GSF SAHNE SANATLARI BÖLÜMÜNDEN BAŞARI
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Sahne Sanatları Bölümü Deneme Sahnesi Topluluğu’nca sahnelenen oyun Samsun’da da “Perde” dedi.19 Mayıs Üniversitesi’nin gerçekleştirdiği Tiyatro Festivaline katılan Güzel Sanatlar Fakültesi, gösterdiği performansla sanatseverleri büyüledi.
SEYİRCİLERDEN ALKIŞLI ÖVGÜ
Yönetmenliğini Yrd. Doç Dr. Pınar Aras’ın yaptığı oyun festivale katılan gruplar ve sanat camiasından tam not aldı. Duygu Toksoy’un dramaturgisini yaptığı oyunun kostümlerini Elif Özhancı dikti. Yusuf Parlak’ın dekor tasarımını gerçekleştirdiği Allahın Ayısı’nın müzik düzenini Orhan Kaplan yaparken, dans düzenleme de Manolya Kul görev aldı.
Atatürk Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Deneme Sahnesi Topluluğu’nda görevli 19 oyuncuyla sahneye konan yapıt, seyirciler tarafından ayakta alkışlandı. Oyun sonu tüm kadroya karanfil yağdıran tiyatroseverler, beğenilerini kulise gelerek akademisyen ve oyuncuları kutlayarak gösterdiler.
ATATÜRK ÜNİVERSİTESİNİN SANAT DAMGASI
Samsun 19 Mayıs Üniversitesi tarafından düzenlenen festival kapsamında Atatürk Üniversitesi’ni temsil eden “Allahın Ayısı” en çok beğenilen oyun oldu.
“Allahın Ayısı” günümüz kapitalist anlayışına eleştirel göndermeleriyle, çağımız insanını yaşamsal sorununu irdeliyor. Avant garde dramaturji teknikleriyle günümüze uyarlanan oyunun geniş bir kadroyla tiyatro seyircisiyle buluştuğunu kaydeden Yönetmen Yrd. Doç. Dr. Pınar Aras; ” 27 Mart Dünya Tiyatro Günü’nde Erzurum seyircisiyle buluşan oyunumuz, kentte geniş bir yankı uyandırmıştı. 19 Mayıs Üniversitesi’nin davetini kabul ederek Samsun’a gittik. Hemen hemen oyunumuzu 500’ü aşkın seyirci izledi. Gördüğümüz ilgi inanın beni ve ekibimi çok mutlu etti. Kazan dairesine attığı kömürle dünyayı döndürdüğünü sanan Yank’ı farklı evrelerle sahneye taşıdık. Amerikalı ünlü yazar Eugene O’Neill’in “En iyi oyunlarımdan biri” diye nitelendirdiği başyapıt, günümüz sorunsallarını anlatan bir yapıya sahip. Kapitalizmin kıskacı altında ezilen bir düzen ve bu düzen içerisinde varolmaya çalışanların hikayesini anlatmaya çalıştık. Özellikle oyun sonrası kulise kadar gelen seyircilerin beğeni ve takdirleri görülmeye değerdi. Oyunumuzun İstanbul ve Ankara’da hatta yurtdışında sahnelenmesi noktasında da teklifler yöneltildi. Bu bizleri ziyadesiyle mutlu etti. Atatürk Üniversitesi’ni en iyi şekilde temsil etmenin ve Doğu’da Tiyatro sanatına genç yetenekler kazandırmanın gururunu yaşıyoruz. Katıldığımız bu festivaller ve sahneye koyduğumuz yerli ve yapancı oyunlarla Atatürk Üniversitesi’nin sanat eğitimi alanında geldiği noktayı sanatseverlerle paylaşmaya devam edeceğiz ” diye konuştu.