ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Şehit Toppuz’a vefa
Şehit Toppuz’a vefa
Trenle kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Trenle kamyonet çarpıştı: 1 ölü, 1 yaralı
Trafik polislerinden örnek yaklaşım
Trafik polislerinden örnek yaklaşım
Emniyet Sevgi Evlerinde kalan çocukları sevindirdi
Emniyet Sevgi Evlerinde kalan çocukları sevindirdi
AK Parti Palandöken’de Kılıç dönemi
AK Parti Palandöken’de Kılıç dönemi
HABERLER>EKONOMİ
12 Aralık 2013 Perşembe - 16:20

113 yatırımın 24’ü Erzurum’da

113 Tesis arasında Erzurum’da, Daphan Ovası Cazibe Sulaması 2.Kısım, 15 adet taşkın koruma tesisi, 1 adet yangın ilk müdahale ekip binası, 7 adet meteoroloji gözlem istasyonu ve Nene Hatun Tarihi Milli Parkı İhata Projesi bulunuyor.

113 yatırımın 24’ü Erzurum’da

ERZURUM (İHA) - Aralarında barajlar, sulama projeleri, içmesuyu temin tesisleri, taşkın koruma tesisleri, ormancılık, doğa koruma ve meteoroloji projeleri bulunan Orman ve Su İşleri Bakanlığı tarafından tamamlanan 113 Dev Eser, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan tarafından hizmete alındı.
Ankara Arena Spor Salonu’nda gerçekleştirilen toplu merasimle hizmete sunulan 113 Tesis arasında Erzurum’ da, Daphan Ovası Cazibe Sulaması 2.Kısım, 15 adet taşkın koruma tesisi, 1 adet yangın ilk müdahale ekip binası, 7 adet meteoroloji gözlem istasyonu ve Nene Hatun Tarihi Milli Parkı İhata Projesi bulunuyor. Erzurum’ da inşa edilerek açılışı yapılan tesislerin yatırım maliyetleri ise 128 milyon 500 bin TL.
“TARİHE ENDEKSLİ AÇILIŞLAR 4 YILDIR SÜRÜYOR”
Başbakan Recep Tayyip Erdoğan merasimdeki konuşmasında, Orman ve Su İşleri Bakanlığınca yapımı tamamlanan 113 hizmet ve eserin Türkiye'ye hayırlı olmasını diledi.
Erdoğan, Orman ve Su İşleri Bakanlığının tarihe endeksli açılış merasimlerini 4 yıldır sürdürdüğünü, 2010 yılında 110, 2011 yılında 111, 2012'de 112 eser ve hizmetin açılışını yaptıklarını, bugün de 113 tesis ve yatırımın resmi olarak hizmete alındığını anlattı. Başbakan Erdoğan, açılışı yapılan 113 eser ve hizmetlerin toplam yatırım bedelinin ise 3 milyar 250 milyon lira olduğunu belirtti.
“SON 11 YILDA 268 BARAJI ÜLKEMİZE KAZANDIRDIK”
Başbakan Erdoğan, son 11 yılda su, ormancılık, tabiat koruma ve meteoroloji alanında Cumhuriyet tarihimizin en büyük projelerini, yatırımlarını gerçekleştirdiklerini dile getirerek, şöyle konuştu:
"11 yılda 268 adet barajı ülkemize kazandırdık. Bunların içerisinde ülkemizin gururu dev barajlar var. 81 ilimiz için hazırladığımız içme suyu eylem planı ile illerimizin 2040, 2050 ve hatta 2071 yıllarına kadar içme suyu ihtiyacı planlandı. Son 11 yılda 20 milyon dekar araziyi suya kavuşturduk, toplam sulanan alanı 60 milyon dekara ulaştırdık.
AĞAÇLANDIRMA ÇALIŞMALARINI 6,5 KAT ARTIRDIK
Ormancılık çalışmalarına gelince; 1992 - 2002 yılları arasında yılda ortalama 75 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yapılmıştı. Biz, 10 yılda ormanlarımızı daha da büyüttük, bu rakamı yaklaşık 6.5 katına çıkartarak, 500 bin hektar alanda ağaçlandırma çalışması yaptık. Aynı dönemde yıllık ortalama 75 milyon adet fidan üretilirken, 2012 yılında fidan üretimini 470 milyon adete çıkardık. Ayrıca korunan alanlarımızı da hızla artırıyoruz. Türkiye'yi her alanda büyütüyoruz, hayallerimize, hedeflerimize doğru hızlı adımlarla koşuyoruz”
PROF. DR. VEYSEL EROĞLU: “DSİ HER YIL 350-400 TESİSİ HİZMETE ALIYOR”
Bakanlığının, özellikle son 10-10,5 yılda çok büyük hizmetlere imza attığını vurgulayan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu ise, "DSİ tarafından daha önceki yıllarda, 3,5 yılda sadece 9 tesis açılırken, biz şu anda her yıl 350-400 tesisi DSİ'de açıyoruz. Şu ana kadar da 1.763 büyük tesisi açarak hizmete sunduk" diye konuştu.
Prof. Dr. Veysel Eroğlu, açılışı yapılan tesislerle birlikte 2 milyon 100 bin dekar arazinin sulama imkanına kavuşturulduğunu, 100 bin dekar arazinin taşkınlardan korunduğunu söyledi. Prof. Dr. Eroğlu ayrıca bu tesisler arasında 36 dev barajın ve 6 içmesuyu tesisinin hizmete alındığını, bunun dışında ağaçlandırma, erozyon kontrolü, doğa koruma ve meteoroloji alanlarında tesislerin de bulunduğunu belirtti.
Bakanlık çalışanlarının hiçbir fedakarlıktan kaçınmadan gece gündüz çalıştığını ve destan yazdıklarını dile getiren Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, Başbakan Erdoğan'a da verdiği desteklerden dolayı teşekkür etti.
ÜLKE EKONOMİSİNDE YILLIK 44 MİLYON 534 BİN TL GELİR ARTIŞI SAĞLANIYOR
Açılışı gerçekleştirilen ve Erzurum’un kuzey batısında yer alan Daphan Ovası Cazibe Sulaması 2. Kısım tesisi kapsamında 17 bin 747 metre ana kanal, 333 km sulama şebekesi, 180 km tahliye ve drenaj şebekesi ile bunlara ait sanat yapıları imalatları bulunuyor.
117 milyon 87 bin yatırım bedeli ile tamamlan tesisin, hizmete alınmasının Türkiye Ekonomisine yapacağı katkı yıllık dekar başına 370 TL olmak üzere toplam 44 milyon 534 bin TL. Ayrıca tesis 120 bin 390 dekar tarım arazisini suyla buluşturuyor.
YERLEŞİM YERLERİ, TARIM ALANLARI TAŞKIN FELAKETİNDEN KORUNUYOR
10 milyon 556 bin TL’ ye mal olan, 15 taşkın koruma tesisinin hizmete alınması ile 4 ilçe merkezi, 1 cezaevi, 12 yerleşim birimi ve 310 dekar tarım arazisi taşkın felaketinden korunacak.
NENE HATUN TARİHİ MİLLİ PARKI KORUMA ALANI ARTTIRILDI
857 bin 860 TL yatırım bedeli bulunan Nene Hatun Tarihi Milli Parkı İhata Projesi ile Erzurum il sınırları içerisinde bulunan Nene Hatun Tarihi Milli Parkının koruma alanı arttırıldı.

 
Akhisar Belediyespor’a, cağ kebap dopingi
 
ÖĞ-DER, eğitim öngörülerini paylaştı
YORUMLAR
Toplam 4 yorum var, 4 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
istihdam 13 Aralık 2013 Cuma 16:32

Bu devletin aslı görevi istihdam yaratıp gençleri korumak değil mi? bize mi yanlış öğrettiler.Universiteden bizim bölümde 100 kişi mezun oldu 3 kişi iş bulabildi.Bu gençler bu memlekette nereye gidecek? park açaçağına fabrika aç.İnsanları köleleştirmeyin.

Yorumu oyla      6      4  
Mökkem dadaş 13 Aralık 2013 Cuma 13:18

Yorum yapan arkadaşlar sayın başbakanımızın bundan 4 -5 sene önce söylediği "benden fabrika beklemeyin" açıklamasını unutmuşlar. Hükümet "abi"lerinden izin alırsa bu memlekete fabrika yapabilir onada şimdilik izin yok. Avrupadan alınan krediler ve özelleştirmelerle yollar yapıldı şimdi elde satacak yer kalmadı. Bakalım hükümetimiz ve sayın maliye bakanımız neyimizi satacak...

Yorumu oyla      7      4  
misafir 13 Aralık 2013 Cuma 01:24

meteoroloji istasyonu yatırımmı oluyor.alt geçit otopark avm yatırımmı betona yatırım insana yok.işsizlik erzurumda çok fazla çeteler heryerde.eskiden sokak çocuğu kavramı yoktu sokak çocuğumu olurmuş çocuğun yeri evidir.aileler dağılmış borç işsizlik var .paralar betona gömülüyor.bu çocuklara bir iş öğretilse mesala oltu taşı işlemeciliği kuyumculuk.bu çocuklar için proje hazırlayan varmı.ihmal ettiklerimiz bir gün gerçek olarak karşımıza çıkar.acımasız kapitalizm malesef ülkemizi kaplamış.sosyal devlet istiyorum.düşene tekme atan değil.hükümet kimliklerle uğraşacağına açlığa yoksulluğa çare bulsa sokak çocukları olmasa utanılacak bir durum.

Yorumu oyla      9      4  
misafir 12 Aralık 2013 Perşembe 16:30

yatırımlardan kaç tanesi fabrika ?Fabrika açıldı mı ?Bu ülkeleye veya gelişmemiş bölgelerimize fabrika açılmalıdır ki işsizlik ve gerilemişlik biraz da olsa azalısın.Yoksa ne yapiyim meteoroloji gözlem istasyonu

Yorumu oyla      11      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Konfeksiyon sektörü zor süreçte
İHSAN KUMRU-Erzurum’da konfeksiyonculuk sektörü giderek kan kaybediyor.Bir ...
Düzgün Perakendecilik Yasa tasarısını değerlendirdi
Düzgün, kanunla sağlanacak avantajları sıralarken, ticarete yeni düzenleme ...
177 girişimci adayı sertifika aldı
Ötügen, düzenlenen girişimcilik eğitimlerinin, kuruma kayıtlı kişilerin, ...
 
Aylıkta artış, yıllıkta düşüş
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Türkiye ihracatçılar Meclisi (TİM) Kasım aylı bazlı ...
Erzurum'da son 8 yılın en iyi 2’inci dönemi
MAHMUT AKDAĞ-ÖZEL-Kasım 2013’te aylık enflasyonunun değişim kaydetmediği ...
Kantar’dan korsan uyarısı
İHSAN KUMRU-Kullanımına başlanmasıyla birlikte hava kirliliğinde önemli ...
 
Altınbulak'ta sulama faturası tepkisi
MAHMUT AKDAĞ-Sorunları bitmek bilmeyen mahalle olan köylerde, şimdi de ...
Tarımda KUDAKA konsepti
Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı (KUDAKA), bölgede tarım ve hayvancılığa ...
TÜHAD’tan hurdacı uyarısı
Erzurum hurdacılar sitesine geçilmesinin yılan hikayesine döndüğünü belirten ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Çözümün Kuşkulusu
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Peki bu işleri kim yapsın?
Ayhan Kara
Ayhan Kara
Bevval-i Ceh-i Zemzem: FETÖ ve İblis..
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Berhan Yılmaz hocam kitabın ortasından konuşmuş: Sistem değişmeli
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Hitabetin İhtişamı ve Hikâyenin Gücü
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Ehramlı kadınlar çiftçi olamaz mı yani?
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva