Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Oral Diagnoz ve Radyoloji bölümünde hizmete giren Dental tomografi cihazı ile imlant tedavileri çok daha başarılı bir şekilde yapılabiliyor. Türkiye’de sadece Erzurum’da bulunan cihaz ile günlük ortalama 6-8 hastaya hizmet verilebiliyor.
BİLGİSAYAR DESTEKLİ TEDAVİ
Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Oral Diagnoz ve Radyoloji Bölümü Ana Bilim Dalı Başkanı Prof. Dr. Berhan Yılmaz, “Konvansiyonel görüntüleme yöntemleri ile birçok anatomik varyasyon gözden kaçabildiği gibi, kimi zaman implantın kaybı ile sonuçlanan komplikasyonlar ortaya çıkarabilmektedir. Bilgisayar destekli implant planlaması gerek planlamada, gerekse cerrahi aşamasında devrim niteliğinde bir gelişme sağlıyor. Bilgisayarlı tomografi sayesinde 3 boyutlu kemik yapısı hakkında bire bir bilgi edinilebiliyor, implant planlaması ideal en doğru şekilde yapılabiliyor” dedi.
DENTAL TOMOGRAFİ
Dental tomografi sayesinde kist, tümör ve diğer kemik hastalıklarının teşhisinin de kolaylıkla yapılabildiğini ifade eden Prof. Dr. Yılmaz, bölgede 12 ile hizmet veren Atatürk Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi’nda yaklaşık 3 aylık dönemde 500 hastanın dental tomografi görüntüsünün alındığını söyledi.
Yaklaşık 500 bin liraya mal olan dental tomografi cihazı ile bölgeye önemli bir hizmet sağlandığını kaydeden Prof. Dr. Berhan Yılmaz, Erzurum’un diş tedavisi konusunda önemli bir merkez durumunda olduğuna dikkat çekti.