KAYAK VE DİĞER KIŞ SPORLARI ALANINDA SPORTİF ALTYAPININ ÖNEMİNE DEĞİNEN VE 2011 İÇİN SPORCU YETİŞTİRME SEFERBERLİĞİ BAŞLATILMASINA DEĞİNEN KAYAK FEDERASYONU BAŞKANI AYIK:
'' sporcu alt yapısı oluşturmak zorundayız''
Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, 2011 Erzurum Kış Oyunları'nda ''Böyle büyük bir organizasyon düzenleyip, madalya alamayan ülke olarak tarihe geçebiliriz'' dedi.
Özer Ayık, kış oyunları için Türkiye'nin bir çok branşta sporcusu ve tesisi bulunmadığına dikkati çekerek, ''Ancak, 2011 yılına kadar sporcu, hakem ve teknik adamlara gerekli eğitimi vererek, yetiştirmek zorundayız. Bunların dışında Erzurum'daki oyunlarda görev alacak gönüllülerin eğitimi de şart. Bütün bunları önümüzdeki 4 yıla sığdırmaya çalışacağız. Aksi takdirde böyle büyük bir organizasyon düzenleyip, madalya alamayan ülke olarak tarihe geçebiliriz'' diye konuştu.
OYUNLARIN BÖLGE İNSANINA KATKISI
Bütün bunların yanında, Dünya Üniversite Kış Oyunları'nın Erzurum'da yapılacak olmasının, bölge insanının kalkınmasında büyük yararı olacağını belirten Ayık, şöyle konuştu:
''Bu organizasyonun, ülkemizin prestij ve tanıtımını sağlamak, bölgenin sosyo-ekonomik bakımdan kalkınmasına katkıda bulunmak, kayak sporunun büyük bir ivme kazanarak, Türkiye'de hak ettiği yere gelmesine yardımcı olmak bakımlarından yararı olacağına eminim.''
MASTER PLANI HAZIRLANIYOR
Başkan Ayık, oyunların master planını yaptırmak için çalışmalarının sürdüğünü ifade ederek, ''Başta ABD olmak üzere, 3 ülkeden uzmanlar getirerek, hangi tesisin nereye kurulacağı, hangi yarışın nerede yapılacağı konularında oyunların master planını yaptırıyoruz. Bunun için görüşmelerimizi yaptık ve çalışmalara başladık. Buz hokeyi, buz pateni, kayak ve üniversite sporları olmak üzere 4 federasyon elele verdik, ülkemizin bu oyunlardan yüz akıyla çıkması için yoğun bir şekilde çalışıyoruz'' diye konuştu.
GURBETÇİ BARIŞ, ERZURUM'DA NASIL ATLAR?-
Özer Ayık, Türkiye'nin kayakla atlama dalındaki ilk ve tek sporcusu olan gurbetçi Barış Demirci'nin, 2011 Erzurum Kış Oyunları'nda bu haliyle yarışamayacağını dile getirerek, şöyle dedi: ''Aslen Ispartalı olan ve annesiyle Fransa'da yaşayan 20 yaşındaki Barış Demirci'nin, kayakla atlama dalında Fransa'da kazandığı bir çok madalyası var. Gerekli prosedürü tamamladıktan sonra, ilk kez Milli takımımız adına Ocak ayında İsveç'te yarıştırdığımız Barış, 48 sporcu arasında 27. oldu.''
BARIŞ’A ANTRENÖR DESTEĞİ SAĞLANDI
Kayak Federasyonu Başkanı Özer Ayık, yaklaşık 1 yıldır antrenman yapamayan Barış Demirci için hemen bir antrenör sağladıklarını bildirerek, ''Barış antrenörüyle çalışmalarına Fransa'da hemen başladı. Ay-yıldızlı formayla ikinci atlayışını yarın Norveç'te yapacak olan Barış'ın öncelikli hedefi, 2010 Kış Olimpiyatları'nda Türkiye'ye ilk madalyamızı kazandırmak. Ardından 2011 Erzurum Kış Oyunlarına kadar Barış'ı Fransa'da veya Türkiye'de üniversiteli yaparak yarıştırmak. Yoksa bu haliyle tek kayakla atlama sporcumuz 2011 yılında Erzurum'da yarışamayacak.''
Ayık, ayrıca, kayakla atlama dalında Slovenya Milli takım hocasının Türkiye'ye gelerek tespit edeceği 20 sporcuyla, okulların tatil olmasından sonra, Slovenya'da çalışmalara başlayacağını sözlerine ekledi.