ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Aşkale’de kök kenevir operasyonu
Aşkale’de kök kenevir operasyonu
HABERLER>GUNCEL
5 Haziran 2009 Cuma - 03:33

A.Ü’den Belediyelere bilgi desteği

Erzurum Atatürk Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Hikmet Koçak, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Fahrettin Korkmaz, Prof. Dr. Sabahattin Tüzemen ve Prof. Dr. Samih Diyarbakırlı ile birlikte Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar’ı ziyaret etti.

A.Ü’den Belediyelere bilgi desteği

ÜNİVERSİTEDEN BELEDİYELERE BİLGİ DESTEĞİ
Ziyaret sırasında Atatürk Üniversitesi olarak bugüne kadar yapmış oldukları çalışmalar hakkında da bilgiler veren Prof. Dr. Hikmet Koçak, üniversitenin büyük mesafeler kat ettiğini belirterek, hem fiziki mekanların hazırlanması hem de akademik personel ve yapılanma açısından Türkiye’nin önde gelen üniversitelerinden bir olduklarını ve 2011 Kış Oyunları içinde aralıksız çalışmalar sürdürüldüğünü söyledi.
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar ise ziyaretlerinden dolayı Rektör Prof. Dr. Hikmet Koçak’a teşekkür ederek, Palandöken Belediyesi ve Palandöken halkı olarak her zaman üniversitenin yanında olduklarını ifade etti.
PALANDÖKEN BELEDİYESİ’NİN HİZMET AÇILIMI
Palandöken Belediyesi’nin imkanlarının sınırlı olmasına rağmen üniversite söz konusu olduğunda imkanları sonuna kadar zorlayabileceklerinin belirten Başkan Bulutlar, “Üniversitemiz kurulduğu günden beri Erzurum’a ekonomik, sosyal ve kültürel gelişimine önemli katkı sağlamıştır. Üniversitemizin olması nedeniyle de çok önemsediğimiz 2011 Kış Oyunlarına ev sahipliği yapacak olmamızda büyük katkısı olmuştur. Bu katkısını yanı sıra bu organizasyonda çok önemli bir misyonda yüklenmiştir. Bizler bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da üniversitemizle yoğun bir işbirliği ve dayanışma içinde olacağız. Üniversitemizin ve akademisyenlerimizin ilçemize yönelik projelerini ve fikirlerin de çok önemsiyoruz” diye konuştu.
BULUTLAR'DAN ÇEVRE GÜNÜ MESAJI
Öte yandan Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, Dünya Çevre Günü nedeniyle bir açıklama yaparak, sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesinin, ancak sağlıklı bir çevreyle mümkün olacağını belirtti.
Bulutlar, 5 Haziran Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayınladığı mesajda araştırmaların dünyadaki mevcut kirliliğin yüzde 50'sinin son 40 yılda meydana geldiğini vurguladı.
Teknoloji ve sanayinin hızla gelişmesinin, çevre sorunlarının da artmasına neden olduğunu kaydeden Bulutlar, plansız endüstrileşme, sağlıksız kentleşme, bölgesel savaşlar, tarımda kimyasal maddelerin bilinçsiz kullanımı ve gerekli önlemler alınmadan yoğun üretime geçen sanayi tesislerinin, kirliliği tehlikeli boyutlara çıkardığını ifade etti. Başkan Bulutlar, 5-16 Haziran 1972 yılında Stockholm`de 13 ülkenin katılımıyla düzenlenen toplantıda, bu sorunların ele alındığını ve bu tarihten itibaren 5 Haziran`ın `Dünya Çevre Günü` olarak kutlandığını hatırlattı. 5 Haziran`ın, Türkiye`de de dünya çevre korumacılığının yaygınlaştırılması, çevresel kalitenin iyileştirilmesi ve bilinçli bir katılımın sağlanması amacıyla evrensel bilinçlendirme günü olarak değerlendirildiğini belirten Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, şöyle devam etti: `Sağlıklı bir yaşamın sürdürülebilmesi, ancak sağlıklı bir çevreyle mümkündür. Dünyamızda daha sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam, ancak çevre koruma konusunda tüm tedbirlerin alındığı, halkın azami derecede bilinçlendiği ve her bireyin çevreci olarak üzerine düşen görevi yaptığı oranda olabilir. Anayasamızın 56. maddesinde “Herkes sağlıklı ve dengeli bir çevrede yaşama hakkına sahiptir. Çevreyi geliştirmek, çevre sağlığını korumak ve çevre kirlenmesini önlemek, devletin ve vatandaşların ödevidir” denilmektedir. Toplumun tüm kesimlerini çevre konusunda bilgilendirmek, bilinçlendirmek, olumlu ve kalıcı davranış değişiklikleri kazandırmak ve sorunların çözümünde bireylerin aktif katılımlarını sağlamak amacıyla, Palandöken Belediyesi olarak üzeremize düşen tüm sorumluluğu almaya hazırız. Bu sorumluluğun sadece belediye değil halkla birlikte almamız daha etkin olacağı inancındayız. Bu vesile ile 5 Haziran Dünya Çevre Günü tüm ülkemize, Erzurum’a ve Palandöken ilçe halkına hayırlı olsun” dedi.
Palandöken İlçe Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, çevrenin korunması, geliştirilmesi ve iyileştirilmesi konularında gösterilen çabaların, insanların daha sağlıklı ve güvenli bir ortamda yaşamlarına imkan sağlayacağını da söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Narmanlıoğlu veda etti
Erzurum Büyükşehir Belediyesi Basın Müdürlüğü görevini yürüten Sayıl Narmanlıoğlu, dün veda etti.
Otogar’da modernizasyon
Erzurum terminalindeki sorunlar Vali Bulut başkanlığında yapılan toplantıda ...
Gürcükapı nefes alacak
Yakutiye İlçe Belediyesi Gürcükapı semtinde bulunan Aşkale garajını yeşil ...
 
Halk Eğitim’de yıl sonu sergisi
Palandöken İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen mesleki ve ...
Erzurum’a övgü yağdırdılar
Gümüşhane Adalet Meslek Lisesinin her yıl geleneksel hale getirmeyi planladığı ...
Köylere toplu taşıma süreci başlıyor
Erzurum Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, mahalle statüsüne kavuşturulan ...
 
Minik Rektörün istekleri yerine geliyor
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Üniversitesi ...
Belediye kapısına kilit vuruldu
Karabekir Belediyesi’nin, Kongre Caddesi’nde bulunan hizmet binasının ...
FİNAL’den Yerel Basına ödüllü destek
Erzurum Final Dergisi Dershaneleri, Erzurum’da bir ilke imza atıyor. Final ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Lider olmak mı, lider doğmak mı?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva