Şeker Fabrikası çalışanlarında
Özelleştirme kaygısı, hakim
Şeker-İş Sendikası Başkanı Metin Keskin Erzurum Şeker Fabrikasının kent ekonomisine yaklaşık 60 trilyon girdi sağladığını ifade ederek, fabrikanın özeleştirilmesi ile bölge ekonomisine büyük darbe vurulacağını öne sürdü.
Hükümetin özelleştirme çalışmalarına hız vermesi, özelleştirme kapsamında olan şeker fabrikası çalışanlarına büyük bir endişe yaşatıyor. Şeker- İş Sendikası Başkanı Metin Keskin Erzurum Şeker Fabrikası’nın yöre ekonomisine önemli katkılar sağladığını belirterek, doğudaki özelleştirmenin daha dikkatli yapılması gerektiğini ifade etti.
ŞEKER FABRİKASI EHİL KİŞİLERE VERİLMELİ
Özelleştirme kapsamında olan şeker fabrikası konusunda çalışanların ve bölge çiftçilerinin endişeli olduğunu belirten Keskin: “Bölge çiftçileri şeker fabrikasının özelleştirilmesi konusunda endişeli, şeker fabrikasının özelleştirmede olumsuzluk oluşturan diğer kurumların akıbetine uğramasını istemiyoruz. Tarım ve hayvancılık ile ilgili kurumlarının devlet desteğine ihtiyacı var” dedi.
ŞEKER FABRİKASI ÜNİVERSİTEDEN SONRA
Şeker-İş Sendikası Başkanı Metin Keskin, Üç il, 274 köy ve 12 bin çiftçiye hitap eden fabrikanın Atatürk Üniversitesinin ardından kent ekonomik girdi sağlayan kurumlar arasında ikinci sırada yer aldığını vurguladı. Son iki yılda gerçekleştirilen modernize çalışmaların kurumun ticari hacmini her geçen gün artırdığını dikkat çeken Keskin, fabrikanın geçen yıl ki karının 7 trilyon olduğunu hatırlattı.
KOTALAR ÜRETİMİ OLUMSUZ ETKİLİYOR
Kurumun devlet ve halk arasındaki köprü vazifesini gören ve bölge çiftçisinin en büyük destekçisi olma yolunda çıtasını yükselttiğini dile getiren Şeker-İş Sendikası Başkanı Metin Keskin: "Erzurum Şeker Fabrikası ekonomik anlamda bölgenin umududur. Bu güzide kuruluşumuz şehre yılda 60 trilyon girdi sağlıyor. Şeker Fabrikalarına uygulanan KOTA uygulaması kaldırılmalı veya kentlere uygulanmalıdır. Böyle bir sonuç ortaya çıkar ise kar açısından son derece tatmin edici bir durum ortaya çıkar" şeklinde konuştu.
TARIM VE HAYVANCILIK ÖNEMLİ BİR POTANSİYELİ SAHİP
Tarım ve hayvancılık sektörlerinin kent ekonomisi açısından önemli bir potansiyele sahip olduğunu belirten Keskin, “Kent ekonomisi açısından tarım ve hayvancılık sektörleri önemli bir yere sahip, bu noktada çiftçi ve besicinin desteklenmesi büyük önem arz ediyor. Sanayi ve üretimin yeterli olmadığı Erzurum’da besici ve çiftçiyi desteklemekten başka alternatif olamaz. Çiftçinin ürettiği ürün para etmiyor ve besici pazarlama sorunu yaşıyor. Tarım ve hayvancılık sektörleri desteklenmeden göç ve işsizlik önlenemez. Siyasilerin bunun bilincinde olmasını istiyoruz” diye konuştu.