ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurumspor ve Bandırmaspor PFDK’lık oldu
Erzurumspor ve Bandırmaspor PFDK’lık oldu
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
5’inci Bölge Teşvik verileri açıklandı
Türk Kızılay Yakutiye Şubesi verileri açıklandı
Türk Kızılay Yakutiye Şubesi verileri açıklandı
Çiftçi’den gazilik ruhu vurgusu
Çiftçi’den gazilik ruhu vurgusu
Erzurum’da her bin kişi başına 190 araç düşüyor
Erzurum’da her bin kişi başına 190 araç düşüyor
HABERLER>ARAŞTIRMA İNCELEME
30 Kasım 2023 Perşembe - 06:07

ASHB’den yeni bir ilk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, oluşturulan Bilim Kurulu'nda 16 üniversiteden 10 rektör ve 20 akademisyenin yer aldığını bildirdi

ASHB’den yeni bir ilk

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, oluşturulan Bilim Kurulu'nda 16 üniversiteden 10 rektör ve 20 akademisyenin yer aldığını belirterek, "Bu kurul ile bakanlığımızın çalışma alanlarına ilişkin veri temelli, bilimsel ve bütüncül bir perspektifle daha güçlü politikaların hayata geçirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bilim Kurulumuzun çalışma alanları, Aile ve Toplum Hizmetleri, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri, Çocuk Hizmetleri ve Kadının Güçlendirilmesi olmak üzere dört temel başlıktan oluşuyor" dedi.
Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Bakanlığın faaliyet ve çalışma alanları için oluşturulan Bilim Kurulu Toplantısı'na katıldı. Veri temelli bilimsel ve sosyal politikaların hayata geçmesine katkı sağlayacak Bilim Kurulu'nun hayırlara vesile olmasını dileyerek sözlerine başlayan Bakan Göktaş, "Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı olarak politikalarımızda bilimsel çalışmaları her zaman en önemli rehberlerimizden birisi olarak görüyoruz. Bu anlayış, sosyal politikaların etkinliğini artıran bir yaklaşım. Veri temelli sosyal politikalar, toplumun ihtiyaçlarını daha doğru tanımamızı ve gidermemizi sağlıyor. Bilimsel çalışmalar, sosyal politika geliştirme anlamında önemli bir kriter. Geliştirdiğimiz politikaların çıktılarını bilimsel çalışmalara zemin olacak şekilde doküman haline getiriyor, yayınlıyoruz. Hem mevcut uygulamalarımızın etkinliğini artırıyor hem de gelecekteki politikalarımız için sağlam bir zemin oluşturuyoruz. Bakanlığımızın ana çalışma alanlarından örnek verecek olursak evlat edinme ve koruyucu aile hizmetlerimizde çocukların ailelere uyumunu ve orada izlenip takip edilmesini çok önemsiyoruz. Bu çalışmaları bilimsel yöntemlere dayalı uygulamalarla yürütüyoruz. Aynı şekilde bağımlılıkla mücadele, riskli davranışların önlenmesi, psikososyal destek müdahaleleri gibi süreçlerde de her zaman bilim insanlarımızın desteğini alıyoruz. Yaşlılarımızın ve engelli vatandaşlarımızın hayata katılımlarını artırmak için yürüttüğümüz faaliyetleri Engelli ve Yaşlı Genel Müdürlüğümüz çatısı altında yürütüyoruz. Fakat yakın zamanda bu genel müdürlüğümüzün yapısında değişikliğe gitmeyi planlıyoruz” diye konuştu.
Bilimsel verilere göre engelli vatandaşlar ve yaşlıların ihtiyaçlarının farklılaştığını söyleyen Bakan Göktaş, “Hepinizin bildiği gibi Türkiye’de de dünyada yaşlanan bir profil mevcut. Bu bağlamda TÜİK ile Yaşlı Profili Araştırması yapıyoruz. Sonuçlarını mart ayında paylaşacağız” şeklinde konuştu.
“KADINLARIN TOPLUM İÇERİSİNDE STATÜSÜNÜ GÜÇLENDİRMEK ADINA ÖNEMLİ ADIMLAR ATTIK”
Kadınların toplum içerisinde statüsünü güçlendirmek adına da önemli adımlar attıklarının altını çizen Göktaş, “İstihdam ve girişimcilik konularında kadınları daha görünür kılacak faaliyetler gerçekleştiriyoruz. Şiddetle mücadelede sıfır tolerans ilkesiyle hem hukuki altyapımızı güçlendirdik hem de uygulamada iyileştirmeler gerçekleştirdik. Tüm bu adımları atarken bilim insanlarımızla bir araya gelip değerlendirmeler yapıyoruz. Bilimsel çalışmalar ışığında alanında uzman isimlerle ve akademisyenlerimizle istişare ederek ve sonuçlarını değerlendirerek hareket ediyoruz. Bu bakış, hem politikalarımızın etkinliğini artırıyor hem de hizmetlerimizi alan bireylerin gerçek ihtiyaçlarına daha iyi yanıt vermemizi sağlıyor. Bu noktada bize yeni bir ufuk açacağını düşündüğümüz Bilim Kurulumuzu hayata geçirmeyi düşündük. Kurulumuzun en temel amacı çeşitli disiplinlerden gelen tecrübeleri bir araya getirerek, toplumun ihtiyaçlarına yönelik politikaları şekillendirmektir. Siz değerli üyelerimizin bilgi ve tecrübelerinin kurulumuzun başarısında hayati öneme sahip olduğunu düşünüyor ve Bilim Kurulu'nun bu çok boyutlu yaklaşımla toplumsal fayda sağlamasını umut ediyoruz” ifadelerini kullandı.
Bakanlık olarak üniversiteler ve araştırma merkezleri ile yakın işbirliği içinde çalıştıklarını belirten Bakan Göktaş, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çalışmalarımız aynı zamanda bilimsel araştırmalara veri kaynağı oluyor. Lisans ve lisansüstü düzeydeki saha uygulamaları ve staj faaliyetlerine destek veriyoruz. 2019-2023 yılları arasında Bakanlığımıza bağlı kurum ve kuruluşlarda 562 bilimsel araştırma gerçekleştirilmesine izin verdik. Bu sayede çalıştığımız alanlarda bilimsel bilginin üretilmesine güçlü bir zemin sağlıyoruz. Bu kurulun sağladığı platformların üniversitelerle olan diyaloğumuzu daha da ileriye taşıma konusunda kritik bir köprü görevi üstleneceğine inanıyorum. Siz değerli üyelerimiz, üniversitelerle kurulacak iş birliği imkanlarımızı ve etkileşimi bu platformlar aracılığıyla verimli bir şekilde kullanabilirsiniz."
Bilim Kurulu'nun 16 üniversiteden alanında uzman 10 rektör ve 20 akademisyenden oluştuğunu belirten Bakan Göktaş, "Bu kurul ile bakanlığımızın çalışma
alanlarına ilişkin veri temelli, bilimsel ve bütüncül bir perspektifle daha güçlü politikaların hayata geçirilmesine katkı sağlamayı amaçlıyoruz. Bilim Kurulumuzun çalışma alanları, Aile ve Toplum Hizmetleri, Engelli ve Yaşlı Hizmetleri, Çocuk Hizmetleri ve Kadının Güçlendirilmesi olmak üzere dört temel başlıktan oluşuyor. Kurulumuzun çalışma esasları içerisinde komisyonlarımız ve çalışma gruplarımız belirlenecek. Bu komisyonlarımız ulusal ve uluslararası bilimsel araştırma ve projelerinin geliştirilmesi, akademik ve saha çalışmalarına yönelik iş birliği ve koordinasyonun sağlanması ve güçlenmesi, Bakanlığın hizmet alanlarındaki güncel ve yenilikçi modellerin değerlendirilmesi, mevcut durum analizi ve risklerin saptanması, bilimsel çözüm önerilerinin sunulması, toplumsal farkındalık çalışmalarına yer verilmesi başlıklarında çalışacaklar“ dedi.
“Dünyada yaşanan dijital ve bireysel dönüşümlerin sosyolojik etkileri maalesef Türk aile yapısının özelliklerini de etkiliyor”
“Dünyada yaşanan dijital ve bireysel dönüşümlerin sosyolojik etkileri maalesef Türk aile yapısının özelliklerini de etkiliyor” diyen Göktaş, “Sizlerin bu global değişimleri dikkate alarak ve Türk aile yapısının duyarlılıklarını koruyup güçlendirerek sosyal politikalarımıza yeni bir perspektif kazandıracağınıza olan inancım tam. Bilimsel birikiminizi, saha deneyiminizi ve bugün burada olma motivasyonunuzu çok önemsiyoruz. Biliyorum ki sizler de bilim dünyasına sunduğunuz verilerin sahada uygulayıcılar tarafından karşılık bulmasını önemsiyorsunuz. Sosyal hizmet uygulayıcıları olarak bizler de bu işbirliğini hayata geçirmeyi mühim buluyoruz” diye konuştu.

 
MEB Bilge Yazarlar Projesi 3’üncü yılında
 
Işıkhan: ‘Ahilik milli değerimiz’
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
‘Türkler hem merhametli ve hoşgörülü oldu’
Atatürk Üniversitesi Tarih Bölümü Öğretim Üyesi Doç. Dr. Savaş Eğilmez, ...
Erzurum 2022 atık verileri açıklandı
2022 yılı atık istatistiklerine göre; Erzurum’da belediyeler tarafından ...
ETÜ’de Sağlık Bilimleri gündemi
ETÜ’de 2. Uluslararası Sağlık Bilimleri ve Multidisipliner Yaklaşımlar Kongresi düzenlendi
 
Yılın Genç Araştırmacısı Ödülü ETÜ’ye verildi
24. Uluslararası Psikolojik Danışma ve Rehberlik Kongresi’nde Erzurum ...
Yapı İzin İstatistikleri açıklandı
Bir önceki yılın aynı çeyreğine göre, 2023 yılı üçüncü çeyreğinde belediyeler ...
‘İsrail'in kuruluş süreci de katliamlarla dolu’
Eğilmez, “Bugün Filistin’i kan gölüne çeviren İsrail'in kuruluş süreci ...
 
Uraloğlu dijital ekonomi gelişmelerini açıkladı
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “Teknolojiyi sadece kullanan ...
Sosyal Ağ yorgunu iller açıklandı
Rahmi Meyveci - Mert Taha Varol- Türkiye genelinde yapılan bir araştırma ...
TÜRKSAT 6A Haziran'da yörüngesine fırlatılacak
Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, “TÜRKSAT 6A'yı haziran ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Maskesiz gezenimiz var mı?
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Tek Ayaklısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
1 milyon Mehmet’in ardından...
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Amerika’nın Yangın İmtihanı ve Türkiye’nin Farkı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva