DİNDİ BASIN TOPLANTISI DÜZENLEDİ
Konuyla ilgili olarak bir basın toplantısı düzenleyen Memur-Sen Erzurum İl Başkanı Dursun Mehmet Dindi, Kamu-Sen yetkililerinin, TOKİ konutlarıyla ilgili olarak Memur-Sen yöneticilerine haksız ve mesnetsiz iddialarda bulunduklarını kaydederek, “İlgili sendika, resmi web sitelerinde bizim sendikamız aleyhinde öylesine çarpıcı yayınlar yaptı ki, neredeyse organize suç örgütü yerine koydu. Biz de haklarımızı hukuki çerçevede aradık ve adalet, kendisine güvenenleri yine mahcup etmedi” dedi.
TEKZİP KARARI ÇIKTI
Ankara Nöbetçi Sulh Ceza Mahkemesi’nin, davayla ilgili olarak; “Memur-Sen’in haklarının ihlal edildiği” şeklinde bir hükme vardığını anlatan Dindi, Kamu-Sen’in karara olan itirazının da reddedildiğini belirtti. Bu süreçte çıkarttırılan tekzip kararının, Kamu-Sen’e ait resmi internet sitesinde bir hafta süreyle yayımlandığını dile getiren Başkan Dindi, ilgili sendikaya açtıkları tazminat ve ceza davasının ise, henüz devam ettiğine dikkati çekti.
Memur-Sen Erzurum İl Başkanı Dursun Mehmet Dindi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Türkiye, bir hukuk devletidir. Kimse kimseye iftira edemez, karalayamaz. Yapanlar da, hukuk aracılığıyla gerekli cevabı alır. Biz de bundan böyle tarafımıza yöneltilen suçlama ve iftiralara mahkemeler kanalıyla cevap vereceğiz” diye konuştu.