ÖZÜRLÜLERİ ÇAĞIRMIYOR, AYAKLARINA GİDİYORUZ
Bu durumdaki aileleri uyaran İl Müdürü Aydın şunları söyledi: “Son günlerde kurumumuza sözlü yahut yazılı olarak gelen bazı şikayetlerden anlaşıldığı üzere; kimliği belirsiz bazı kimseler kurumumuzun adını kullanarak özürlü yakını olan ailelerin evlerine gidip, onlara yardım edeceklerini söyleyerek özürlülerimizin kimliklerini almakta ve daha sonra onları özürlüleri ile birlikte bazı adreslere çağırmaktadırlar. Kurumumuz özürlülerimize yönelik “Evde Bakım Ücreti” hizmeti vermekte olup, bu hizmetten yararlanabilmek için bizzat kurumumuza gelerek müracaat edilmesi gerekmektedir. Bu hizmete müracaat eden özürlü yakınlarından ne kendilerinin ne de özürlülerimizin kimliklerinin aslı istenmemektedir. Ayrıca kurumumuz müracaatların değerlendirilmesi için yapılacak olan incelemeyi bizzat özürlünün bulunduğu adreste yapmakta olup onları herhangi bir yere çağırmamaktadır. Özürlülerimizin evinde inceleme yapılacağı zaman kurumumuz personeli kimlik kartları yanında olarak gitmekte ve resmi plakalı araç kullanılmaktadır” dedi.
GÖREVLİ OLDUĞUNU SÖYLEYEN KİŞİNİN KİMLİĞİNE BAKIN
Erzurum İl Sosyal Hizmetler Müdürlüğü olarak, Genel Müdürlüğü, Emniyet Genel Müdürlüğünü, Erzurum Valiliğini ve diğer güvenlik birimlerini konuyla ilgili olarak bilgilendirdiklerini söyleyen aydın, “Tüm vatandaşlarımızdan bu gibi olaylara mahal verilmemesi için evlerine gelen kişilerin kimlik kartlarını kontrol etmelerini ve kullandıkları aracın resmi plakalı olup olmadığına bakmalarını ve de kesinlikle ne kendilerinin nede özürlülerinin kimlik kartının asıllarını vermemelerini rica ediyoruz. Vatandaşlarımız şüphelendikleri kişileri bulundukları yerin güvenlik birimine ve kurumumuza muhakkak bildirmelerini bekliyoruz“ diye konuştu.
ŞİKAYET VE BİLGİ TELEFONLARI
Erzurum Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu İl Müdürü Aydın, vatandaşların kurumlarına yapacakları şikayetler için 234 15 41 – 43 nolu telefonları veya [email protected] e-posta adresini kullanmalarını yada bizzat Valilik Binası Kat: 3 adresine müracaat etmelerini istedi.