ÖĞRENCİLERE SEMİNER VERİLDİ
Kalkınç, soruların yüzde 10’unun çok kolay, yüzde 20’sinin kolay, yüzde 40’ının normal, yüzde 20’sinin zor ve yüzde 10’unun ise çok zor olduğunu vurgularken, en büyük sorunun dikkat eksikliği olduğunu söyledi. Kalkınç, “Dikkati soruda yoğunlaştırmanın en etkili yolu hızlı okumaktır. Asfaltta 30 km hızla giden aracın şoförünün dikkati ile 130 km hızla giden aracın şoförün dikkati nasıl bir değilse, dakikada 100 kelime okuyan öğrenciyle 200-250 kelime okuyan öğrencinin dikkati de aynı değildir. Okuma hızı azaldıkça anlama düzeyi düşer dikkat dağılır. Şekilleri yerleştirmek zorlaşır.” dedi
SINAVDA ZAMANI DOĞRU KULLANIN, UYARISI
Sınavda zamanı çok iyi değerlendirmenin önemini vurgulayan Kalkınç öğrencilere en iyi bilinen sorulara öncelik verilip zor soruların en sona bırakılmasını tavsiye etti. Zor sorular üzerine çok fazla uğraşmanın zaman kaybına neden olacağını anlatan Kalkınç, olumsuz soru köklerinin çok iyi anlaşılmasına dikkat çekerek, bütün şıkları okumadan cevap verilmemesi uyarısında bulundu. Sabahları yapılan kahvaltıların öğrenci verimliliğini yüzde 20 civarında artıracağını söyleyen Kalkınç, sınav günü glikoz ihtiyacını karşılayacak bal, pekmez, kuru üzüm gibi gıdaların tüketilmesini tavsiye etti.
BAŞARIDA AİLE FAKTÖRÜ
Seminerin “başarıda anne-baba faktörü” isimli ikinci oturumunda ise Dr. Fatih Kalkınç öğrenci velilerine seslendi. Kalkınç, “Çocuğu iyi bir okul veya dershaneye göndermekle sizin sorumluluğunuz bitmez. Başarı için ilk şart, huzurlu sağlıklı iletişimin olduğu aile ortamıdır. Sadece eksik yönlerini görmek başkalarıyla kıyaslamak büyük beklentilere girmek çocuğun başarısını olumsuz yönde etkilemektedir. Onun daha çok olumlu yönlerini görmeli, desteklemeli ve özgüvenini artırmalısınız.” diye konuştu.
“OKUL EVDE BAŞLAR”
Aile bireylerinin eğitim düzeylerinin çok önemli olmadığını vurgulayan Kalkınç, çok basit oyunlarla daha küçük yaşta çocuğun zihinsel gelişimine destek olunabileceğini söyledi. Cep telefonu, televizyon, ve bilgisayar gibi teknolojik aletlerin çocuklar üzerindeki olumsuz etkisini anlatan Kalkınç, seminer sonunda bütün velilerden büyük alkış aldı. Seminer bitiminde Dr. Fatih Kalkınç’ın “Okul Evde Başlar” ve “Başarıyı Yaşa” isimli kitaplarına büyük ilgi gösteren veliler Oltu’da böyle bir programın düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür ettiler.