ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’un Kültür ve Turizm verileri paylaşıldı
Erzurum’un Kültür ve Turizm verileri paylaşıldı
Öncü’den istihdam değerlendirmesi
Öncü’den istihdam değerlendirmesi
Emniyetten sanal devriye
Emniyetten sanal devriye
Meteorolojiden Erzurum için kar uyarısı
Meteorolojiden Erzurum için kar uyarısı
Erzurum’da FETÖ operasyonu
Erzurum’da FETÖ operasyonu
HABERLER>EKONOMİ
13 Temmuz 2010 Salı - 05:33

Erzurum Yaylaları arıcıların ilgi odağı

BERAT GÜRLER(GHA) - Yılın 6 ayı boyunca karın hiç eksik olmadığı Erzurum yaylaları, arıcıların akınına uğradı. Havaların da sıcak olmasını fırsat bilerek Aşkale, İspir ve Tortum ilçelerinin yüksek kesimlerini mesken tutan arıcılar, yaylaların hem serin ikliminden, hem de bitki örtüsünden istifade ediyorlar. Ordu’dan gelen arıcıların yoğunlukta olduğu ve büyük ilgi gösterdiği Erzurum yaylalarında, özellikle “kara kovan” balında oldukça yüksek verim elde ediliyor.

Erzurum Yaylaları arıcıların ilgi odağı

//YAYLALARA ARICI AKINI
Erzurum’un Aşkale ilçesine bağlı Koşapınar köyü yakınlarındaki yamaçlara kurduğu kovanlarla bal üretimi yapan 48 yaşındaki Bayram Kaplan isimli arıcı, havaların da mevsim normallerinde seyrediyor olmasından büyük memnuniyet duyduğunu ifade etti. Erzurum’a 10 yıldır Ordu’dan gelerek bal üretimi yaptığını vurgulayan Kaplan, “10 yıldır Erzurum’un yaylalarından şaşmıyorum. Geçen yıl da yine Erzurum’daydım, fakat beklediğim verimi yağışlar yüzünden alamadım. Serin giden havalar ve yağışlar yüzünden binlerce arıyı oğul bile alamadan kaybettim.” dedi. Karşılaştığı bu soruna rağmen bu yıl da yine Erzurum’u tercih ettiğini vurgulayan Kaplan, havaların da sıcak oluşu nedeniyle keyfinin hayli yerinde olduğunu kaydetti. Bayram Kaplan, hava sıcaklığının Erzurum’da ne kadar yüksek olursa olsun, beraberinde serinliğinin de bulunduğuna dikkati çekerek, bölgenin hem serin, hem de çok çeşitli bitki örtüsüne sahip oluşundan dolayı burayı tercih ettiğini söyledi.
//ERZURUM’UN İKLİM VE FLORASI BİR HARİKA…
Kaplan, bölgede kendisinin dışında onlarca arıcının bulunduğunu vurgulayarak, “Erzurum’un yaylarında karların geç erimesinden dolayı Sonbahar mevsimine kadar çiçek tomurcukları bulunuyor. Bu yüzden hem bol, hem de kaliteli bal elde ediyoruz. Havaların fazla yağışlı geçmemesi halinde kurduğumuz 100 kovandan en az 3 ton bal elde etmeyi planlıyoruz.” diye konuştu.
Erzurum’un yaylalarındaki bitki örtüsü ve çiçek tomurcuklarının, özellikle kara kovan balı üretiminde büyük faydalar sunduğunu anlatan Bayram Kaplan isimli arıcı, “Kara kovan balının, yüksek kalite ve dayanıklılığının yanında, çeşitli hastalıklara iyi gelindiği de biliniyor. Şu anda piyasada satılan en pahalı bal olan kara kovan balı için Erzurum bana göre eşsiz imkanlar sunuyor.” dedi. Erzurum’un bal üretimi konusunda ilerleyen yıllarda yıldızının daha da çok parlayacağını dile getiren Kaplan, “Erzurum’da arıcılık yapacağım hiç aklıma gelmezdi. Fakat 2000 yılında buraya ilk gelişimin ardından artık adresi hiç şaşırmadım. Erzurum’da elde edilen balın kalitesini gören hiçbir arıcının, Erzurum’dan kolay kolay vazgeçebileceğini sanmıyorum. Erzurum, bu fırsatı çok iyi değerlendirmeli.” ifadelerini kullandı.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
KOSGEB’den çağdaş destek
KOSGEB Merkez Müdürlüğü tarafından düzenlenen ''20. Yüzyılda KOSGEB ve ...
Uluslararası Mera Yönetimi Semineri tamamlandı
OKTAY FANİ(İHA) - Erzurum'da düzenlenen "3. Uluslararası Havza ve Mera ...
Bal üreticilerine destekleme primi uyarısı
Yakup BAĞIRAN(CİHAN)- Erzurum Oltu Bal Üreticileri Birliği, ilçedeki arıcıların ...
 
DAİB’den Nahçivan çıkarması
Mahmut AKDAĞ/ERZURUM gazetesi/6-8 Temmuz tarihlerinde Nahcıvan’a gerçekleştirilen ...
Ticaret durdu, göç hızlandı
Erzurum'un Köprüköy ilçesinde Hükümet Konağının merkez yerine Erzurum- ...
Taşhan 2011'i bekliyor...
ERZURUM(GHA) – İki yıl önce yapılan restorasyon çalışmasının ardından ...
 
Erzurum'a bin 500 ton ithal et
Et Balık Kurumu, şimdiye kadar yaptığı kesimler piyasadaki kırmızı et ...
Yoksulluk sınırı 2 bin 437 lira
Memur-Sen, 4 kişilik bir ailenin açlık sınırını 897 lira olarak hesapladı.
Bölgesel rekabete AB desteği
ERZURUM(GHA) - Avrupa Birliği (AB), ‘bölgesel rekabet edebilirlik ve insan ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Gençlere yol haritası
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Olmak yahut “Kal” kalmak
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Aileyi Bitiriyorlar, Milleti Yok Ediyorlar
Mahmut Akdağ
Mahmut Akdağ
Erzurum, Vefa ve Kemanî Haydar Telhüner.. -1
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva