ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Milli coşkumuz daim kutlu olsun
Milli coşkumuz daim kutlu olsun
 Rektörlük koltuğu 23 Nisan’da minik rektöre emanet
 Rektörlük koltuğu 23 Nisan’da minik rektöre emanet
Erzurum’da milli coşku yaşandı
Erzurum’da milli coşku yaşandı
Milli coşku doruktaydı
Milli coşku doruktaydı
Erzurumspor’dan 23 Nisan mesajı
Erzurumspor’dan 23 Nisan mesajı
HABERLER>GUNCEL
28 Nisan 2008 Pazartesi - 00:00

"SINAVLARIN BÜYÜSÜNÜ BOZMAK" MÜMKÜN MÜ?

Üniversite Kitabevi’nce düzenlenen pazar söyleyişlerinde, 'Sınavların Büyüsünü Bozmak" konusu ele alındı.

 SINAVLARIN BÜYÜSÜNÜ BOZMAK  MÜMKÜN MÜ?

"SINAVLARIN BÜYÜSÜNÜ BOZMAK" MÜMKÜN MÜ? Üniversite Kitabevi’nce düzenlenen pazar söyleyişlerinde, 'Sınavların Büyüsünü Bozmak" konusu ele alındı. Söyleşiye konuşmacı eğitimci-yazar Cemil İlbaş ve Felsefe öğretmeni Hülya Atuk katıldı. SINAVA NASIL HAZIRLANMALI? Üniversite Kitabevi’nde yapılan programda, sınavlara hazırlanırken ve sınav esnasında neler yapılacağını açıklayan İlbaş, "Piyasada sınavlarla ilgili bir sürü kitap var. Bu sadece bir kişiyi değil, anne baba, birey başta olmak üzere herkesi ilgilendiren bir konu. Onun için kitap seçerken çok dikkatli olacağız ve bize gerçekten faydalı olabilecek kitapları tercih etmeliyiz."dedi. Sınav kaygısına da değinen İlbaş, seçeceğiniz kitaplar sınav kaygısını süpürgeyle kovabileceğiniz, somut örneklerle dolu olmalıdır. Size sadece teorik bilgiler değil, somut örneklerle donanımlı bilgiler dolu olmalıdır ki bu size faydalı olsun, size bir yol göstersin" şeklinde konuştu. BÜYÜ BOZULACAK MI? İlbaş, öğrencilerin sınavların büyüsü bozuldu mu? sorusunu şöyle cevapladı:"Herşeyden önce zihinsel yapıyla ilgili bir dönem var. Bakış açısı çok önemli. Sınavın, hayatın büyüsünü bozmak bizim elimizde. Sınavları balona benzetebiliriz. Onun içini asla kaygılarımızla doldurmamalıyız. Her zaman hangi konuda olursa olsun, sonucun olumsuz olacağını düşünürsek kaygı çoğalır. Bunun için daima olumlu düşünün ve kaygılara karşı siper alın." Piyasadaki kitapların genellikle teorik kitaplar olduğunu kaydeden İlbaş;"İnsanları okudukça sıkan, bunaltan kitaplar mistik kitaplardır. İnsanları gerçeklerden uzaklaştırıyor, zihinleri bunaltıyor" dedi. SINAV STRESİ Felsefe öğretmeni Hülya Artuk da,"Gördüğünüz tepeye kadar ilerleyin, insanların kendileriyle ilgili bilmediği özellikleri olabilir" sözleriyle konuşmaya başladı. Sınavı gerektiğinden çok büyüttüğümüzü söyleyen Artuk, "Sınavı gereğinden çok büyütüyor, herşeyi sınava dayandırıyoruz. Tek amaç sınav olursa, öğrencinin ailesi ile arası açılıyor. Bu da öğrencilerde kişilik bozukluklarına neden oluyor. Bunda ailenin yanında çevrenin, öğrenciyi başkalarıyla kıyaslamanın da çok etkisi oluyor."dedi. BAŞARI İÇİN ÖNCE İSTEMEK GEREKLİ İnsanların istemesi halinde herşeyi başarabileceğini vurgulayan Artuk, "Bir şeyi kafamıza koyduktan sonra onu mutlaka başarırız. Yeter ki isteyelim ve mücadeleci olalım. Okulu bırakmış, fakat büyük işadamı olmuş insanlarımız buna en iyi örnektir" diye konuştu. “Öğrencileri sınav stresine sokmamak için en büyük iş velilere düşüyor diyen Atuk, "Velilerimize bir dönemde en az bir sefer deneme sınavı yapılmadı. 3 saat otursunlar bakalım nasıl bir vaziyette duruyorlar. Öğrenciler büyük emek sarf ediyor, çünkü; o sert sıralarda tam 3 saat oturabiliyorlar. Bunu velilerimiz görsün ki ona göre çocuğuna nasıl davranacağını bilsin"şeklinde konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
GSF SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜNDEN BAŞARI Atatürk Üniversitesi Güzel ...
UZUNDERE’YE KÜLTÜR BELDESİ VİZYONU
Doğa, tarih ve botanik turizminde kaynakları, imkanları ve yatırımlarıyla ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
AZİZİYE İLÇESİNDE BİR İLK MİNİK BARCILAR ÖVGÜ TOPLUYOR Doğu Anadolu ...
 
Yeni Haftaya Yağışla Giriyoruz
Erzurum’da yeni haftanın dört gün yağış bekleniyor. Lodosun etkili ...
ŞİDDETLİ RÜZGAR CAN ALDI
Erzurum'un Tekman ilçesinde şiddetli rüzgar nedeniyle bir evin çatısından ...
OTO TERMİNALİNDEKİ SİRKÜLÂSYON ARTIYOR
Erzurum Büyükşehir Belediyesine ait olan Şehirlerarası oto terminalinde ...
 
KPSS MÜRACAATLARI BAŞLADI
Lisans mezunları ile lisans programlarından mezun olabileceklerin 28-29 ...
BİRKAÇ LİRA İÇİN DEĞER Mİ?
Erzurum'da çocuklar hayatlarını tehlikeye atma pahasına, düğün konvoylarından ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ÖĞRENCİLERDEN KORSAN MÜZİĞE ÇÖZÜM Öğrenciler tarafından hazırlanan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gerçeğin de Gerçeği
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva