Hayvancılıkta önemli bir konuma sahip olan Erzurum, büyük bir eksikliğini daha gideriyor. Türkiye’de sayılı olan ve Doğu Anadolu’da tek ve en iyisi olacak olan Gıda Kontrol Laboratuvarı, sonunda Erzurum’a kazandırılıyor. 2000 yılında gündeme gelen ve o gün bugündür yatırıma alınması beklenilen gıda kontrol laboratuvarı 2016 Yılı Yatırım Programı kapsamına alındı. Laboratuvarın en geç 2018 yılına kadar bitmesi planlanıyor.
Konuyla ilgili bilgi veren Gıda Kontrol Laboratuvarı Müdürü Mehmet Gün, mutlu olduklarını belirtti. Gün, “Bilindiği gibi bize ait bir binamız yok. Yerimiz çok dar. Yoğun bürokrasi çevresinde 216 yılında hizmet binası yapımı ve alımı için 31 Mart 2016 resmi gazetede yayınlanarak yatırım programına alındı. 2015’de avam proje çizilmiş olan binanın 2016-2018yılları arasında bitirilmesi planlanmıştır. Şuanda fizibilite ve proje çizimi başlatılmıştır. En kısa sürede bölge laboratuvarı seviyesinde ihale edilecektir. Yeni Hizmet Binamızın bölgemize ve ilimize hayırlı olmasını temenni ederiz.” dedi.
ET VE ET ÜRÜNLERİNDE ARTIK TÜR TAYİNİ YAPABİLİYORUZ
Akredite puanımızın arttırıldığını da açıklayan Gün, “2015 yılında göreve başladığımda tespit ettiğimiz fiziki ve teknik altyapı 2016 yılında akreditasyonu 2020 yılına kadar uzatıldı. Akredite olan parametre sayısı 12’den 29’a çıkarıldı. Bölgede tek et ve et ürünlerinde tür tayini yapan laboratuvar olduk.” diye konuştu.