SAMET ÖZÜNAL(GHA) – Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi’nde yeni hizmete sokulan “Bilgisayar Destekli Çözüm Salonu”nda ilk ders bugün yapıldı. 60 öğrenci kapasiteli salon, son sistem bilgisayarlarla donatılırken, öğrenciler yeni hizmete sokulan birimde hem nominal, hem de teknik resim çizebilme imkanına kavuştu.
//BİLGİSAYAR DESTEKLİ ÇÖZÜM SALONU YATIRIMI
Atatürk Üniversitesi Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Cafer Çelik, fakültede sürdürülen altyapı çalışmaları kapsamında hizmete sokulan “Bilgisayar Destekli Çözüm Salonu” ile ilgili olarak açıklamalarda bulundu. Geçtiğimiz Ağustos ayında başlanan çalışmaların tamamlandığını ve 60 öğrenci kapasiteli “Bilgisayar Destekli Çözüm Salonu”nun öğrencilerin hizmetine sunulduğunu anlatan Dekan Çelik, fakültede hali hazırdaki 4 laboratuara ek olarak faaliyete geçen birimin, fakülteye yepyeni bir vizyon kazandırdığını söyledi.
//SALON 60 ÖĞRENCİ KAPASİTELİ
Dekan Çelik, “Bu salonumuz 60 öğrenci kapasiteli olup, dershanedeki çizim masaları istenildiğinde kâğıt üzerine ve istenildiğinde de bilgisayar ile çizim yapılabilecek şekilde fakültemiz elemanlarınca tasarlandı. Fakültemiz, mevcut imkanlarıyla bile Türkiye’nin birçok üniversitesinde bulunan mühendislik fakültelerine göre, çok daha iyi durumda bulunmaktadır. Önümüzdeki zaman dilimi içerisinde yeni ek binalar ve hizmet birimlerimizle geleceğin mühendislerini yetiştirmeye devam edeceğiz.” diye konuştu.
//BİLİM VE TEKNOLOJİ ATAĞI
Mühendislik Fakültesi’nin bilim ve teknoloji atılımının, “Bilgisayar Destekli Çözüm Salonu” ile sınırlı kalmayacağını vurgulayan Dekan Çelik, 2 yeni laboratuar hedeflerinin bulunduğuna dikkati çekerek, “Yeni laboratuarlarımızın birini sömestr tatilinde, diğerini de, önümüzdeki yaz sezonunda tamamlayacağız.” şeklinde konuştu. Mühendislik eğitiminin, bilişim imkanlarını kullanmak suretiyle verilmesinin, ileride meslek hayatına atılacak olan öğrenciler için çok büyük bir avantaj olacağını dile getiren Prof. Dr. Çelik, “Öğrencilerimizin ihtiyacı olan her türlü bilişim hizmetini verebilmek için çok ciddi bir planlama yaptık. Çizimden çözüme, analizden proje hazırlık sürecine varıncaya kadar her aşamayı, öğrencilerimiz bu fakültenin çatısı altında pratik uygulamalarla öğreniyorlar.” dedi.
//250 BİN TL’LİK YATIRIM
Öte yandan “Bilgisayar Destekli Çözüm Salonu”nun, 250 bin TL’ye mal olduğunu açıklayan Dekan Prof. Dr. Cafer Çelik, söz konusu kaynağın fakülte döner sermayesi ve Bilimsel Araştırmalar Fonu’ndan karşılandığını sözlerine ekledi.
Bu arada hizmete yeni sokulan “Bilgisayar Destekli Çözüm Salonu”nda ilk dersi gören öğrenciler ise, kavuştukları bu imkandan dolayı duydukları memnuniyeti ifade ederek, üniversite ve fakülte yönetimine teşekkür ettiler.