Demokratik Toplum Partisi (DTP) Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, Cuma günü Ardahan'da düzenledikleri miting sırasında parti otobüsünün taşlandığını ifade ederek, ''Halkla kucaklaşıyoruz, ama buna tahammül gösterilmiyor'' dedi.
DTP Genel Başkan Yardımcısı Emine Ayna, beraberindeki bazı milletvekilleri ve partililerle Erzurum'un Tekman ilçesine gitti. Tekman ilçe merkezinde partisine ait otobüsün üzerinde konuşma yapan Ayna, ''barış kervanı'' olarak yola çıktıklarını savundu.
Ardahan'da dün yaptıkları mitingde otobüslerine taş atıldığını söyleyen Ayna, ''Halkla kucaklaşıyoruz, ama buna tahammül gösterilmiyor. Ardahan'da yaptığım konuşmanın ardından taşlandık. Ben yine de Ardahan halkına teşekkür ediyorum'' dedi.
Ayna ve beraberindekiler, daha sonra Karayazı, Karaçoban ve Hınıs ilçelerinde miting düzenledi. DTP mitingi öncesi Hınıs'taki birçok ev ve iş yerinin camına vatandaşların Türk bayrakları astıkları gözlendi. Ayna, Hınıs'taki mitingde yaptığı konuşmada, bayrağın herkesin ortak değeri olduğunu belirterek, ''Çanakkale'de birçok Kürt bu bayrak uğruna şehit oldu'' dedi.