ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Değirmenler Höyüğü tarihi aydınlatacak
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Voleybolda Emniyet Müdürlüğü farkı
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
Büyükşehir’den Şehir Hastanesi bağlantı yolu projesi
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
EİT 2025 hazırlık süreci devam ediyor
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
Karayazı’da sağanak yağış sele dönüştü
HABERLER>TÜRKİYE
14 Ekim 2011 Cuma - 08:18

16. IBM Yazılım Zirvesi başladı

Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bilişim Vadisi'nde yer alacak bütün firmalara çok ucuz kiralarla, belki de bedelsiz yer tahsisi yapılacağını bildirdi. Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katıldığı ve Marriott Otel'de gerçekleştirilen 16. IBM Yazılım Zirvesi, önde gelen kamu sektör temsilcilerini ve IBM Türk üst düzey isimlerini bir araya getirdi.

16. IBM Yazılım Zirvesi başladı

SİNAN USLU (İHA) - Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün, Bilişim Vadisi'nde yer alacak bütün firmalara çok ucuz kiralarla, belki de bedelsiz yer tahsisi yapılacağını bildirdi.
Bilim, Sanayi ve Ticaret Bakanı Nihat Ergün'ün katıldığı ve Marriott Otel'de gerçekleştirilen 16. IBM Yazılım Zirvesi, önde gelen kamu sektör temsilcilerini ve IBM Türk üst düzey isimlerini bir araya getirdi.
ERGÜN’ÜN KONUŞMASI
İş ve teknoloji, yazılımla ilgili son gelişmeler, kurumlarda kimlik ve erişim yönetimi, yeni nesil teknoloji tehditlerine karşı önlem, sosyal iş ağlarının kamu sektöründe kullanımı gibi konularda sunumların yapılacağı zirvenin açılış konuşmasını yapan Ergün, "Yazılım çalışmaları hiç şüphesiz insanların ve ülkelerin gelişmelerine doğrudan etki yapacak faaliyetlerin başında gelir" diye konuştu.
Dünyanın özellikle yıllarda hızlı bir değişim ve dönüşüm sürecinden geçtiğini belirten Ergün, bilgi ve iletişim teknolojilerindeki gelişmelerin bu süreci daha da hızlandırdığını ifade etti. Ergün, insanların yazılım teknolojisiyle birçok işi daha doğru ve daha etkili bir şekilde yapabileceklerinin farkına vardıklarını anlatarak, "Yazılım sektöründeki gelişmeler beyin kapasitemizin daha fazlasını kullanabileceğimizin ve sınırların hep zorlandığını algımıza çıkarmaktadır" diye konuştu.
BİLGİ TOPLUMU VE BİLGİ ÜRETİMİ
İnsanların günlük hayattaki en önemli faaliyetinin bilgi üretmek olduğunu dile getiren Ergün şunları kaydetti: "Bugün bilgi üretmediğimiz ve bilgi tabanlı çözümler geliştirmediğimiz taktirde hayatın diğer alanlarında da başarılı olmak zorlaşıyor demektir. Yazılım gibi sektörler kendileri için ürettikleri ekonomik değer kadar diğer sektörlerin gelişimini de etkilemektedirler. Her sektörde akıllı yönetim, yöntem ve mekanizmaları gelişmektedir. Çünkü birçok sektör mekaniği, elektroniği ve yazılımı bir araya getirmektedir. Mekanik, elektronik ve yazılım bir araya geldiğinde akıllı üretimle karşı karşıya kalıyoruz.Mekaniği insanın organları gibi düşünürsek -kolu, bacağı gibi düşünürsek- elektroniği insanın beyni gibi düşünürsek, yazılımı insanın aklı gibi düşünmemiz lazım. Bütün hadise yön vermek."
BİLİŞİM VADİSİ PROJESİ
Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı'nın en önem verdiği çalışmaların başında Marmara, İç Anadolu ve Ege bölgelerini başlangıçta baz alan bir Bilişim Ekosistemi oluşturmak olduğunu anlatan Ergün, üniversitelerin ve sektörlerin yoğunluğu ile araştırma kapasitelerinin yoğunluğunu dikkate alarak, bu ekosistemi önümüzdeki süreçte kurmak ve bu ekosistem içinde birçok teknoloji firmasının özellikle bilişim, bilgi ve iletişim teknolojilerinde çalışan teknoloji firmalarının araştırma ve geliştirme yapmalarını ve teknoloji üretmelerini temin etmek istediklerini belirtti. Ergün, Bilişim Vadisi olarak da ifade edilebilecek bu projenin hayata geçirildiği açıkladı.
BİLİŞİM VADİSİ NEDİR?
''Bilişim Vadisi, bir teknoloji geliştirme bölgesidir. Bir ihtisas teknoparkıdır. Bilgi ve iletişim teknolojilerinde çalışan firmaların, yazılım firmalarının yer alacağı, ekosistem içinde çalışacağı bir merkezdir'' diyen Bakan Ergün, Bilişim Vadisi'nde yer alacak firmalara verilecek teşviklerle ilgili şunları kaydetti: ''Bütün firmalara buradan yer tahsisi yapılacaktır. Gerekirse buralardaki yer tahsisi çok ucuz kiralarla, hatta belki de düşüncemiz bedelsiz bir tahsis gerçekleştirme şeklinde olacaktır. Buradaki firmalar 2023 yılına kadar yaptıkları AR-GE ve teknoloji geliştirme çalışmaları nedeniyle gelir ve kurumlar vergisinden muaf firmalar olacaktır, 2023 yılına kadar gelir ve kurumlar vergisi muafiyeti uygulanacaktır. Bu bölgede çalışan bütün personel için, AR-GE personeli ve bu AR-GE personelin yüzde 10'u kadar destek personeli için yüzde 100 gelir vergisi indirimi uygulanacaktır. Hem destek personeline hem de AR-GE personeline. Burada çalışan personelin sigorta primlerinin yüzde 50'si devlet tarafından karşılanacaktır. Buradaki firmaların tamamı damga vergisinden muaf olacaktır. Yüzde 100 damga vergisi indirimi uygulanacaktır. Buradaki firmaların tamamı yüzde 100 Katma Değer Vergisi muafiyetine tabidir, 12 yıl boyunca. Buradaki firmaların kullanmış oldukları su, kanalizasyon sistemlerinden atık su vergisi alınmayacaktır. Yüzde 100 atık su indirimi uygulanacaktır. Ayrıca buradaki firmalar, özellikle yazılım firmaları, içeriye ve dışarıya yapmış oldukları satışlardan, münhasıran yazılımla ilgili satışlardan ve ihracatlardan da vergi ödemeyeceklerdir. Dolayısıyla bu böylesine büyük teşviklerden ve indirimlerden önümüzdeki dönemde yararlanacak olan firmalarla ülkemizin yazılım alanında büyük bir atılım yapacağını ve bunun hayatın her alanına doğrudan olumlu bir şekilde yansıyacağını düşünüyorum.''
IBM ve diğer uluslararası firmalara çağrıda bulunan Ergün, IBM ve diğer yazılım firmalarına çağrıda bulunarak, Türkiye'de önemli bir araştırma ve teknoloji geliştirme merkezinin IBM tarafından da kurulmasını beklemenin hakları olduğunu belirtti.

 
'Küçük yanlışlar şehirleri köy yapar'
 
Türkez, kayınvalidesini yitirdi
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Ardahan’dan Manas’a Eğitim Köprüsü
Ardahan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Ramazan Korkmaz, Kırgızistan-Manas ...
‘Milletin özünde güçlü irade var’
Başbakan Erdoğan, yeni anayasa çalışmalarının siyasi rekabete feda edilmemesi ...
Doğu’da Hac seferberliği
Kars ve Erzincan’dan sonra Ağrı'dan kutsal topraklara gitmek için hazırlanan ...
 
Tenzile ana rahmetle anılıyor
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın evinde gerçekleşen taziye ziyaretlerine ...
Tenzile Ana hakka yürüdü..
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın annesi Tenzile Erdoğan (82), tedavi gördüğü ...
Doğu rekor kırdı
Her yıl Kars Kuyucuk Gölü, etkinliklerde en çok kuş sayılan yer olarak ...
 
Şahin, Menderes'i andı
Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Menderes'in beyaz kefeniyle, ...
Bakan Günay Doğu turunda
Kültür ve Turizm Bakanı Ertuğrul Günay, bölgenin en büyük ihtiyacının ...
Bozdağ Yazıcıoğlu olayını değerlendirdi
Niğde Üniversitesi'nin akademik yılı açılışına katılmak üzere Niğde'ye ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
İstemihan Bulutlar
İstemihan Bulutlar
Teknolojide yoksanız bilin ki yok olacaksınız!
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Yalan Haber Terörüne Son Verilmeli!
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Teknoloji Çöplüğüne Dönüşen Evlerimiz: Milli Servetimizi İsraf Ediyoruz!
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Gelin şu “Stresten” kurtululalım
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Erzurumspor: Dağların Takımı, Vadiye Düşmesin!
Kadir Sabuncuoğlu
Kadir Sabuncuoğlu
Yavuz Değirmenci’den Türkü Tadında Şiirler
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva