//PASTIRMA ÜRETİMİ
Erzurum Et Kombinası’nda 52 yıl aradan sonra yeniden pastırma üretimine başlandı. Erzurum Et Kombinası tarafından önceleri satışa sunulan pastırmaların, Ankara Sincan’daki tesislerde imal edildiğine dikkati çeken Kombina Müdürü Atasever, bundan böyle pastırmanın bizzat Erzurum’da üretilerek satışa sunulacağını dile getirdi. Pastırma üretimini 26 Nisan Pazartesi günü itibariyle başlattıklarını ve deneme imalatından olumlu sonuçlar elde ettiklerini dile getiren Kombina Müdürü Atasever, “Henüz başladığımız pastırma üretimi, 58 yıl aradan sonra kombinamızda ilklere atılan imzalardan birisi oldu. Makinalarımız ve sistemimiz, yıllardır üretimi yapılmayan pastırma için yeniden çalıştı. İlk üretimimiz deneme amaçlı olduğu için satışa sunulmayacak. Fakat önümüzdeki günlerde kendi ürettiğimiz pastırmalarımız, vitrinlerdeki yerini almaya başlayacak.” diye konuştu. Normal pastırmanın kilosunu 42,20, bonfile pastırmanın kilosunu da, 51,30 TL’den satışa sunacaklarını kaydeden Atasever, “Yeni ürünümüzün Erzurum ve bölge illerinden büyük ilgi göreceğine inanıyoruz. Talebe göre şekillendireceğimiz üretim miktarımızla, Erzurum’un ve bölgenin şarküteri merkezi olacağız.” ifadelerini kullandı.
//SUCUK ÜRETİMİ 2008 YILINA GÖRE YÜZDE 110 ORANINDA ARTTI
Öte yandan Erzurum’da kombina tarafından üretilen sucukların da piyasalardan büyük ilgi gördüğünü dile getiren Atasever, 2008 yılına oranla sucuk imalatının yüzde 110 oranında arttığını kaydetti. Erzurum sucuğu denilince artık akıllara Erzurum Et Kombinası’nın geldiğini vurgulayan İsmail Atesever, “Ürettiğimiz ürünlerin tamamı piyasalardan büyük ilgi gördü. Geldiğimiz nokta itibariyle Erzurum Et Kombinası’nın, bölgenin şarküteri merkezi olmaması için hiçbir neden yok. Halkın gösterdiği ilgi, üretim kalitemizi artırmamızda bizim en büyük şevk ve azim kaynağımız. Hizmet kalitemizi artırmak için elimizden geleni yaptığımız gibi, pastırma ve sucuk üretiminde marka olacağımızdan eminiz.” ifadelerini kullandı.