ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 3 - Gençlerbirliği: 3
Trendyol 1. Lig: Ankara Keçiörengücü: 3 - Gençlerbirliği: 3
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 0 - Kocaelispor: 0
Trendyol 1. Lig: Şanlıurfaspor: 0 - Kocaelispor: 0
Erzurumspor’un 4 sezonluk 25’inci Hafta serüveni
Erzurumspor’un 4 sezonluk 25’inci Hafta serüveni
Oral: ‘Hedefimiz şehrimizi birinci yapmak’
Oral: ‘Hedefimiz şehrimizi birinci yapmak’
Aşkale’de gündem karla mücadele
Aşkale’de gündem karla mücadele
HABERLER>GUNCEL
31 Temmuz 2009 Cuma - 03:11

Zam üstüne zam..

GHA/Erzurum’da et ve et ürünlerinin ardından, bu kez de süt ve süt ürünlerine zam yapıldı. Köylerdeki süt üretiminin azalmasını gerekçe gösteren imalatçılar, süt, peynir ve yoğurta, yüzde 30 oranında zam yaptılar.

Zam üstüne zam..

 Erzurum’da et ve et ürünlerinin ardından, bu kez de süt ve süt ürünlerine zam yapıldı. Köylerdeki süt üretiminin azalmasını gerekçe gösteren imalatçılar, süt, peynir ve yoğurta, yüzde 30 oranında zam yaptılar.
SÜT ÜRÜNLERİ ZAMLANDI
Erzurum süt ve süt ürünleri satışı yapan İsa Suci isimli esnaf, sütten üretilen peynir ve yoğurt fiyatlarına zam yapıldığını söyledi. Köylerdeki süt üretiminin her geçen yıl biraz daha azaldığını öne süren Suci, üretimde yaşanan düşüş nedeniyle fiyatların artırıldığını dile getirdi. Yapılan fiyat artışının ardından 4,50 TL’den satılan beyaz peynirle, 5,00 TL’den satılan civil peynirin kilosunun 6,00 TL’ye çıktığını anlatan Suci, zamların ardından işlerin de adeta bıçak gibi kesildiğini ifade etti.
SÜT ÜRETİMİ AZLIĞI ZAMMIN GEREKÇESİ OLDU
Erzurum’da süt ve süt ürünlerinin uzun bir zamandır fiyat artışı yaşamadığına dikkati çeken Suci, “Normal şartlarda bu yıl da zam yapılmazdı, fakat köylerdeki süt üretimi o kadar çok düştü ki, çiftçi de çareyi zam yapmakta buldu. Hayvancılık yaptıkları için şu anda mühür çiftçinin elinde, ‘fiyatımız budur’ dediler, biz de razı olduk.” diye konuştu. Yaklaşık bir hafta önce yapılan zamların ardından satışların da azaldığını vurgulayan İsa Suci, “Fiyatlardaki artış henüz tam olarak duyulmuş değil. Ancak ilk etapta gördüğümüz tepkinin de olumlu olduğunu söyleyemem. Çünkü satışlara ne olduysa, bıçak gibi kesiliverdi.” dedi.
VATANDAŞ ŞAŞKIN, SATICILAR KIŞ UMUDUNDA
Ramazan ayına doğru işlerin de açılmasını ümit ettiklerini dile getiren İsa Suci isimli esnaf, bu satışların da, genellikle kışa hazırlık amaçlı olacağını kaydetti. Erzurum’da kışa hazırlık için Ağustos ve Eylül aylarında kilo kilo civil peynirle çökelek satmayı beklediklerine dikkati çeken Suci, “Yaz mevsimi ticaret anlamında çok durgun geçti. Üzerine fiyat artışı da gelince, işler ağır aksak ilerlemeye başladı. Ramazan ayının etkisiyle kısmi canlanmalar beklediğimiz satışlarımızın, peynir basmak isteyen vatandaşlar sayesinde yeniden hareketleneceğini umuyoruz. Muhtemelen Ramazan ayının ortalarında halkımız kışlık peynir basma işlemlerine başlar.” şeklinde konuştu.
Öte yandan Erzurum’da süt üretiminin arttığı yönündeki açıklamalara ise, tepki gösteren İsa Suci, “Eğer köylerde süt üretimi artıyorsa, köylü bu sütü ne yapıyor? Normalde getirip bizlere satması lazım, ya da peynir imal etmesi lazım. Bakıyorsunuz ortada ne süt var, ne de peynir. Bu nasıl artış, doğrusu çok merak ediyoruz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
ayşe nur 31 Temmuz 2009 Cuma 09:57

Daha beter olsun bu halk.

Yorumu oyla      6      4  
Talat Dündar [email protected] 31 Temmuz 2009 Cuma 09:27

Ey dini bütün kardeşlerimiz mukaddes ayda oruç tutarsın Allahtan korkuyorsan zam yapma unutma ki kefenin cebi yoktur,o cemaatler,o hoca efendiler sizi cennete götürmez.

Yorumu oyla      6      4  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
2011 için çevre düzenlemesi
Erzurum Havalimanı bağlantısını sağlayan 8 kilometre uzunluğundaki yol, ...
Spor camiası yasta
Atatürk Üniversitesi'nin lojmanlarında antrenman yapan Tekerlekli Kayak ...
Doğru tespit...
AYHAN TÜRKEZ/İHA/MTTB'nin 1965'de genel başkanı olan ve 1969-1977 yılları ...
 
Bulut’tan “şefkat” denetimi
VBB/ Erzurum Valisi Sami Bulut, Büyükşehir Belediye Başkanlığına bağlı ...
“Öncelik eğitime”
VBB/Erzurum’da eğitim kalitesinin yükselmesi ve daha fazla öğrencinin ...
Ne hale düştük?
GHA/Hayvansal üretimin artışa geçtiği açıklanan Erzurum’da, et tartışmaları ...
 
Ortada ne iş var, ne işhanı..
GHA/Cumhuriyet Caddesi üzerindeki Vakıflar Bölge Müdürlüğü’ne ait boş ...
Hizmet-İş'ten mağdur işçi savunması
Hizmet İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ve Şube Başkanı Cevdet ...
Erzurum’a “Yol-İş” çıkarması
GHA/Erzurum, sendikaların genel başkanlarının adeta ikinci adresi haline ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
İslam'ın Işığında İnsan Olmak Üzerine
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Riyakarlık (2) Ruhlar pazarı ve sahtekarlık
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Umudun Yönü
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva