//MUHTARLARA ÇAĞRI
Köy muhtarlarının neredeyse tamamına yakınının katıldığı toplantı, İlçe Kaymakamı Gürkan Polat’ın konuşmasıyla başladı. Polat, “Şu ana kadar 10 köy gezdim. Gördüğüm kadarıyla köy yollarında bir sorun yok, yollarımız iyi, bazı köylerimizin yolu asfalt, diğerlerinde ise bir sıkıntı yok. Fakat bazı köylerde sokaklara ve derelere tezekler atılıyor. Hem sağlık, hem de yerleşim şartları açısından köylerimize yakışmayacak bazı görüntüler ortaya çıkmış durumda. Ayrıca derelerin içine atılan çöpler veya yapılan ev ya da yapılar yüzünden gelen yağmur ve kar suları, taşarak köye ve araziye zarar veriyor. Bu konularda muhtarlardan hassasiyet göstererek düzenlemeler yapmalarını bekliyorum.” dedi.
//AFET EVLERİ KULLANILMIYOR
Gezip gördüğü kadarıyla birkaç yerde afet evlerine rastladığını ve bu evlerin kullanılmadıklarını anlatan Polat, “Bunlar kullanılmıyor, ya da depo, ahır gibi farklı amaçlarla kullanılıyor. Devletin parasını zayi etmemek için projelerimizi yaparken daha dikkatli olmak zorundayız. Kışın gezip tespit ettiğimiz eksiklikler, önümüzdeki yıl İl Genel Meclisi üyelerimiz, Özel İdaremiz ve Köylere Hizmet Götürme Birliği ile birlikte giderilmeye çalışılacaktır. Tabi bu eksiklik ve ihtiyaçlar hemen giderilecek şeklinde bir kural da yok. Tespit edilen ihtiyaçlar ve sorunlar, peyderpey çözüme kavuşturulacaktır.” diye konuştu.
//POLAT HİZMET PROGRAMINI ANLATTI
Başbakanlık Müsteşar Efkan Ala’nın, Diyarbakır’da Vali iken, kendisinin de Lice’de görev yaptığını ve birlikte çok güzel çalışmalar yaparak, önemli başarılar elde ettiklerini kaydeden Polat, “Efkan Bey’in bir sistemi vardı, burada onu uygulayacağım. Zaten Köylere Hizmet Götürme Birliği de onun eseridir. Bir iş yaptırırken iyice ölçüp, biçip, araştıracağız, ondan sonra yaptıracağız. Paramızı müteahhitlere kaptırmaya niyetimiz yok. Müteahhitler de tabi ki para kazanacak, fakat hakkı kadar kazansın. Ayrıca muhtarların da ihalelere girmesi doğru değil, girince hoş olmayan sonuçlar ortaya çıkıyor. Biz ilçemize ve köylerimize en iyi hizmeti vermek için buraya geldik. Sizler de köylerde en güzel hizmeti vermek için seçildiniz. Köylerimiz boşalmış, göç vermiş, bunun sebeplerini başkalarına yüklemeden önce kendimize sormalıyız ve acaba bunda bizim eksiklerimiz nelerdir diye, kendimize de sormalıyız.” ifadelerini kullandı.
//ÇORUH VADİSİNDEKİ ÇALIŞMALAR
Çoruh Vadisi’nde Meyvecilik Projesi ve hayvancılığın canlandırılması gibi çalışmalara öncelik tanınması gerektiğini dile getiren Polat, muhtarlara da seslendi: “Bölgemize, köyümüze uygun ne varsa onu araştırıp, bulup, uygulayalım. Ama bunları yaparken de, aldığımız kredileri geri ödeyelim. Hepiniz 4, 5 yıl daha muhtarlık yapacaksınız, işlerinizi, projelerinizi 5 yılda değil de, daha kısa sürelerde, 3 yılda, 2 yılda yapmaya çalışalım. Bunu hep birlikte başarabiliriz. Bazı şeyleri devletten veya başkasından beklemeyelim. Bakın biz sizlerin ayağına gelip hizmet getirmek için elimizden geleni yapacağız. Sizler de, bize destek olursanız, ilçemizi, köylerimizi hep birlikte kalkındırabiliriz. Okullarımıza, öğrencilerimize, ebelerimize, hemşirelerimize, doktorlarımıza, kısacası bize verilen imkanlara sahip çıkalım.” diye konuştu.
//SYDV VE KÖYLERE HİZMET GÖTÜRME BİRLİĞİ’NE ÜYE SEÇİMİ YAPILDI…
Kaymakam Polat’ın konuşmasının ardından Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na üye seçimine geçildi. Halit Paşa Mahallesi Muhtarı Celalettin Bişmiş, Yasin Haşimoğlu Mahallesi Muhtarı Ersan Altun, Topkaynak Köyü Muhtarı Selahattin Zengin ve Çamlıbel Köyü Muhtarı Osman Kul SYDV üyeliğine aday olurken, gizli yapılan seçim sonucunda Ersan Altun ve Selahattin Zengin, Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışma Vakfı’na üye olarak seçildi.
Köylere Hizmet Götürme Birliği Encümen Üyeliği’ne ise, Muhsin Demir 32 oy ve Kemal Şimşek 28 oy alarak seçildi.