ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
MHP’den TFF’ye sert tepki
MHP’den TFF’ye sert tepki
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
HABERLER>GUNCEL
16 Nisan 2008 Çarşamba - 00:00

Kaçkar Dağları'nda Turizm Merkezi Oluşturuldu

Erzurum'un İspir ilçesine bağlı 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Sırakonaklar köyünde restore edilen tarihi 7 konak pansiyona, eski okul binası ise çok amaçlı turizm merkezine dönüştürüldü.

Kaçkar Dağları nda Turizm Merkezi Oluşturuldu

Kaçkar Dağları'nda Turizm Merkezi Oluşturuldu Erzurum'un İspir ilçesine bağlı 2 bin 200 metre yüksekliğindeki Sırakonaklar köyünde restore edilen tarihi 7 konak pansiyona, eski okul binası ise çok amaçlı turizm merkezine dönüştürüldü. TARİHİ KONAKLAR YENİLENDİ İspir Kaymakamlığınca hazırlanan Sırakonaklar Ev Pansiyonculuğu ve Çok Amaçlı Turizm Merkezi Projesi kapsamında Sırakonaklar köyündeki tarihi konaklar ve eski okul binası bakım ve onarımdan geçirildi. Tarihi konaklar yerli ve yabancı turistlerin ağırlanması için ev tipi pansiyon, eski okul binası ise çok amaçlı turizm merkezi haline getirildi. GÜNCELLEMEDE 5 BİN DOLAR KREDİ KULLANILDI İspir Kaymakamı Engin Sarıibrahim, yaptığı açıklamada, Sırakonaklar köyündeki 2-3 asırlık tarihi konaklarda oturanlara, konakların aslına uygun restoresi için 5 bin dolar kredi verdiklerini söyledi. İSPİR TURİZM BELDESİ OLUYOR Masrafların geri kalanını vatandaşların karşıladığını kaydeden Sarıibrahim, şöyle konuştu: ''Konaklar doğal hali bozulmadan restore edildi. Konaklarda turistlerin kalabileceği ortam oluşturuldu. Banyo ve tuvaletler modern şekilde dizayn edildi. Kaçkar'a dağcılık ve doğa yürüyüşü için çıkan turistler, konaklamak için ya İspir'e ya da Yusufeli'ne dönüyorlardı. Bundan sonra turistleri Sırakonaklar'daki ev tipi pansiyonlarda ağırlayacağız. Mayıs ayıyla birlikte 2 bin 200 metre yükseklikte oluşturduğumuz turizm merkezine misafirlerimizi bekliyoruz.'' SIRAKONAKLAR VADİSİ’NE ÇEKİDÜZEN Sırakonaklar köyündeki eski okul binasını da çok amaçlı turizm merkezine dönüştürdüklerini kaydeden Sarıibrahim, ''Bu merkezden Sırakonaklar Vadisi'ndeki turizm faaliyetleri yönetilecek. Oluşturduğumuz turizm merkeziyle yöre halkını kalkındırarak gençlerin köylerinde kalmasını sağlayacağız. Bu merkezin de köydeki gençler tarafından işletilmesini çok istiyorum. Böylece göçün de önüne geçmiş olacağız'' diye konuştu. KÖYLÜLER TURİZM EĞİTİMİ ALDI Doğu Anadolu Turizmi Geliştirme Projesi Saha Sorumlusu Yavuz Gültekin de İspir ve çevresinde kırsal turizmin geliştirilmesi amacıyla çalıştıklarını söyledi. Geçen yıl ilçe merkezi ve köylerindeki 60 kişiye turizm eğitimi verildiğini ifade eden Gültekin, ''Eğitime Sırakonaklar köyündeki 25 vatandaşımız da katıldı. Kursiyerlere ön büro, kat hizmetleri, yiyecek ve içecek servisi ile turistlerle iletişim konularında eğitim verildi. Eğitime katılanlar hem turizm konusunda bilinçlendi hem de meslek kazanmış oldu'' dedi. Bölgenin özellikle dağcılık ve doğa yürüyüşü için ideal olduğunu ifade eden Gültekin, bundan sonra bölgeye gelecek turistleri söz konusu pansiyonlarda ağırlayacaklarını kaydetti. Gültekin, tanıtımın iyi yapılması durumunda bölgenin hem dağcılık ve doğa yürüyüşü merkezi olacağını hem de göçün engellenebileceğini söyledi.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Bölgenin “numunelik hastanesi” olan ve Erzurum’un adeta göz bebeği konumundaki Numune Haziran ayında Kalite Belgesi’ne kavuşuyor.
Numune, Doğu’nun Kalite Belgeli İlk Hastanesi Numune Hastanesi ...
2011’e sendikal yaklaşım
Türkiye Haber-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Mücahit Özdemir, 2011 ...
Erzurum’a Özel Eğitim Yatırımı
Erzurum’da dersanecilik sektöründe faaliyet gösteren Sınav Dersanesi, ...
 
Şehit Aileleri’nden
Sağduyu Çağrısı Erzurum Şehit Aileleri Derneği Başkanı Hatem Tetik, ...
Abdurrahmangazi Polis Merkezi Taşındı
Abdurrahmangazi semtinde bulunan Yenişehir Polis Merkezi, Aziziye Araştırma ...
Gazeteci Şenocak Vefat Etti
Emekli gazeteci Yusuf İzzettin Şenocak, İzmir'de vefat etti.
 
Başkan Birdal Başsağlığı Mesajı Yayımladı
Palandöken Belediye Başkanı Cenap Köksal Birdal, hemşerimiz gazeteci Yusuf ...
Ilıca Modern Emniyet Binasına Kavuştu
Erzurum’un Aziziye (Ilıca) ilçesinde 68 yıl önce yapılan ve uzun ...
Yol-İş Sendikası Erzurum Şube Başkanı Daşkaya,
“Erzurum’da İşsizlik Boyut Büyüttü” Yol-İş Sendikası ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva