Günde 13 yeni aracın trafiğe çıktığı Erzurum’da ulaşıma, Hamidiye, Aziziye, Mecidiye ve İpekyolu kavşakları rahatlama getirdi
KAVŞAKLAR, TRAFİĞİ RAHATLATTI
Erzurum Büyükşehir Belediyesi’nin trafiği rahatlatma uğruna yaptığı çalışmaların, trafikte büyük bir çöküşü önlediği ortaya çıktı. Başkan Küçükler, “Bu gün trafik rahatsa bu köprülü kavşakların eseridir” diye konuştu. Başkan kısa sürede yapımı tamamlanacak, Cedit köprüsü ve iki katlı otoparkın trafikte daha da rahatlamaya neden olacağını söyledi.
3 YILDA 12 BİN ARAÇ TRAFİĞE EKLENDİ
Erzurum’da günlük ortalama 13 motorlu aracın trafiğe çıktığını belirten yetkililer, Başkan Küçükler’in görev yaptığı 3 yıl içerisinde trafiye giren araç sayısının ortalama 12 bin olduğunu belirttiler. Yetkililer, verilere trafikten çıkan araç sayısının dâhil edildikten sonra ortaya çıkan net rakam olduğunu belirttiler. Yılların ihmali sonucu özellikle otopark sorunun halledilmemesi trafikte yaşanan sıkıntıları had safhaya çıkardığı Erzurum’da köklü çözümler üretmeye çalıştıklarını ifade eden Başkan Küçükler, yine Büyükşehir Belediyesi Ulaştırma Dairesi Başkanlığı’nca yürütülen kavşak düzenlemelerin de trafiğin rahatlamasında etkili olduğunu bildirdi.
ÇÖKÜŞ KAÇINILMAZDI
Erzurum’da incelemelerde bulunan kent içi ulaşım Trafik iyileştirme etüt ve proje firma yetkililerinden Mehmet Edip Demir ise, Hamidiye, Aziziye, Mecidiye ve İpekyolu köprülü kavşaklarının kavşaklardaki çöküşü önlediğini söyledi. Erzurum trafiğine her gün yeni 13 aracın girmesinin küçümsenmeyecek bir rakam olduğunu açıklayan Demir, “Öncesinde yapılan iki köprülü kavşak ile Büyükşehir Belediyesi’nin son iki yılda yaptığı köprülü kavşaklar olmasaydı, kavşaklar tamamen kilitlenir ve trafik çökerdi. Her gün 13 aracın trafiğe çıktığı Erzurum’da yeni düzenlemeler de artık kaçınılmaz bir hal almıştır” diye konuştu.
KARARLILIK BAŞARI GETİRDİ
Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Küçükler, yapılan başarılı çalışmaların arkasında kararlılık olduğunu açıkladı. Erzurum’un 50 yıl sonrasını düşündüklerini kaydeden Başkan Küçükler, yapılan çalışmalarda diğer ana hedefin “kişiye değil, topluma hizmet” olduğunu söyledi. Erzurum’da trafik yükünün her geçen gün arttığına dikkat çeken Başkan Küçükler, “Çalışmalarımızı bu doğrultuda yürütüyoruz. Kararlılık gösteriyoruz. Örneğin Mumcu Caddesi’nde trafik akışını değiştirdiğimizde eleştiri aldık. Ancak sonradan görüldü ki doğrusunu yapmışız. Erzurum’a yaptığımız hizmette ki kararlılık sürecek. ‘Çalışmalar kişiye göre değil, topluma göre’ felsefesinden asla ödün vermeceğiz” diye konuştu.