ETSO PROJESİ HAYATA GEÇİYOR
Erzurum Ticaret ve Sanayi odası’nın, TOBB Üniversitesi’ne ait bazı bölümlerin Erzurum’da açılması yolundaki girişimleri sonuç veriyor. Çağdaş Teknoloji üzerine eğitim verecek fakültelerin Erzurum’da açılması için ETSO’nun başlattığı girişime Bakan Akdağ’dan da destek geldi.
BAKAN AKDAĞ DESTEK VERDİ
Atatürk Üniversitesi ile birlikte Erzurum'un önemli bir eğitim merkezi olduğunu vurgulayan Bakan Akdağ, "TOBB'un kuracağı üniversite için ETSO başkanının başlattığı teşebbüsü destekliyoruz. Başbakanımızın da konuya sıcak bakacağına inanıyoruz. İnşallah bunu gerçekleştiririz. Bir anlamda bu projenin startını verdik" diye konuştu.
ERZURUM CAZİBE MERKEZİ OLACAK
Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Muammer Cindilli, Erzurum’un özellikle yüksek öğretimde cazibe merkezi haline gelmesinin, sosyo ekonomik gelişim açısından fevkalade mühim ve olumlu sonuçlar doğuracağını, Bakan Akdağ’ın destek vurgusunu memnuniyetle karşıladıklarını söyledi.
BÖLGE EĞİTİMİNE YENİ SOLUK
Teknoloji Üniversitesinin Erzurum’da faaliyete geçirilecek olmasının, ili doğu Anadolu bölgesinde merkezi konuma taşıyacağını kaydeden Cindilli, Üniversite kuran üniversite olarak tarif edilen Atatürk üniversitesi vizyonu içinde, Erzurum’un eğitimde yeni bir ufuk kazanacağını bildirdi.
Erzurum'da gezi ve incelemelerini sürdüren Sağlık Bakanı Recep Akdağ, ''Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği'nin (TOBB) Doğu Anadolu Bölgesi'nde üniversite kurmak için bir düşüncesi var. Biz de söz konusu üniversiteyi Erzurum'da kurdurmak için teşebbüslerde bulunuyoruz" dedi.
Çeşitli ziyaretler için Erzurum'da bulunan Bakan Akdağ, Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası'nda (ETSO) sivil toplum kuruluşları başkanları ile basına kapalı bir toplantı yaptı.
BAKAN AKDAĞ DEĞERLENDİRME YAPIT
Toplantının ardından gazetecilere açıklama yapan Bakan Akdağ, Erzurum'un tarım, sanayi, hayvancılık alanlarında kalkınmasına yön vermek için düzenledikleri toplantıyı daha sık yapacaklarını belirtti. Görüştükleri konuların arasında TOBB'un Doğu Anadolu Bölgesi'nde kurmayı planladığı üniversite de olduğunu ifade eden Akdağ, "Türkiye
Odalar ve Borsalar Birliği'nin Doğu Anadolu Bölgesi'nde üniversite kurmak için bir düşüncesi var. Biz de söz konusu üniversiteyi Erzurum'da kurdurmak için teşebbüslerde bulunuyoruz" dedi.
OPERASYON VE ÇAĞRI MERKEZLERİ
Atatürk Üniversitesi ile birlikte Erzurum'un önemli bir eğitim merkezi olduğunu dile getiren Akdağ, "TOBB'un kuracağı üniversite için ETSO başkanının başlattığı teşebbüse arka çıkıyoruz. Başbakanımızın da konuya sıcak bakacağına inanıyoruz. İnşallah bunu gerçekleştiririz. Üniversitenin kurulacağı yer, işin mevzuatı ve gerekli yasalar konusunda TOBB ile birlikte çalışmamız gerekir. Bir anlamda bunun startını verdik" diye konuştu.
Erzurum'un operasyon ve çağrı merkezi olması yönünde de çalışmalar yaptıklarını ifade eden Bakan Akdağ, "Şu anda çağrı merkezleri sayesinde Erzurum'da 900 kişi iş sahibi oldu" şeklinde konuştu.
RANDEVU SİSTEMİ
Sağlık Bakanlığı'nın hastaneler, vatandaşlar ve aile hekimleri arasında kuracağı randevu sistemi için oluşturmayı planladığı çağrı merkezleri olduğunu anlatan Bakan Akdağ, sözlerini şöyle sürdürdü:
"Randevu çağrı merkezileri için 4 bölge tespit ettik; İzmir, Ankara, İstanbul ve Erzurum. Erzurum'da kurulacak çağrı merkezi ile 2 yılda bin 500 kişiye istihdam sağlamayı ümit ediyoruz. Böylece Erzurum çağrı ve operasyon merkezleri için Türkiye'deki önemli merkezlerden biri olacak."
Hükümet olarak Erzurum'a yatırım yapmaya devam edeceklerini dile getiren Akdağ, "Erzurum, üzerindeki ölü toprağını geçtiğimiz 5 yıl içinde atmıştır. Artık ayağa kalkmak, yürümek, koşmak ve sıçramak lazım. Bu dönemde bunu hep beraber gerçekleştireceğiz. Önümüzdeki 5 yıl Erzurum'a bir sıçrama kazandıracak" ifadelerini kullandı.
Öte yandan Bakan Akdağ, 2004 yılında meydana gelen deprem sonrası, sıkıntı yaşadıklarını belirten Aşkale'ye bağlı Dereköy'den gelen vatandaşlarla da bir süre görüştü.