Üniversite Kış olimpiyatlarının Erzurum ve bölge için büyük bir kalkınma fırsatı ve tarihi bir dönemeç olduğunu vurgulayan DOSİAD Başkanvekili Kocabeyoğlu:
2011 amaç değil, araç olmalı
Doğuanadolu Sanayici ve İşadamları Derneği (DOSİAD) Başkanvekili Yusuf Kocabeyoğlu; “2011 amaç olmamalı, gelişme ve kalkınma sorunlarını aşmış bir Erzurum hedefine doğru iyi bir araç ve fırsat olarak kabul edilmelidir. Bu sebeple 2011 hayati öneme sahiptir. İyi yönetilmesi ve değerlendirilmesiyle il ve bölge için kalıcı bir ufuk oluşacak, kalkınma potansiyeli harekete geçecektir.” dedi.
2011 İYİ YÖNETİLMELİDİR
ERZURUM’UN Üniversite Kış olimpiyatlarına ev sahipliği yapma sürecinin iyi değerlendirilmesi, Erzurumluluk paydasında halk ve yatırımcının akıl, yürek ve sermaye birlikteliği yapması gerektiğine işaret eden DOSİAD Başkanvekili Yusuf Kocabeyoğlu:
2011’in yerel ve bölgesel bazda iyi yönetilmesi gerektiğine işaret etti.
GİRİŞİMCİLİK RUHUNUN UYANIŞI SAĞLANMALI
Kocabeyoğlu, Erzurum’da 2011 sürecinin yönetimi, yatırımların yönlendirilmesinin doğru yapılması, bölge ve ilde atıl kalmış girişimcilik ruhunun uyandırılarak, yatırımlara kanalize edilmesi gerektiğini söyledi. Kocabeyoğlu:” Böyle bir anlayış, ilde artan istihdam sorunlarını çözecek, Erzurumluluk ruhu, kalkınma heyecanıyla yeniden dirilişe geçecektir.”şeklinde değerlendirmede bulundu.
TARİHİ KAZANIM, FEVT EDİLMEMELİ
Winter Üniversiade 2011’i Erzurum için tarihi bir kazanım ve yeni bir kulvar olarak nitelendiren Kocabeyoğlu şunları kaydetti:” Bu nimet iyi değerlendirilmeli, Erzurum ev sahipliği yapacağı organizasyonunun yatırımlarında da imkan ve kabiliyetleri çapında, birlik ve beraberlik içinde söz sahibi olmalıdır. Karayazı’dan İspir’e, Hınıs’tan Narman’a, Horasan’dan Aşkale’ye kadar ortak bir “kalkınma paydası”nda birleşilmeli, sermaye birlikteliği yapılarak 2011 çerçevesinde yürütülecek yatırımlara katılım sağlanmalıdır”