ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
Erzurum’da arandılar, Erzincan’da yakalandılar
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
‘Filistin’deki Çocuklar İçin Çiz’diler
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Çiftçi muhtarlarla istişare etti
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Gazze’deki zulmü gündeme taşıdılar
Aşkale’de kök kenevir operasyonu
Aşkale’de kök kenevir operasyonu
HABERLER>GUNCEL
5 Haziran 2009 Cuma - 03:47

Otogar’da modernizasyon

Erzurum terminalindeki sorunlar Vali Bulut başkanlığında yapılan toplantıda ele alındı. Bulut, terminalin bir şehrin aynası olduğunu belirterek,“Bize gelen şikâyetler ve yaptığım görüşmelerde terminalde bir sorunun, bir koordinasyonsuzluğun olduğunu gördüm. Her kurum bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirecek ve bu sıkıntı en kısa sürede ortadan kaldırılacak.”dedi.

Otogar’da modernizasyon

Erzurum terminalindeki sorunlar Vali Sami Bulut başkanlığında yapılan toplantıda masaya yatırıldı. İki bölüm halinde yapılan toplantının 1. bölümünde Emniyet Müdürlüğü Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Şahin Sezer tarafından bir sunum yapılarak terminaldeki genel durum katılımcıların bilgisine sunuldu. Toplantının ikinci bölümünde ise terminalde yazıhanesi olan işletmeciler toplantı salonuna alınarak sorunların çözümünde onların da görüş ve önerileri alındı.
BULUT: TERMİNAL ŞEHRİN AYNASIDIR
Erzurum Valiliği toplantı salonunda yapılan toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Sami Bulut, terminalin bir şehrin aynası olduğunu söyledi. Vali Bulut: “Bize gelen şikâyetler ve yaptığım görüşmelerde terminalde bir sorunun, bir koordinasyonsuzluğun olduğunu gördüm. Zaman zaman Emniyet Müdürlüğümüz aracılığıyla tedbirler aldık. Fakat gördük ki oradaki sorunlar sadece polisiye tedbirlerle çözülemiyor. Seyahat etmek için terminale giden vatandaşlarımızın simsar diye tabir edilen kişilerce rahatsız edilmesi bizi de rahatsız ediyor. Her kurum bu konuda üzerine düşen görevi yerine getirecek ve bu sıkıntı en kısa sürede ortadan kaldırılacak.
SEZER SUNUM YAPTI
Vali Bulut’un açılış konuşmasının ardından Önleyici Hizmetler Şube Müdürü Şahin Sezer tarafından bir sunum yapıldı. Sezer sunumunda, terminalde 25 acentenin bulunduğunu, günlük ortalama yaz aylarında 80, kış aylarında 60 otobüsün giriş çıkış yaptığını, 3 özel güvenlik, 2 zabıta ve 2 polis ile güvenliğinin sağlandığını söyledi. Terminaldeki sorunları da sıralayan Şube Müdürü Sezer: “Terminal dışında yolcu indirme bindirme yapılması, simsarların yolcuları rahatsız etmeleri, simsarların komisyon alarak otobüslere yolcu bindirmeleri, yolcuyu almak istemeyen otobüs şoförlerini tehdit etmeleri, yolcu yoğunluğu olduğu dönemlerde mükerrer ve sahte bilet düzenlenmesi, korsan araç kaldırılması, simsarların terminal içerisinde, peronlarda ve yazıhanelerin önlerinde yüksek sesle bağırarak gürültü kirliliği yapması, terminale gelen yolcuların elinden bavulunu ve eşyasını kaparak götürmeye çalışılması, yolcunun elinden ve kolundan çekiştirerek zorla götürmeye çalışılması, simsarların özel araçlarla yolcu taşıması gibi sorunlar mevcuttur. Kuralları ihlal eden işletmeci ve firmalara yönelik bu güne kadar bir takım işlemler yapılmıştır. Mesela; Trafik yönünden, yolcu indirme ve bindirme kurallarına uymayan 50 otobüs sürücüsüne 4925 Sayılı Karayolu Taşıma Kanununun 26. maddesinin (j) fıkrası gereğince 16 bin 800 TL para cezası tatbik edilmiştir. 5326 sayılı Kabahatler Kanununun 37.maddesi gereğince “Mal veya hizmet satmak için başkalarına rahatsız etmekten 51 kişiye 3 bin 162 TL para cezası tatbik edilmiştir” dedi.
BULUT, ÖNERİLERİ DİNLEDİ
Sunumun ardından ilgili Kurumların temsilcilerine söz veren Vali Sami Bulut buradaki sorunun çözümü için herkesin görüş ve önerilerini dinledi.
Toplantının ikinci bölümünde acente sahiplerini salona alan Vali Sami Bulut, onlarında talep ve önerilerini dinledi. Terminalde simsar çalıştırılmamasını isteyen Vali Bulut, orada modern bir hizmet verilebilmesi için firma ve acente sahiplerine de görevler düştüğünü söyledi.
KORSAN TAŞIMACILIĞA SON
Yapacakları denetimlerle Erzurum’un çeşitli noktalarında ki korsan taşımacılığa son vereceklerini söyleyen Vali Bulut, acente sahiplerinden de simsar çalıştırmamalarını istedi.
Toplantının ardından şu kararlar alındı: “Acenteler ve firmalar simsarlardan gelen yolcuyu kabul etmeyecek. Görevliler Büyükşehir Belediyesince verilen yaka kartlarını sürekli takacaklar. Büyükşehir Belediyesi sözleşme şartnamesine uymayan yazıhaneleri tahliye cezası ile cezalandırabilecek. Terminal giriş ve çıkışları tek noktadan yapılacak. Bunun için gerekli fiziki şartlar sağlanacak. Yüksek sesle bağırmak ve gürültü kirliliği yapılmayacak. D1 belgesi olmayanlar şehirlerarası yolcu taşımacılığı yapamayacaklar. Özel güvenlik sayısı arttırılacak. Otobüsler tarafından terminal dışında yolcu alınmayacak. Kararların uygulanmasının takibi açısından her ay toplantı yapılacak.
Vali Sami Bulut’un başkanlığında yapılan toplantıya Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, Cumhuriyet Başsavcısı Sinan Kuş, İl Emniyet Müdürü Yusuf Çalkavur ve diğer ilgili kurumların müdür ve temsilcileri katıldılar.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 5 yorum var, 5 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
GARİBAN 29 Temmuz 2009 Çarşamba 16:23

EVET BİZDEKİLER MODERNİZASYON DİYOR UFAK TEFEK SÜSLEMELERE ADAMLAR DİYARBAKIRA KOSKOCA BİR OTOGAR YAPMIŞLAR YAZIK DEĞİL Mİ BU ŞEHİRE ACIYIN BİRAZ BİZİM DİĞER İLLERDEN NE EKSİĞİMİZ VAR YAPIN BU ŞEHİREDE YENİ BİR OTOGAR AYIPTIR..

Yorumu oyla      6      4  
NUROM 5 Haziran 2009 Cuma 16:56

SAYIN VALİMİZE TŞK EDERİM.BEN ASLEN ERZURUMLUYUM AMA DIŞARIDAYIM.GERCEKDEN TERMİNAL İÇLER ACISI COK İSABETLİ BİR YAPTIRIM OLUR.ORASI ERZURUMA İLK GELEN KİŞİYE BIRAKILAN İNTİBA VE İTİBARDIR.... SAYGILARIMLA....

Yorumu oyla      6      4  
Uzaktan bakınca 5 Haziran 2009 Cuma 14:53

Otogar erzurumu temsil etmiyor.Sanki Şırnak otogarı.Yabancı bir yolcu inse erzurum değil de g. doğu iline geldiğini sanır.Simsarlar çeteleşmiş, insan içeride bile tedirgin oluyor.Her erzuruma geldiğimde yıllar boyu erzurumun Erzurum kimliğinden, g.doğu kimliğine geçişini görüyorum.Evet Otogar şehrin vizyonu bu da gerçek erzurumun ne halde olduğunu gösteriyor.Türklüğün kalesi erzurum, otogar bölgesinde g.doğu kabasdayılarına mahkum kalmış.

Yorumu oyla      6      5  
AHMET YL 5 Haziran 2009 Cuma 12:12

KENDİ ÖZEL ARACIMIZLA YOLCUMUZU GÖTÜRÜYORÜZ TERMİNALE GİRİŞTE PARA ALINIYOR ARAÇSIZ GİTSEK ÇANTA BAVUL VS. TAŞIMASI GÜÇ VE MESAFE UZUN BELEDİYE ANCAK GİREN ÇIKAN ARAÇTAN FİŞ KARŞİLIĞI PARA ALIYOR İÇERİDE OTURACAK DÜZGÜN BİR BEKLEME SALONU YOK CAM KENARLARI İŞLETMECİLERE VERİLMİŞ GELEN GİDEN ARACI GÖREMİYORSUNUZ DIŞARDADA YETERSİZ SAYIDA BANK VAR ORASIDA PERONMU YOKSA YOL MU BEKLEME YERİMİ BELLİ DEĞİL DAHA DOĞRUSU YOL GEÇEN HANI HİZMET BUNUN NERESİNDE BELEDİYEYE SORUYORUM?

Yorumu oyla      6      4  
GÖKTÜRK 5 Haziran 2009 Cuma 11:33

VALİMİZ COK HAKLI TERMİNAL ERZURUM UN VİTRİNİDİR AMA BU VİTRİNDE TÜRKÇE BİLMEYEN ŞEKİLSİZ TİPLER TÜRKLÜĞÜN KALESİ ERZURUM UN VİTRİNİNDE ...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Gürcükapı nefes alacak
Yakutiye İlçe Belediyesi Gürcükapı semtinde bulunan Aşkale garajını yeşil ...
Halk Eğitim’de yıl sonu sergisi
Palandöken İlçe Halk Eğitim Merkezi tarafından düzenlenen mesleki ve ...
Erzurum’a övgü yağdırdılar
Gümüşhane Adalet Meslek Lisesinin her yıl geleneksel hale getirmeyi planladığı ...
 
Köylere toplu taşıma süreci başlıyor
Erzurum Köy ve Mahalle Muhtarları Derneği, mahalle statüsüne kavuşturulan ...
Minik Rektörün istekleri yerine geliyor
23 Nisan Ulusal Egemenlik ve Çocuk Bayramı dolayısıyla Atatürk Üniversitesi ...
Belediye kapısına kilit vuruldu
Karabekir Belediyesi’nin, Kongre Caddesi’nde bulunan hizmet binasının ...
 
FİNAL’den Yerel Basına ödüllü destek
Erzurum Final Dergisi Dershaneleri, Erzurum’da bir ilke imza atıyor. Final ...
Başbakan’dan “Şekerli” benzetmesi
Başbakan Erdoğan, belde belediye başkanları toplantısına katıldı. İstanbul'un ...
İller arası ‘ortak akıl’
Erzurum-Erzincan- Bayburt Kalkınma Ajansı Kalkınma Kurulu’nun ikinci toplantısı ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Lider olmak mı, lider doğmak mı?
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Sosyal Çürüme: Sessiz Çöküşün Ayak Sesleri mi?
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’da 13 sektör vizyon büyütmüş; ama!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Erzurum'da bir 'temizlik' hikayesi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurum'un Saklı Cenneti: Karagöl
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva