ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
‘377 terörist etkisiz hale getirildi’
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
Büyükşehir’den Palandöken’e turizm yatırımı
Atatürk Üniversitesi Türkiye şampiyonu
Atatürk Üniversitesi Türkiye şampiyonu
Akpunar Termal Turizm yatırımlarını paylaştı
Akpunar Termal Turizm yatırımlarını paylaştı
ETÜ’de YTB gündemi
ETÜ’de YTB gündemi
HABERLER>GUNCEL
28 Ağustos 2008 Perşembe - 08:53

DSP’den Numune Tepkisi

Numune Hastanesi’nin, yapımı tamamlanarak hizmete giren Bölge İhtisas Hastanesi’ne taşınacak olmasıyla ilgili olarak tartışmalar devam ediyor. “Halkı ve esnafı ilgilendiren bir konuda mutlaka istişare edilmeliydi” diyen Demokratik Sol Parti (DSP) Erzurum İl Başkanı Tuncer Suer, Erzurum’a bölge ihtisas hastanesi gibi bir sağlık kompleksi kazandırılmış olmasının sevindirici olduğunu belirterek, “Ama kaş yaparken göz çıkarılmamalıydı” diye konuştu.

DSP’den Numune Tepkisi

SUER: ESNAF MAĞDUR OLACAK

Numune Hastanesi’nin, konuşlandığı bölge itibariyle şehrin merkezinde ve her semte eşit uzaklıkta bulunduğuna dikkati çeken Suer, “Numune Hastanesi yıllardır bu bölgede hizmet veriyor. Bu nedenle hastanenin bulunduğu bölge, esnafta dahil olmak üzere ona göre şekillenmiştir. Bir anda bu yapıyı değiştirmeye kalkmak, ortaya sadece mağduriyet çıkaracaktır” dedi.

Böylesi girişimlerin, en azından şehir kamuoyuyla önceden istişare edilmesi gerektiğini kaydeden DSP Erzurum İl Başkanı Suer, “Bu konuda daha hassas olunmasını ve kamuoyunun da görüşlerinin dikkate alınmasını isterdik” dedi.

SUER: ESNAFLA İSTİŞARE EDİLMEDİ

Bölge İhtisas Hastanesi’nin, Erzurum’un sağlık merkezi olması yolunda atılmış önemli bir adım olduğuna vurgu yapan Suer, buna karşın hali hazırdaki sağlık kuruluşlarının şehir merkezi dışına çıkarılmasına bir anlam veremediklerini kaydetti.

Tuncer Suer, “Sırf hastane bulunduğu için söz konusu bölgede ev ya da işyeri alan ve milyarlarca lira para harcayan insanların suçu, günahı nedir? Bu bölgede sağlık sektörüne yönelik olarak ticari faaliyet gösteren onlarca esnaf bulunuyor ve kendi çaplarında her biri bu bölgeye yatırım yaptı. Onları düşünmemek, nasıl bir hizmet anlayışıyla izah edilecek, çok merak ediyoruz” şeklinde konuştu.

Kararın yeniden değerlendirilmesi ve taşınma fikrinden vazgeçilmesi taraftarı olduklarını anlatan Suer, Çat Yolu’ndaki hastaneye ulaşabilmekten sıkıntı çekecek olan insanların da hesaba katılması gerektiğini sözlerine ekledi.

 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Abdurrahmangazi, Çile Semti Oldu
Abdurrahmangazi Mahallesinde hemen her gün yaşanan içme suyu kesintisi ...
Palandöken Alp’lerle Yarışıyor
Erzurum’u ziyaret eden yerli ve yabancı turist sayısında geçtiğimiz yıla ...
Konsolos Kuşkay, Kafkasya Krizini Değerlendirdi
Almanya Erzurum Fahri Konsolosu Dr. Yılmaz Kuşkay, Kafkasya’da yaşanan ...
 
Tarım Ve Köyişleri Bakanı Eker’den Ramazan Zamlarına Tepki:“Vatandaşı Mağdur Ettirmeyiz”
Tarım ve Köyişleri Bakanı Mehmet Mehdi Eker, ''Eğer bir takım bahanelerle, ...
A.Ü’de Yönetim Değişimi Sürüyor
Atatürk Üniversitesi’nde yönetimde yaşanan değişim devam ediyor. Rektör ...
Tapu Kadastro yüz güldürdü
Tapu kayıtlarının elektronik ortama aktarılmasını öngören “TAK-BİS” sistemi, ...
 
Ağrı Dağı Zafer Tırmanışı Başlıyor
Dağcılık Federasyonu tarafından düzenlenen 9. Uluslararası Ağrı Dağı Zafer ...
Ulu Cami’nin halıları köy camilerini bezetti
Erzurum Vakıflar Bölge Müdürlüğü tarafından ihale edilen tarihi Ulu Camii’nin ...
A.Ü Türk Bahçesi’ne Kavuşuyor
Türkiye'deki 15 ayrı üniversitesinden peyzaj mimarlığı bölümü öğrencileri, ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Cennetin sırrı
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Nüfus eşittir Nüfuz
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
20 adım!
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
LGBT ahlaksızlığının hedefi
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Zamanın Fazlası
İzzet Fehmi Aksakal
İzzet Fehmi Aksakal
Firavun’un Aynasında Kendini Görmek
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva