RTÜK ve Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün ortaklaşa düzenlediği "Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri Eğitim Semineri" aralarında Erzurum’un da bulunduğu 81 ilin basın ve halkla ilişkiler müdürüne verilen sertifika töreniyle son buldu. Seminere katılan Erzurum Valilik Basın ve Halkla ilişkiler Müdürü Ziyaettin Uçan sertifikasını RTÜK Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Özçelik’ten aldı.
EĞİTİM ÇALIŞMASI ON GÜN SÜRDÜ
Radyo Televizyon Üst Kurulu (RTÜK) ile Basın Yayın Enformasyon Genel Müdürlüğü'nün Antalya'nın Alanya ilçesinde düzenlediği 'Valilik Basın ve Halkla İlişkiler Müdürleri Eğitim Semineri' 81 ilin basın ve halkla ilişkiler müdürüne sertifikaları verildiği törenle son buldu. RTÜK Eğitim Dairesi Başkanı Ayhan Özçelik, yaptığı konuşmada, medya okur yazarlığı dersinin okullarda verilmesi ve bu dersi verecek öğretmenlerin iletişim fakülteleri mezunlarından seçilmesi konusundaki son gelişmelere yer verdi.
MEDYA OKURYAZARLIĞI SEMİNERİ
Binlerce iletişim fakültesi mezunun yakından ilgilendirecek konuya Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik'in sıcak baktığını kaydetti. Özçelik, 2007-2008 eğitim-öğretim döneminde pilot okullarda seçmeli ders olarak konulan dersin bu dönem tüm okullarda okutulduğunu kaydederek şunları söyledi:"Amacımız bu dersi Milli Eğitim'in müfredatına süreklilik arz eden bir ders olarak koydurmak. Avrupa'nın bütün gelişmiş ülkelerinde var olan dersin önemli olduğunu biliyoruz. Burada çocuklarımızın medyayı takip ederken bilinçli bir izleyici, okuyucu, dinleyici olarak yetiştirmek temel hedeflerimizden biridir. Gelecek yıllarda süreklilik arz eden bir ders olarak milli eğitim müfredatına konulmasını planlıyoruz. MEB'in müfredatında 12 seçmeli ders olmasına karşın medya okur yazarlığı dersi en fazla tercih
edilen derslerin başında geliyor. Bu beklediğimizin üzerinde bir talep. Bunda hem dersin medya okur yazarlığı olması, öğrencilerin bu konudaki ilgisinin çok olması hem de medyanın önemli bir etken olması etkili oldu."
Medya okur yazarlığı dersini şu an sosyal bilgiler öğretmenlerinin verdiğini ifade eden Özçelik, "Bu öğretmenleri ders konusunda periyodik olarak bilgilendiriyoruz. Ama iletişim fakültesi mezunlarının bu dersi vermesi yönünde talepleri var. MEB'in de çalışmaları var. Bizim de isteğimiz bu yöndedir. Ancak İletişim Fakültesi mezunlarının bu dersi verebilmesi için MEB'in bünyesinde olmaları gerekiyor. Zannediyorum gelecek yıl bu gerçekleşecek. RTÜK olarak bu dersi, medyayı bilen, okuyan, anlayan ve bu
alanda uzmanlar tarafından verilmesi en büyük dileğimizdir. Bu formata en uygun olan da İletişim Fakültesi mezunlarıdır" dedi.