İLHAMİ İBİŞ/ERZURUM gazetesi
Palandöken Belediyesi 2011 yılı yaz sezonu için başlattığı asfalt atağında standartlara uygun 50 bin ton asfalt dökülmesi hedefini tutturmak için sona yaklaştı. İlçe merkezin de bulunan 17 mahallede çalışmalar devam ederken köy statüsünde mahalle olan 19 mahallede ise çalışmalar aralıksız devam ediyor.
ASFALTLAMA SEFERBERLİĞİ
Palandöken İlçesinin 155 bin nüfusuyla birçok ilden daha büyük ilçesi olmasının yanı sıra 930’a aşkın sokağıyla, caddesiyle ve bulvarlarıyla çok büyük bir ilçe olduğunu kaydeden Palandöken Belediye Başkanı Orhan Bulutlar, geçmiş yılların da birikimiyle birlikte Palandökende ciddi bir asfalt sıkıntısı yaşandığını söyledi. Bulutlar, “İlçemiz genelinde bir çok sokakta asfaltta ciddi yıpranmalar meydana gelmiş, 2009 yılında sadece yama çalışmalarıyla giderilmeye çalışılan bu sıkıntı geçen yıllar itibariyle de had safhaya ulaşmıştı. Göreve geldiğimizde yaptığımız beklenti anketinde de Palandökenlilerin en önemli ihtiyaç olarak gördüğü konulardan biri asfaltın da içinde olduğu altyapı eksikliğiydi. Bunu dikkate alarak Palandöken Belediyesi olarak 2009-2010 yıllarında kapsayan yoğun bir asfalt sezonu geçirdik. Bu çalışmalar sonucunda Palandökenin birçok bölgesinde asfalt ihtiyacını büyük ölçüde giderdik. 2011 yılında ise önümüze bir hedef koyduk. Hedefimiz 2010 yılında yaptığımız gibi standartlara uygun müteahhit eliyle 50 günde 50 bin ton asfalt sermekti. Şükürler olsun koyduğumuz hedef ile Palandöken de asfalt sıkıntısını minimum seviyeye indirdik. Bununla yetinmeyerek ilçemiz de ilk defa uyguladığımız renkli, desenli asfalt kaldırım uygulaması da 40 bin metrekare bir çalışma gerçekleştirdik. Bu uygulamamız ilçemizi genelinde yamayı hedefliyoruz. ” dedi.
YAPILANI YETERLİ GÖRMÜYORUZ
Palandöken ilçesi için yapılanları yeterli görmediğinin altını çizen Belediye Başkanı Bulutlar,”1994 yılında kurulan, sürekli gelişen, büyüyen ve bugün itibariyle Kış Turizmini, Kış Sporlarının Merkezi olan nüfus oranıyla birçok ilden daha büyük olan bir belediyenin gelişmeye ve büyümeye ayak uyduramayarak birikmiş sorunları birkaç yılda çözülmeyeceğini biliyorum. Ama kurumsal bir kimlik kazandırdığımız Belediyemizde mali disiplini sağlayarak 2010 yılında 11 milyon liralık bir yatırım gerçekleştirdik. Gelir ve giderlerimizi dengeleyerek neredeyse denk bütçe oluşturduk. Belediyemiz 1999 yılına dönük işçinin ikramiyesini, sosyal alacağını ödemesini yanı sıra 250 adet esnafa borç ödemiştir. Yine belediyemiz 5,5 Milyon lira tasarruf sağlayarak halka hizmet olarak yansıtmıştır.
KENTSEL DÖNÜŞÜM
Kentsel Dönüşüm Projesi kapsamın da hak sahibi olan 104 kişiye yaklaşık 7 milyon lira peşin para ödeyerek Harput (Telsizler)Mahallesini de kamulaştırmayı başarıyla tamamladık. Mevzuata aykırı hiçbir yapılaşmaya asla ve asla müsaade etmedik. Yani kaçak yapılaşmanın önüne geçtik. Belediye tarihin de ilk defa borçsuz belediyeler arasına adını yazdırmış ve yeniden yapılandırma yasasıyla kamu alacaklarıyla anlaşma yoluna gidilerek ödemeler yapılmıştır. SSK ve Maliye’ye olan borçtan dolayı belediyeni taşınmazlarına konulan hacizleri kaldırdık. Belediye yine tarihin de ilk defa hizmet satın almış ve bu hizmet satın alımında yaklaşık 100 işsiz gencimize iş imkânı vermiştir. Belediyemizin araç filosuna 1adet tam teşekküllü cenaze aracı, 2 adet hidrolik sıkıştırmalı çöp kamyonu, 1 adet zabıta denetimleri için kabinli pikap, park ve bahçelerde kullanmak üzere 1 adet 4x4 pikap, 2 adet çeşitli hizmetlerde kullanmamak üzer binek otomobil 7 yeni araç belediyemizin filosuna dahil edilmiştir. Belediye kendi sorumluluk alanına yeni bin 250 çöp konteynır alarak sağlıklı temiz bir çevre oluşturmuştur.
SOSYAL BELEDİYECİLİK
İlçemize Bilgi ve Kültür Evi kazandırmak adına ilk adım atarak Palandöken Mahallesin de yapımına start verdik. Belediyecilikte rutin görülen binlerce metre kare karo, bordür, granit taş, kilit taş çalışmaları aralıksız devam ediyor. Bunları yaparken de site ve apartman aralarındaki boşlukları da değerlendirerek 5 yeni park 1 yürüyüş yolu yaparak Aziz Şehitlerimizin isimlerini verdik. Yine ilçenin en değerli Mahallelerinden biri olan Osman Bektaş Mahallesi Kayakyolu semtinde bugünkü arsa değeri 8.5 milyon lira olan 10 dönümlük yeni bir rekreasyon alanı yaptırılarak halkın hizmetine sunmak için geri sayım başlattık. Palandöken ilçesini doğa ile bütünleştirmek adına binlerce fidanı toprakla buluşturduk. Sanat ve kültür adına birçok güzelliği palandöken halkı ile buluştururken sportif faaliyetler kapsamın dada birçok başarıya imza attık. Belediyecilikte sosyal sorumluluğumuzu unutmayarak kederli ailelerin yanın da ilk biz yer alarak açılarını paylaştık, yüzlerce aileye günlük ücretsiz ekmek ve binlerce aileye, gıda, yakacak, giyim gibi birçok kalemde yardımda bulunduk. Yüzlerce öğrencilerimize okul öncesi kırtasiye desteği verdik. Ramazan ayında gelenek haline getirdiğimiz iftar sofraları kurarak insanları bir çatı altında topladık. Üç ayrı noktada kurduğumuz iftar sofralarımız da 30 bin kişi orucunu bu sofralar da açtı. Belediyemizin kapılarını halka açtık. Halk Günleri, Mahalle toplantıları, kahvehane toplantılar, site toplantıları ve sivil toplum örgütleri gibi programlarla halk ile bütünleştik. Kurumlar arası koordinasyonu sağladık. Bunları elbette yeterli görmüyoruz 2012 yılı için şimdiden plan ve program yapmaya başladık. İnşallah 2012 yılında daha heyecanlı daha şevkle ve daha verimli bir çalışma sergileyeceğiz. Sayın Başbakanımızın dediği gibi Durmak yok yola devam Her şey Palandöken için ” diye konuştu.