ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
Erzurum’da 8 Gebe Okulu faaliyet veriyor
Erzurum’da 8 Gebe Okulu faaliyet veriyor
FUTSAL’da ATAUNİV farkı
FUTSAL’da ATAUNİV farkı
ATAUNİV’e Kudakaf’25 teşekkürü
ATAUNİV’e Kudakaf’25 teşekkürü
10 köyde 10 atölye kurulacak
10 köyde 10 atölye kurulacak
‘Evliya Çelebi'nin İzinde Erzurum’
‘Evliya Çelebi'nin İzinde Erzurum’
HABERLER>EĞİTİM
29 Mayıs 2009 Cuma - 05:25

Erzurum, Dünya Bilim vizyonunda

Atatürk Üniversitesi İİBF tarafından organize edilen “10. Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu” başladı. 186 bildirinin sunulacağı etkinliğe yurt içinden ve yurt dışından 300’e yakın bilim adamı katıldı.

Erzurum, Dünya Bilim vizyonunda

 1993 yılından beri Türkiye’deki üniversitelerin ekonometri bölümleri tarafından yürütülmekte olan Ekonometri ve İstatistik Sempozyum’unun 10’uncusu, Erzurum’da gerçekleştiriliyor.
Palan Otel’de devam eden sempozyumun ilk gününde, Türkiye’nin çeşitli üniversitelerinden gelen öğretim üyeleri, ‘Ekonometri ve İstatistik’ konulu bildirilerini sundular. Sempozyuma, çoğunluğu ABD olmak üzere yabancı ülkelerden de katılan alanında uzman bilim insanları, bildirileriyle ekonometri ve istatistik bilimlerinin önemine vurgu yaptılar. 30 Mayıs tarihinde sona erecek olan ve yaklaşık 180 bildiri sunulmasının planlandığı Ekonometri ve İstatistik Sempozyumu’nun, bir de sonuç bildirgesi olacak. 300 bilim insanının katıldığı sempozyumun ilk gününde, gruplar halinde yürütülen toplantılar, akşam saatlerine kadar sürdü. Üniversitelerin ilgili tüm bölümleri, iş dünyası, kamu kurum ve kuruluşlarında faaliyet gösteren teorisyenlerle uygulayıcıların da katıldıkları sempozyumda, çeşitli araştırmalar ve özgün çalışmalar üzerinde görüş alışverişinde bulunuldu. 
ORHAN: TÜM DÜNYA EKONOMETRİ VE İSTATİSTİK ÜZERİNDE ÇALIŞIYOR
Ekonometri ve İstatistik bilimlerinin, günümüzde neredeyse birer yaşam biçimi haline geldiğini vurgulayan Dekan Orhan, çağdaş bilimin gelişmesine çok önemli katkılar sunan sempozyumların, Erzurum’da, üstelik Ekonometri ve İstatistik gibi önemli iki alanda yapılmasının yapılıyor olmasının büyük kazanım olduğunu ifade etti.
Ekonometrinin temel amacının, matematik ve istatistikten yararlanmak suretiyle çeşitli iktisadi sorunları analiz etme ve en uygun iktisadi kararların alınmasını sağlamak olduğunu dile getiren Dekan Orhan, “Türkiye’de ekonometri ile ilgili çalışmalar, 1960’lı yıllarda planlı kalkınma çalışmaları ile başlamıştır. Bu yıllardan itibaren Türkiye ekonomisinin yapısal analizi ile ilgilenildiğinden, ekonominin işleyişinin anlaşılması önem kazanmış ve ekonometrik modeller kurulmasına çalışılmıştır. Ekonometrinin doğuşu da, İstatistik bilimiyle olmuştur. Görünüşte birbirinden ayrı gibi duran bu bilim dalları, aslında aynı amaca hizmet etmektedir.” diye konuştu.
Tüm dünyanın üzerinde yeni modeller oluşturmaya çalıştığı ekonometri ve istatistik bilimleriyle ilgili olarak Erzurum’da düzenlenen sempozyumla, yeni fikirlerin, yeni çalışmaların ve yeni tekniklerin ortaya çıkacağını anlatan Orhan, “Böyle bir organizasyonun ev sahipliğini yapıyor olmaktan, bilim dünyası adına mutluluk duyuyoruz.” dedi.
İİBF Dekanı Orhan , “Erzurum tarihi açıdan önem arz eden bir şehir olmasına rağmen yatırım konusunda şehirde belli bir katkı yoktur. Üniversite şehir açısından çok önemlidir. Amacımız öğrenci sayısını artırarak şehre katkı sağlamak, bilimsel çalışmalarla bölgedeki iş adamlarına alabilecekleri ekonomik önlemler konusunda yardımcı olmaktır.'' dedi.
ABD’Lİ KONUKLAR: PALANDÖKEN TÜRKİYE’NİN DAVOS’U OLABİLİR
Öte yandan sempozyum’a katılan konuklar, Erzurum’a ilk kez geldiklerini belirterek, gerek misafirperverlik ve gerekse Palandöken’in güzelliğinden çok etkilendiklerini ifade ettiler. Başta Erzurum olmak üzere Tortum Şelalesi, Kars Anı Harabeleri, Ağrı İshak Paşa Sarayı gibi tarihi ve turistik yerleri de gezdiklerini anlatan katılımcılar, Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi’nin ev sahipliğinde gerçekleşen organizasyonun, geçmişte yapılan sempozyumu, oldukça profesyonel bulduklarını dile getirdiler.
Atatürk Üniversitesi İktisadi ve İdari Bilimler Fakültesi Dekanı Prof. Dr. M. Suphi Orhan, “Konuklarımız özellikle Erzurum’u çok beğendiler. Erzurum’un tarihi zenginliğine hayran kalan misafirlerimiz, sempozyum organizasyonun sahip olduğu düzene de hayran kaldılar. Hatta ABD’den gelen konuklar, ‘Palandöken’i, Türkiye’nin Davos’u yapmalısınız’ bile dediler” ifadelerini kullandı. 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
Toplam 2 yorum var, 2 adet görüntüleniyor. Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 
Ejder Tepesi 30 Mayıs 2009 Cumartesi 10:19

Sayın Dekanım,işte böyle olmalı.Üniversite bu vizyonu yerine getirmeli.Ülkedeki lokomotif görevini eksiksiz uygulamalı.Üniversite o kabuğu kırmalı,halka açılmalı,halkla kaynaş malı,çözüm üretmeli,çareler bulmalı.Proje, bilim,bilişim üretmeli,bunu halka sunmalı, yol göstermeli,rehber olmalı.Belki o zaman, bu yöre,ma'kus talihini yenebilir,uyanabilir, yapacağını yapar.Buna sizler yol göstermeli siniz.İnşallâh,temennimiz bu.Saygılarımla.

Yorumu oyla      7      5  
Gürhan Özorhan 30 Mayıs 2009 Cumartesi 00:35

Ülkemizin ve Üniversitemizin tanıtımında önemli çalışmaları bulunan fakültemiz,değerli bilim insanları ve dekanımıza yapmış oldukları bu sempozyumda,başarılı ve yorucu çalışmaları nedeniyle sayın Prof.Dr.Sinan Temurlenk ve yardımcılarına, katkıları bulunan sivil toplum örgütlerine teşekkürü bir borç bilirim. ,

Yorumu oyla      7      5  
FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Öğrencilere ‘Sınav Stratejisi’
Oltu ilçesinde Haziran ayında yapılacak SBS için öğrencilere yönelik “Sınav ...
A.Ü’den sosyolojik atılım
Atatürk Üniversitesi Edebiyat Fakültesi Sosyoloji Bölüm Öğretim Üyesi ...
Narman MYO’da mezuniyet sevinci
Erzurum’un Narman ilçesinde bulunan Meslek Yüksekokulu’nda mezuniyet sevinci ...
 
Okullarda "elektronik kitap" dönemi
Milli Eğitim Bakanlığı(MEB), Başkentteki 3 ilköğretim okulunda, öğrencilerin ...
Oltu’da okul öncesi eğitim başarısı
Oltu İlçesi Anaokulu’nun, Sağlık Meslek Lisesi Spor salonunda düzenlemiş ...
Avcılar eğitimden geçirilecek
GHA/ Erzurum İl Çevre ve Orman Müdürlüğü’nden Erzurumlu av meraklılarına ...
 
Öğrencilerden anlamlı ziyaret
A.AKBUĞA/İHA/ Atatürk Üniversitesi İletişim Fakültesi Dekanı Prof.Dr. ...
Başarılarını şenlikle kutladılar
GHA/Oltu Anadolu Lisesi geleneksel olarak düzenlediği şiir, tiyatro ve ...
Oltu YİBO’da Yıl Sonu şöleni
GHA/ Oltu İMKB Yatılı İlköğretim Bölge Okulu ile Anadolu Öğretmen Lisesi’nin ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva