TARİHİ AYIP
TARİHİ EVİN RESTORASYONU İÇİN 100 BİN YTL BULUNAMIYOR
1876 yılında yapılan Hatice Somunoğlu’nun evinin restorasyonu için gereken 100 bin YTL nin bulunamaması, tarihi eserlere bakış açısındaki duyarsızlığı özetliyor. Müzeyi andıran ev ağaç destekleriyle ayakta durmaya çalışıyor.
1876 yılında yapılan Hatice Somunoğlu’nun evinin restorasyonu için gereken 100 bin YTLnin bulunamaması, tarihi eserlere bakış açısındaki duyarsızlığı özetliyor. Müzeyi andıran ev ağaç destekleriyle ayakta durmaya çalışıyor. Tarihi eserlere bakış açısındaki duyarsızlığı özetliyor. Müzeyi andıran ev ağaç destekleriyle ayakta durmaya çalışıyor. Milli mücadele yıllarındaki tarihi eşyalarında saklandığı ev, tarihe değil ilgisizliğe yenik düşüyor.
KÜLTÜR BAKANLIĞINA DİLEKÇE YAZILDI
Evin restorasyonu ile ilgili Kültür ve Turizm Bakanlığına başvuran Hatice Somunoğlu, verdiği dilekçenin sonucunu bekliyor. Çıkarılan projede evin restorasyonu için 100 bin YTL gerekiyor. Söz konusu paranın bulunamaması tarih bilincine sahip vatandaşların tepkisine neden oluyor.
BAŞKAN KÜÇÜKLER’İN MÜZE YAPMA ÖNERİSİ SONUÇLANMADI
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler’e de konuyu ileten Hatice Somunoğlu, Başkan Küçükler’den evin müzeye dönüştürülmesi sözünü almasına rağmen, herhangi bir gelişme yaşanmadı.
Konunun takipçisi olacaklarını belirten Hatice Somunoğlu, evin restorasyonu konusunda konunun takipçisi olmaya devam edeceklerini ifade etti.
Konağın tarihi açıdan önemli bir yere sahip olduğunu belirten Somunoğlu, “En büyük hayalim babamın ve annenim yadigarı olan bu evi restore ettirmek. Bunu kendim için değil tarihin yaşatılması için istiyorum. Çoğu akrabam Erzurum’dan gitti ben burayı terk edip gitmek istedim. Evi ayakta tutmaya çalışıyorum, ev içinden çıkıldığında harabe olacak korkum bu yönde, her gece evim yıkılmasın diye Allah’a dua ediyorum” diye konuştu.
Uzun mücadelelerden sonra ikamet ettiği sokağa ismini koydurmayı başaran Hatice Somunoğlu, tek umut kaynağının bu yoldaki çalışması olduğunu sözlerine ekliyor.