EDT, İKİ OYUN SAHNELİYOR
Erzurum Devlet Tiyatrosu'nda (EDT), ''Hadi Öldürsene Canikom'' ve çocuk oyunu ''Ali Baba ve Kırk Haramiler'' sahnelenecek.
Aziz Nesin'in yazdığı, Selçuk Sazak'ın yönettiği ''Hadi Öldürsene Canikom'' adlı oyunda, iki yaşlı kadının, kaldıkları eve gelen doğal gaz memuruyla yaşadıkları anlatılıyor.
Sezai Yılmaz, Özlem Erel, Fulya Yalçın'ın rol aldığı oyun, EDT'de bugün sahnelendi. Oyun bugün saat 19.00'da, 17 Mart Cumartesi günü de saat 13.00 ve 19.00'da sahnelenecek.
Vedeha Atıyeh'in yazdığı, Can Gürzap'ın çevirdiği, Erkan Erdem'in yönettiği, Kutay Sungar, Zeynep Nutku, Mehmet Yıldız, Bahar Başar'ın rol aldığı ''Ali Baba ve Kırk Haramiler'' adlı çocuk oyunu ise 18 Mart Pazar ve 21 Mart Çarşamba günü minik izleyicilerle buluşacak.
DÜNYA TİYATRO GÜNÜNDE OYUNLAR ÜCRETSİZ SAHNELEYECEK
Devlet Tiyatroları, 27 Mart Dünya Tiyatro Günü nedeniyle 12 bölgede 20 değişik oyunu ücretsiz olarak sahneleyecek. Devlet Tiyatroları'ndan yapılan yazılı açıklamaya göre, Dünya Tiyatro Günü'nde Erzurum Devlet Tiyatrosu'nun sahneleyeceği ''Resimli Osmanlı Tarihi'' adlı oyun ile Adana'da düzenlenen ''9. Devlet Tiyatroları Sabancı Uluslararası Tiyatro Festivali''nin açılışı da gerçekleştirilecek.
27 Mart Dünya Tiyatro Günü'nde Erzurum Devlet Tiyatrosu Sahnesi'nde: ''Hadi Öldürsene Canikom'' u sahneleyecek.