ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Oltu'da ADEM Projesi sergisi
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
Karayazı’da ‘Ters Lale Festivali’ günceli
MHP’den TFF’ye sert tepki
MHP’den TFF’ye sert tepki
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Kotanlı’dan 1 Mayıs açıklaması
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
Erzurum’dan 2 futbolcu milli takım kadrosunda
HABERLER>GUNCEL
31 Temmuz 2006 Pazartesi - 00:00

Erzurum Gazetesi Arşiv

Doğu’nun tek şefkatevi Erzurum'da Yakutiye Belediyesi tarafından yaptırılarak hizmete açılan Şefkat Evi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kadın sığınma evi olma özelliği taşıyor.

Erzurum Gazetesi Arşiv

Doğu’nun tek şefkatevi Erzurum'da Yakutiye Belediyesi tarafından yaptırılarak hizmete açılan Şefkat Evi, Doğu ve Güneydoğu Anadolu Bölgesi'nin tek kadın sığınma evi olma özelliği taşıyor. 32 kişiyi barındıracak şekilde dizayn edilen Şevkat Evi'nde, ayrıca 60 kursiyer için meslek edinme ve beceri kursu veriliyor. Şefkat Evi'nde, fiziksel, duygusal, cinsel ve ekonomik yönden istismara uğrayan kadınların, sokak çocuklarının, yaşlı ya da kimsesiz vatandaşların her türlü psiko-sosyal ve ekonomik sorunlarının çözülmesi, barındırılması için geçici ya da sürekli olanaklar temin ediliyor. Kuruluş yetki ve sorumlulukları arasında; çocuğuyla kabulü yapılan kadınların çocuklarıyla ilgili önlemler almak, kabul edilen kadınların aile sorunlarının çözümü ve topluma kazandırılmalarıyla ilgili çalışmalar organize etmek, barınanların tedavilerinin yapılmasını sağlamak bulunuyor. HENÜZ ÜÇ SAKİNİ VAR Şimdilik 3 sakini bulanan Şefkat Evi yöneticileri, Erzurum insanının bu tür sığınma evlerini yeteri kadar anlamadığını, yıkık dökük de olsa kadınların evlerini terk etmek istemediğinin altını çiziyor. Eşiyle anlaşamayıp evini terk eden ya da terk edilen yardıma ihtiyaç duyan kadınlar, sokak çocukları, yaşlı ve kimsesiz insanlar, fiziksel, cinsel, duygusal ve ekonomik istismara uğrayan kadınlar, boşanma veya eşinin ölümü nedeniyle ekonomik ve sosyal yoksulluk içine düşen kadınlar, istenmeyen evliliklere zorlanan kadınlar, evlilik dışı hamile kalan ya da çocuk sahibi olan ve ailesi tarafından reddedilenler, çeşitli uyuşturucu bağımlılığı tedavi edilenler, cezaevinden yeni çıkmış ve benzer nedenle aciz kalan kadınlar bu sığınma evinde kalabiliyor. ŞEFKAT EVİ, TOPLUMSAL İHTİYAÇ Sosyal toplum uzmanları, Doğu ve Güneydoğu'da özellikle bu tür sığınma evlerinin en önemli ihtiyaç olduğunu belirtiyor. Uzmanlar, "Ülke genelinde, özellikle doğuda kadın sığınma evleri zaruri bir ihtiyaç. Toplumsal nedenlerle çok sayıda kadın dışlanıyor ve ağır koşullara mahkum ediliyor. Bu tür sığınma evleri toplumsal bir ihtiyaç. Yakutiye Belediyesi bu bağlamda önemli sorunun çözümüne katkı sağladı" dedi. Şefkat evi sakinlerinden Fadime Şık, "Kızımın yanına sığamadım. Rahatsızdım, huzurum yoktu. Burada huzurluyum, Kur'an-ı Kerim okuyorum, namazımı kılıyorum. Aşağıda kurs var, kızların yanına oturup sohbetimi yapıyorum" derken, Neşe Okatan ise, "Her şeyimiz var, en önemlisi huzurum var. Mağdur olan tüm hanımlar buraya gelsin. Hiç görmedikleri huzuru burada bulacaklar" diye konuştu.

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
ERZURUM TİCARET VE SANAYİ ODASI YÖNETİM KURULU BAŞKANI CİNDİLLİ:
YATIRIMCIYA SEKTÖREL DESTEK VERİLMELİ Tarım ve hayvancılıkta eski gücünü ...
TEKNO KENT HAYATA GEÇİYOR
Bu haftaki söyleşi köşemizin konuğu Erzurum Defterdarı Osman Şimşek. Sayın ...
Erzurum’dan İsrail’e patates ihracatı
Erzurum'un Ilıca ilçesinde bulunan Organik Tarım (Org-Tar) Ofisi tarafından, ...
 
Tapuda atılım
Bir yılda 200 bin tapu üretildi Tapu ve Kadastroda Bölge Müdürü Ali Ataman, ...
Organik tarım ofisi hizmete girdi
Ilıca İlçesi'nde Organik Tarım Ofisi açıldı. Ofis, bölge çiftçisinin ürünlerini ...
SAĞLIK BAKANI AKDAĞ:
DEVLETİN KİMSEYE ÖDEMEDİĞİ BİR BORCU YOKTUR Sağlık Bakanı Recep Akdağ ...
 
Üçüncü çocuklarını bekleyen aileye
DÖRDÜZ SÜRPRİZİ İki kız çocuk sahibi Aktepe çiftinin, üçüncü çocuk sahibi ...
Yemekten zehirlendiler
Erzurum'un Karayazı İlçesi'nde yedikleri yemekten zehirlenen 10 kişi, hastaneye kaldırıldı.
Yaşlanan yarış atları cirit atı oluyor
Erzurum'da, yerli cirit atı sıkıntısı yaşayan ciritçiler, yaşlanan yarış ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
İnancın Başarısı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva