Senem Kocabaş, "Evlerimizde sıkça kullandığımız elektronik eşyalar, hatta hemen hemen her gün kullandığımız saç kurutma makinaları bile sağlık açısından daha tehlikeli" dedi.
Erzurum'da 2005 yılının Aralık ayında hizmete giren ve 850 kişinin çalıştığı çağrı merkezini gezen Turkcell İş Desteklemeden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Senem Kocabaş, Erzurum'a 4 milyon Amerikan Doları tutarında bir yatırım gerçekleştirdiklerini kaydederek, "Çağrı merkezlerimizde 1 günde müşterilerimiz ile 2 milyon adet temas sağlanıyor. Geçtiğimiz yıl ise toplam 101 milyon çağrı, 285 milyon dakikalık görüşme gerçekleştirildi. Çağrı merkezleri konusunda Dünya lideri olan Hindistan'a ulaşmak en büyük
hedefimiz. Ülkemizde 300 civarında olan çağrı merkezlerinde 35 bin müşteri temsilcisi görev yapıyor" ifadelerini kullandı.
//STANDARTLARA UYULUYOR
Baz istasyonlarının sağlık açısından tehlikelerine de değinen Kocabaş, "Dünya Sağlık Örgütü'nün (WHO) kabul ettiği bir standart var. Bu standarda göre metrekareye 40 volt elektro manyetik alan oluşması normal. Türkiye'de ise bu rakam metrekareye 10 volta kadar indirilmiş durumda. Dünya standartlarının dörtte biri. Bizler zaman zaman şikayet alıyoruz. Özellikle Ege Denizi'nden; 'Yunan adalarından sinyal alıyoruz. Türkiye'den alamıyoruz' şeklinde. Çünkü onlar belki de sinyallerini 60 volt olarakgönderiyorlar. Ancak biz standartlara uymak zorundayız. Lisansımızda da bu tescillidir. Şunu rahatlıkla söyleyebilirim ki evlerimizde kullandığımız elektronik cihazlar baz istasyonlarından daha sağlıksız. Hemen hemen her gün gün kullandığımız saç kurutma makinası, telsiz telefonlar bile sağlık açısından tehlikeli. Cep telefonlarının tarihçesine bakarsak son 20 yıl içerisinde buna ilintili olarak kanser vakalarında artış olmamıştır" diye konuştu.