılanmasın mı? Bu ihtilalciler yargılansın diyoruz ve onun için de referandumda 'evet' diyeceğiz'' diye konuştu.
Darbe zamanlarını unutmadıklarını belirten Akdağ,” Ben de fişlenen insanlardandım. Bakan olduktan sonra evrakları getirdiler. Ben ne kötülük yaptım? Gecem gündüzüm çocukları tedavi etmekti. Ne hakla beni fişlediniz? Bu anayasa bu milletin fişlenmeyeceği bir anayasa olacak. Biz bir sağdan bir soldan astık diyen Kenan Evren var ya. İnsanın kanı donduruyor. Kenan Evren'i seyretmeyenler var mı? Rahmetli Mustafa Pehlivan'ın idamıyla alakalı bize dengeli davrandık sağdan birini getirdiler soldan getirdiler o dursun soldan birini astık. Çok dengeli davrandık. Sayın Baykal da diyor ki getirin ihtilal yapın ondan sonra biz ihtilal yapmayacağız ama milletin iradesini göstereceğiz. Hakimler Savcılar Yüksek Kurulu (HSYK), Yargıtay'ın seçtiği kişilerle oluşuyor. Sonra Yargıtay da HSYK da Yargıtay üyelerini seçiyor. Al gülüm ver gülüm iyi. Biz kürsüde ne kadar hakim varsa onlar seçsin bunlar AK Partili mi ? Askeri mahkemeler sivilleri yargılayamasın diyoruz. Gelsin buna lafı sağa sola dolandırmaya ayıp şeyler. Anayasa değişiklikleri yargıcın yahut şöyle veya böyle haksız da olsa üstünlerin hukukuna değil de hukukun üstünlüğünü getirecek Anayasa'dır." dedi.
Bakan Akdağ daha sonra il teşkilatında görev alan kadınlarla fotoğraf çektirerek, AK partili hanımların sorunlarını dinledi.
Eğitim programı sonunda AK Partili hanımlar 2011 kış oyunları konusunda yapımı devam eden tesisleri gezerek, çalışmalar hakkında ilgililerden bilgi aldılar.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘12 Eylül dönüm noktası olacak’
Sağlık Bakanı Recep Akdağ, 'Türkiye, kim ne derse desin, tuzu kuruların, ...
“Türkiye’nin sahibi Erzurum’dur”
"Erzurum'un sahipsiz olduğunu biliyorum ama Türkiye'nin sahibi var o da ...
Akdağ, Kılıçdaroğlu’na yüklendi
Anayasa referandumu çalışması yapmak için Erzurum'da bulunan Sağlık Bakanı ...
 
“İl Özel İdaresi’nin parası yok”muş !
Erzurum İl Genel Meclisi toplantısına, ikramiyelerinin ödenmemesi gerekçesiyle ...
KUDAKA’dan Meclis çıkarması
KUDAKA Genel Sekreteri Dr. Rifat Altan, Erzurum İl Genel Meclisi’ne konuk ...
“Beni de fişlediler”
Sağlık Bakanı Akdağ, kendinin de Erzurum'da doktorluk görevi yaparken ...
 
“Referandum, milletin meselesidir”
MAHMUT AKDAĞ/ERZURUM gazetesi - AK Parti Erzurum Milletvekili Prof. Dr. ...
Aydın, Balkan turunda
Balkan turu kapsamında Kosova’ya gelen 16 AK Parti milletvekili ve eşi, ...
Aksak: “ETÜ, Kış oyunlarından önemli”
AK Parti Erzurum Milletvekili Muhyettin Aksak, hükümet olarak Erzurum’un ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Üstümüze pislik yağıyor niye?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva