ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Mevduat düştü, kredi arttı
Mevduat düştü, kredi arttı
 İnşaat maliyet endeksi arttı
 İnşaat maliyet endeksi arttı
İşsizlik oranı açıklandı
İşsizlik oranı açıklandı
Sanayi üretimi arttı
Sanayi üretimi arttı
‘Sağlık Bakanlığıyız, hastalık bakanlığı değiliz’
‘Sağlık Bakanlığıyız, hastalık bakanlığı değiliz’
HABERLER>KÜLTÜR-SANAT
29 Eylül 2009 Salı - 01:56

2011 sinerjisi

2011 sürecinde, kış oyunları yatırımları önemli ölçüde hız kazanırken, Erzurum’un tarihsel, kültürel ve doğal tanıtımının da aynı boyutta gerçekleştirilmesi önemli bir ihtiyaç haline geldi. 2011’in bir sonuç değil, ilin özellikle turizm alanında marka olmasını sağlayacak bir süreç olabilmesi tanıtım etkinlikleriyle doğru orantılı.

2011 sinerjisi

2011 sürecinde, kış oyunları yatırımları önemli ölçüde hız kazanırken, Erzurum’un tarihsel, kültürel ve doğal tanıtımının da aynı boyutta gerçekleştirilmesi önemli bir ihtiyaç haline geldi. 2011’in bir sonuç değil, ilin özellikle turizm alanında marka olmasını sağlayacak bir süreç olabilmesi tanıtım etkinlikleriyle doğru orantılı.
TURİZM AVANTAJI
Sanayi ve tarım sektörlerinde durağanlık içinde bulunan Erzurum’un, 21. yüzyıldaki tek avantajı tarih, spor ve doğa turizmi. İlin ilçeleri ise daha önce keşfedilmemiş turizm kaynakları içeriyor. 2011 kapsamında yalnızca kent odaklı tanıtım ise ilçeleri önemli bir gelirden ve uluslar arası vizyon kazanma şansından yoksun bırakıyor.
İLÇEELERİN TANITIMI
2011’in sportif bazlı teması, ilçeleri de kapsayan turizm tanıtımını içermiyor. Kış oyunları yeterli kabul edilerek, Palandöken’de yoğunlaşan tanıtıma ağırlık veriliyor. Oysa Üniversite Kış oyunları Erzurum’un kış sporları dışındaki potansiyelini dünya vizyonuna çıkarmak için tarihi fırsat. Ancak, organizasyona yaklaşık bir yıl kalmasına rağmen, ilde turistik tanıtıma yönelik bir platform oluşturulmadı. İlçelerin turistik kaynaklarını ortaya koyan ve uluslar arası turizm medyasına aktaran net bir çalışma kaydedilmedi.
MARKA İLÇEMİZ YOK
Son yıllarda Kars Sarıkamış, Bitlis Ahlat, Malatya Darende ilçeleri Doğu Anadolu Bölgesinde turizm yönüyle öne çıkan ilçeler olurken, aynı durum Erzurum’da yaşanmadı. İl turizm bazında marka ilçe oluşturamadı. Bu durum, bölgede ilçeler arası kalkınma farklılığının artışına yol açarken, Erzurum ilçelerinde potansiyele dayalı bir ekonomi oluşumunu da sağlayamadı. Erzurum ilçeleri özel kaynaklarına rağmen, sosyo ekonomik performans bakımından bölge ortalamasında kaldı.
UZUNDERE ÖNDE
Erzurum’da 2004 yılından sonra turizm bakımından öne çıkan tek ilçe Uzundere oldu. Çoruh Havzasında yer alan ilçe, doğa turizminden çok, inanç turizmiyle atak yaptı. İlçenin Ramsar kaynakları, botanik turizmi potansiyeli, Selçuklu ve Osmanlı tarihsel değerleri ise aynı çapta ön plana çakamadı. Belediye Başkanı Özsoy’un özel gayretleriyle festivaller ilçesi haline gelen Uzundere, Tortum Şelalesini ise uluslar arası turizm pazarına yeterli boyutta taşıyamadı. İlçenin turizm değerleri 2011 platformuna ise henüz getirilmedi.
ÇORUH HAV ZASI AVANTAJI
Son dönemde Efes Pilsen’in, Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı (UNDP) ve Kültür ve Turizm Bakanlığı işbirliğiyle yürüttüğü Doğu Anadolu Turizm Geliştirme Projesi (DATUR) kapsamında gerçekleşen ‘Çoruh Vadisi Kuş Gözlem Festivali’ Uzundere ilçesi doğasının uluslar arası vizyona çıkması için önemli avantajlar sağladı. Belediye Başkanı Özsoy’un olağanüstü çabalarıyla gerçekleşen turizm atılımlarının daha büyük ölçekli katma değer üretebilmesi ve Uzundere’nin turizm’de marka bir dünya ilçesi olabilmesi, 2011 tanıtımlarında Uzundere’ye özel yer verilmesiyle mümkün görünüyor.
TANITIM EKSİKLİĞİ
‘Çoruh Vadisi Kuş Gözlem Festivali’ne katılan kuş gözlemcileri, Uzundere’nin tam bir doğa harikası olduğunu dile getirerek, “Erzurum’a ve dolayısıyla Çoruh Vadisi’ne ilk kez geldik. Birbirinden harika doğal varlıklarıyla bu bölge, geleceğin turizm cenneti. Hiç ihtimal vermediğimiz kuş türleriyle bile Çoruh Vadisi’nde karşılaştık. Bu bölge artık bizim için bir tutku halini aldı.” sözleriyle beğenilerini ortaya koyarken, tanıtımdaki eksikliği de ifade ediyorlar.
YA DİĞER İLÇELERİMİZ?

Uzundere dışındaki Pasinler, Aziziye, İspir, Hınıs, Köprüköy, Narman ve Horasan ilçeleri ise henüz turizm kaynaklarını ifade etme boyutunda ciddi bir atılım gerçekleştiremediler. Bu ilçelerde turizme açılabilir doğal zenginlikler, sağlık turizmi yapılmasına elverişli termal kaynaklar sadece il bazında bilinir halde. Tarihi ve doğal zenginlikler hazinesi İspir, Termal kaynakları şifa dağıtan Aziziye, Köprüköy ve Pasinler, botanik turizmi kaynaklarına sahip Hınıs ve Horasan, benzersiz doğal görüntülerin sahibi Oltu ve Narman gibi ilçelerimiz ise tanıtım özürlü durumda bulunuyorlar.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
MÖKKEM DADAŞ 29 Eylül 2009 Salı 11:56

yazmak istemiyorum ama dayanamıyorum haksızlık karşısında susan dilsiz şeytandır buradan sesleniyorum akpli kardeşlerim bu belediye türkiyede 3 üncü borçlu belediye şehrin durumu belli diger büyük şehirlerle kıyaslarsak peki ALLAH Rızası için sorun 8 yıl dır bu paralar nereye gitti yazık bu şehre yaptıkları alt geçitler bu paraya göre devede kulak paralar nerde yorgun savaşçı

Yorumu oyla      6      4  
Ayaz Bey 29 Eylül 2009 Salı 09:03

ŞEHİR BAŞTA BELEDİYE BİNASI OLMAK ÜZERE AVRUPANIN TAM 100 YIL GERİSİNDE.... Avrupa görmüş veya azbiraz yurt dışına çıkmış bir insan Erzurum'un komedi (!) oynadığını fark eder... Vatandaştan vazgeçtik, Yakutiye belediye binası şehrin en çirkin binası. Karşısındaki eski hükumet konağı HAYALETLER KONAĞI çok iş var da en önce bu iki bina çabucak elden geçmeli ve eski hükumet konağı (eski mahkeme) 2011 turizm danışma ve halkı bilgilendirme motive etme binası olarak hizmet etmeli, tabi burayı ziyaret edecek olan vatandaşlara en azından bir bardak su da ikram etmeli amma, sakın musluk suyu vermeyin motivasyonları ve motorizasyonları (!) bozulabilir... Ah memleketim ah. Tam bir köy tam bir komedi...

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bakırcı’da onarım tepkisi
Yakutiye ilçesine bağlı Bakırcı Mahallesi, yine onarım tartışmalarıyla ...
Sanat seferberliği
GHA/ Erzurum İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü’ne bağlı Kültür Merkezi, yeni ...
İzciler Erzurum’u tanıtıyor
Türkiye İzcilik Federasyonuna bağlı Erzurum izcileri, 2011 UNİVERSİAD ...
 
Sultan II. Mahmud Türbesi, Türk eseri
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Öğretim Görevlisi Sanat ...
Sanatseverlere sevindirici haber
Ankara, İzmir, İstanbul, Bursa, Adana, Antalya Devlet Tiyatroları ve bölgelerindeki ...
Büyükşehir Erzurum’u temsil edecek
Gaziantep Büyükşehir Belediyesi Uluslararası Antep Fıstığı Kültür ve Sanat ...
 
Bayanlar kuaförlük için yarıştı
Türkiye İş Kurumu ile Berberler ve Kuaförler Odası Başkanlığı tarafından ...
Türk Dili, Dünya Dili
A.Ü. Edebiyat Fakültesi Türk Dili ve Edebiyatı Bölümü Öğretim Üyesi Prof. ...
EDT, 11 ekim’de sahne diyecek
60. yılında 60 yeni yerli oyunu dünya tiyatrosuna kazandırmayı hedefleyen ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Tanınmanın Tüneli
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Dadaşlar Diyarı'nın Gönül Valisine Veda
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Palandöken’in Bembeyaz Cazibesi
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
“Merhamet” Politikası ve Terör
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Kağıt gazete dönemi bitti!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Sosyal Medya ve Siyaset: Ahlakın Kaybolduğu Yer mi?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva