Erzurum’un Köprüköy ilçesinde devlet ve vatandaş işbirliğiyle ilklere imza atıldı. Kapalı devre güvenlik kamerası sisteminden etnografya müzesine, hükümet konağı binasından jandarma karakolunun bakım ve onarımına kadar birçok iş, ilçe halkının destekleriyle gerçekleştirildi. Ayrıca bugüne kadar tek bir berber dükkanının bulunmadığı Köprüköy ilçesi, hazırlanan bir SRAP projesiyle bu sıkıntıdan da kurtarıldı.
//DEVLET-VATANDAŞ İŞBİRLİĞİ
İlçe Kaymakamı Özgür Aslan, 2007 yılından bu yana görev yaptığı Köprüköy’de, vatandaş işbirliğiyle çok önemli çalışmalar gerçekleştirdiklerini söyledi. İlçede ilk olarak güvenliğin devamlı gözetim altında bulundurulması amacı doğrultusunda kapalı devre güvenlik kamerası sistemi kurduklarını belirten Kaymakam Aslan, bu çalışmanın maliyetinin yüzde 75’lik kısmının, ilçe halkı tarafından karşılandığını kaydetti. Aynı işbirliğiyle ilçeye etnografya müzesi kazandırdıklarını, hükümet konağı ve jandarma karakol binalarının bakım ve onarımını da yaptıklarını kaydeden Aslan, yine SRAP çerçevesinde hazırladıkları bir projeyle, tek bir berber dükkanının dahi bulunmadığı ilçeyi büyük bir sıkıntıdan kurtardıklarını söyledi.
//PROJELERE HALK ORTAKLIĞI
Köprüköy Kaymakamı aslan, Kaymakamlık, Belediye ve vatandaş işbirliğiyle ilçeyi Köprüköy Emniyet Amirliği Merkezi’nden 24 saat kesintisiz izleyebilecek, sabit, oynar ve ilçe giriş çıkışlarında plaka okuyabilecek özelliklere sahip toplam 16 kameradan meydana Kapalı Devre Güvenlik Kamerası Sistemi’nin ilk etabı için 7 kameralı sistem oluşturduklarını bildirdi. Aslan, “Bunlardan 6 tanesi gece görüşlü olmak üzere Ziraat Bankası Bankamatiği, E-80 Karayolu Erzurum istikameti, İş Bankası Bankamatiği, Hükümet Konağı ve Emniyet Amirliği çevresi, Balsoy Beton ve de bazı özel işyerleri ile İlçe Emniyet Amirliği Nezarethanesini izleyebilecek şekilde monte edilmiş ve yaklaşık 9 bin TL’ye mal olan bu ilk etabın yüzde 75’lik kısmını, yani 6 bin 500 TL’si ilçe esnafınca karşılanmıştır.” dedi.
Horasan İş Bankası ile yapılan 3 yıllık maaş anlaşması çerçevesinde de, İş Bankası’nca 180 bin TL verildiğini, bunun ilgili genelgeler doğrultusunda yüzde 70’inin görevli personellere dağıtıldığını kaydeden Aslan, kalan 50 bin TL ve Maliye Bakanlığı’ndan gelen 48 bin TL ile Hükümet Konağının tadilatını yaptıklarını belirtti. Kaymakam Aslan, “Ödeneğin yetmediği diğer ince iş ve İlçe Halk Eğitim Müdürlüğü’nün Hükümet Konağı’na taşınması ve yeni yerleşim yeri amaçlı oluşturulması faaliyetinde ise, ilçe içi ve dışı Köprüköylü esnaftan özellikle ciddi ayni yardımlar sağlanmıştır.” diye konuştu.
//VATANDAŞ İŞBİRLİĞİYLE ETNOGRAFYA MÜZESİ AÇILDI
Kaymakamlık direktifleriyle vatandaşlar tarafından kurulan Köprüköy İlçesi Eğitim-Kültür-Gençlik-Spor-Turizm-Toplum Destekli Güvenlik-Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği’nin katkıları ile Hükümet Konağı’nın giriş katında yer alan geniş bir alanda etnografya müzesi kurduklarını anlatan Köprüköy Kaymakamı Özgür Aslan, “Köprüköy ve yöre halkının geçmiş ve günümüzdeki gelenek görenek giysi ve gündelik hayat ile ilgili çeşitli eserlerinin sergilendiği Etnografya Müzesi’nde yine ilçe halkından sergilenmek üzere gerekli materyaller tedarik edilmiştir ve halihazırda edilmeye de devam edilmektedir.” dedi.
Kaymakamlığın Ankara’da Türkiye Diyanet Vakfı ile temasa geçmesi neticesinde Türkiye Diyanet Vakfı Köprüköy Şubesi’ne çıkarılan 30 bin 319,00 TL’lik yardımla birlikte yaklaşık 40 bin TL’ye mal olan tadilat ve güzelleştirmelerin yüzde 25’lik kısmının ilçe halkının ayni ve nakdi yardımlarından karşılandığını aktaran Aslan, bu çerçevede Köprüköy Kuran Kursu’nun tadilatı ve Eska Camii’nin bakımının yapılarak ilçe halkının kullanımına sunulduğunu dile getirdi.
//KÖPRÜKÖY’DE BERBER DÜKKANI AÇILDI…
Köprüköy Kaymakamı Özgür Aslan; sözlerini şöyle sürdürdü: “Söylemez Jandarma Karakolu’nun garaj, iç kapı, raf, valizlik, silahlık, roket saldırılarına karşı santral penceresinin fens teliyle korunaklı hale getirilmesi ve Atatürk Büstünün bakım ve onarımları yüzde 100 vatandaştan sağlanan maddi ve ayni yardımlarla gerçekleştirilmiştir. İlçe merkezinde mikro ölçekli alt gelir getirici projesi kapsamında Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı tarafından 5 bin TL’lik faizsiz kredi sağlanarak berberi olmayan ilçemize berber dükkanı açılması sağlanmıştır. Bu çerçevede hem ilçe merkezinde yaşayan vatandaşların berber ihtiyacı karşılanmış, hem de herhangi bir geliri ve sosyal güvencesi olmayan fakat mesleki beceresi ve kalfalık belgesi olan vatandaşa iş imkanı sağlanarak destek olunmuştur. Bu tür mesleki ve üretime dönük faaliyetlerin desteklenmesine devam edilecektir.”