ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Milli coşkumuz daim kutlu olsun
Milli coşkumuz daim kutlu olsun
 Rektörlük koltuğu 23 Nisan’da minik rektöre emanet
 Rektörlük koltuğu 23 Nisan’da minik rektöre emanet
Erzurum’da milli coşku yaşandı
Erzurum’da milli coşku yaşandı
Milli coşku doruktaydı
Milli coşku doruktaydı
Erzurumspor’dan 23 Nisan mesajı
Erzurumspor’dan 23 Nisan mesajı
HABERLER>GUNCEL
26 Nisan 2008 Cumartesi - 00:00

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Türk Patent Enstitüsü (TPE) Mart ayı Marka tescillerinin iller Dağılımı sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da markalaşma hızı düştü.

MARKA’DA GERİLEDİK Erzurum’da Mart ayında 6 marka tescili gerçekleşti. Tescil edilen marka sayısında Şubat ayına göre yüzde 40, Ocak ayına göre ise yüzde 14 oranında düşüş görüldü..

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Türk Patent Enstitüsü (TPE) Mart ayı Marka tescillerinin iller Dağılımı sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da markalaşma hızı düştü.

Sanayi ve Ticaret Bakanlığı Türk Patent Enstitüsü (TPE) Mart ayı Marka tescillerinin iller Dağılımı sonuçlarını açıkladı. Erzurum’da markalaşma hızı düştü. MARKA’DA GERİLEDİK Erzurum’da Mart ayında 6 marka tescili gerçekleşti. Tescil edilen marka sayısında Şubat ayına göre yüzde 40, Ocak ayına göre ise yüzde 14 oranında düşüş görüldü. İl tescil edilen marka sayısı bakımından Türkiye toplamında yüzde 0.16, teşvikli iller arasında yüzde 2.3 ve bölge içinde ise yüzde 15 oranında pay edindi. DOĞU SON SIRADA Doğu Anadolu Bölgesi’nde Mart 2008 döneminde 40 marka tescili kaydedildi. Bölgede tescil edilen marka sayısı Şubat ayına göre yüzde 17.6 oranında artış gösterdi. Doğu Anadolu Bölgesi’nde tescil edilen toplam marka sayısı teşvikli iller toplamında yüzde 15.6, Türkiye toplamında ise yüzde1’lik pay oluşturdu. BÖLGEDE 3’ÜNCÜYÜZ Mart 2008 döneminde Doğu Anadolu Bölgesi illeri içinde en yüksek sayıda marka tescilinin yapıldığı il 12 markayla Elazığ olarak belirlendi. 10 markayla Malatya ikinci olurken, Erzurum 6 markayla üçüncülükte kaldı. Bingöl, Bitlis, Kars, Muş, Tunceli ve Iğdır illerinde ise Mart ayında marka tescili gerçekleşmedi. MALATYA BİRİNCİ Doğu Anadolu Bölgesi’nde 2008 yılının ilk çeyreğinde en fazla marka tescilinin yapıldığı il 31 markayla Malatya olarak kaydedildi. 23 Markayla Erzurum’un 2.’inci olduğu sıralamada, 18 markayla Elazığ 3, 13 Markayla Van 4’üncü sırada yer aldı. Bitlis ve Iğdır’da üç ayda sadece bir marka tescili yapılırken, Tunceli ile Muş sıfır çekti. TEŞVİKLİ İLLER 2008 Yılının Ocak Mart aylarını kapsayan ilk çeyreğinde en fazla sayıda marka tescilinin gerçekleştiği teşvikli il 50 marka tesciliyle Kütahya oldu.Bu ili 48 markayla Karaman, 39 markayla Trabzon, 33 markayla Tokat, 32 markayla Çorum illeri izledi. Erzurum Teşvikli iller sıralamasında Kahramanmaraş’ın ardından 13.üncü oldu. KÜTAHYA ÖNDE Mart ayı Marka tescil sayısı teşvikli iller sıralamasında 19 marka tesciliyle Kütahya ilk sırada yer aldı.18 markayla Karaman ikinci, 12’şer markayla Tokat, Çorum, Elazığ üçüncü, 10 markayla Malatya, Diyarbakır, Uşak 4’üncü oldu. Erzurum 6 markayla Amasya, Van, Aksaray, Batman ve Osmaniye illeriyle birlikte 15’inci sırada kaldı. BÖLGESEL FARK Marka tescili sonuçları bölgesel kalkınma farklılıklarını da ortaya çıkardı. Mart ayında Marmara’da 2 bin 335 marka tescil edilirken, İç Anadolu’da 490, Ege’de 333, Akdeniz’de 252, Güneydoğu’da 137 ve Karadeniz’de ise 109 marka tescili yapıldı. Doğu Anadolu Bölgesi ise 40 tescilli markayla yine son sırada kaldı.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Erzurum Gazetesi Arşiv
ERZURUM BÜYÜME MERKEZLERİ ARASINA GİRDİ Sanayi ve Ticaret Bakanı ...
Erzurum Gazetesi Arşiv
ARAÇ SAYISINDA BÜYÜK ARTIŞ Erzurum’da motorlu kara taşıtı ...
BAŞKAN KÜÇÜKLER ADAY’IM DEDİ
Erzurum Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yerel seçimlerde aday ...
 
Büyükşehir Belediye Başkanı Küçükler’den Taşkınlık yapan Ermenilere tepki:
“YAPTIĞINIZ SOYSUZLUK” Ermenistan'ın başkenti Erivan'da sözde ...
ERZURUM İÇİN ORTAK HEYECAN
Türkiye Haber-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Mücahit Özdemir, “Şehirde ...
ZAMLAR, DARGELİRLİLERİ VURDU
Temel gıda maddelerinde sık sık yaşanan fiyat artışı, dar gelirli vatandaşın ...
 
ÖZEL HALK OTOBÜSLERİ TÜRBE SEFERLERİNE BAŞLIYOR
“Akıllı Bilet” sistemine adapte olamadıkları öne sürülerek ...
ÖĞRENCİLERDEN ERMENİ MEZALİMİNE TEPKİ
Erzurum Atatürk Üniversitesi Öğrenci Konseyi'nce, Ermeni Mezalimine tepki gösterildi.
VAKIFLAR HAFTASI BAŞLIYOR
Vakıflar Haftası 5-11 Mayıs tarihleri arasında , Erzurum´da çeşitli etkinliklerle kutlanacak.
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Gerçeğin de Gerçeği
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva