ford ercihan otomotiv
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden Türkiye Teknoloji Seçime Doğru
ETÜ’de akreditasyon gündemi
ETÜ’de akreditasyon gündemi
10 Üniversite KUDAKAF'25’te buluştu
10 Üniversite KUDAKAF'25’te buluştu
Adnan Menderes’te yangın
Adnan Menderes’te yangın
PFDK’dan Erzurumspor kararı
PFDK’dan Erzurumspor kararı
Oltu Dümbüllü Deresi taştı
Oltu Dümbüllü Deresi taştı
HABERLER>EKONOMİ
9 Şubat 2010 Salı - 07:26

Çorbaya da zam geldi..

GHA/ Döner, İskender ve kebap çeşitlerinin, sadece sabit gelirlilerin sofrasını süslediği Erzurum’da, dar gelirlinin can simidi olan çorba da, bundan böyle ağız yakacak.

Çorbaya da zam geldi..

Karın doyurmanın en ucuz yolu olarak adlandırılan bir tas çorba, Erzurum’da rekor fiyat artışıyla zam şampiyonu oldu. Erzurumlunun, en ucuzuna 2,50 TL ödeyerek karnını doyurduğu çorba, bundan böyle sofraları 3,50 TL’den süsleyecek. Yüzde 40 oranında fiyat artışıyla en ucuz bir tas çorbanın 3,50 TL’ye yükseldiği lokantalarda, müşteri sayısının azalmasının, zamların ilk olumsuz etkisi olması bekleniyor.
//YÜZDE 40’LIK ARTIŞ
Erzurum’da açtığı çorbacı dükkanında her keseye uygun çorba satışı yapan Yunus Küçük isimli esnaf, “Yağa zam geldi, bakliyata zam geldi, tüpe zam geldi, elektriğe, kiraya zam geldi. Hepsini bir araya toplayınca, bizim yaptığımız zammı bile ikiye katlıyor.” diyerek, 2 yıldır fiyatları artırmamak için direndiklerini, fakat dayanacak güçlerinin kalmadığını söyledi. Geçtiğimiz günlerde Erzurum’da çorbacılık yapan tüm esnafın bir araya gelerek, zam kararı aldığını ve Pazartesi gününden itibaren yeni tarifeyi yürürlüğe koyduklarını anlatan Küçük, “En ucuz çorbayı Erzurum’da 2,50 TL’den satıyorduk, 3,50 TL’ye yükselttik. Başka da çaremiz yoktu.” dedi.
//KAŞIK ELLERİNDE KALDI
Zamlı tarifenin uygulamaya girdiği ilk gün olması nedeniyle müşterilerin ilk tepkilerinin şaşkınlık olduğunu vurgulayan Yunus Küçük, “Müşteri sayısında düşüş olacağını tahmin eden meslektaşlarımız var, ama ben böyle düşünmüyorum. Çünkü her ne kadar bir tas çorbanın fiyatı 3,50 TL olsa bile, günümüz şartlarında karın doyurmanın en ekonomik yolu, yine çorbadan geçiyor. İlk gün olması nedeniyle her gün 2,50 TL ödeyen müşterilerin ilk tepkisi şaşkınlık oluyor. Zamlı tarifenin nasıl bir sonuç doğuracağı, ilerleyen günlerde belli olacak. Ama sonuçta vatandaş öyle ya da böyle bizim durumumuzu da anlayıp, hak verecek.” diye konuştu.  
Öte yandan yemek kültürü içerisinde çorba tüketiminin genellikle sabahları gerçekleştiğini vurgulayan Yunus Küçük, “Önceleri çorba içmek, sabahları işe gitmeden önce vatandaşın vazgeçilmezleri arasındaydı. Bugün yine öyle, fakat olayın farklı bir yönü daha gelişti. Artık devlet memurları başta olmak üzere, çalışan kesim bile öğle yemeği tercihini çorbadan yana yapıyor. Dolayısıyla artık günün her saatinde müşteri yoğunluğu yaşıyoruz.” dedi.
 

 
 
Kur’an Eğitimi ve Yaz Kur’an Kursları
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu haber henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
KATEGORİDEKİ DİĞER HABERLER
Lostracılık sektör oldu
GHA/Erzurum’da ayakkabı boyacılığı bile artık profesyonel bir kimliğe ...
DAP’ta teşvik süreci umut oldu
İHA/Erzurum Ticaret ve Sanayi Odası (ETSO) Yönetim Kurulu Başkanı Lütfü ...
TESK: E-Haciz ile kayıt dışılık artar
Palandöken, E-Hacizin çözüm olmadığını, vergi borçları için çözümün borçların ...
 
4’üncü bölge yatırımda geride
Ekonomiden sorumlu Devlet Bakanı Babacan, yeni teşvik sistemiyle 2009 ...
DATAE Tarımın rotasını belirliyor
GHA/Doğu Anadolu Tarımsal Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü, ‘Araştırma Projeleri ...
Gençler için istihdam teşviki
GHA/Gençlerin istihdamını teşvik etmek amacıyla 2008 yılında çıkarılan ...
 
Açlık sınırı arttı
Memur-Sen'e göre 4 kişilik bir ailenin açlık sınırı ocakta 893 TL oldu
Ayaz, fiyatları yükseltti
GHA/Erzurum’da Perşembe ve Cuma günü etkili olan kar ve tipi, hava sıcaklıklarının ...
DASİDEF iş adamlarını bilgilendiriyor
CİHAN/Doğu Anadolu Sanayici ve İşadamları Dernekleri Federasyonu (DASİDEF)'nun ...
 
ERZURUM GAZETESİ
YAZARLAR
Ahmet Göksan
Ahmet Göksan
Bağlantılı İlişkiler
Ali Kemal Koçak
Ali Kemal Koçak
Bir yumrukta çürüyen vicdan
Ö. Faruk Kayaalp
Ö. Faruk Kayaalp
Asansör Takım Olmanın Alemi Var mı? Ve Erzurumspor Gerçeği
Baki Gezmiş
Baki Gezmiş
Dadaş Tahsin Bayramoğlu’nun ardından
İslamhan Bulutlar
İslamhan Bulutlar
Türk Milleti: Medeniyetin Evrensel Mimarları
Can Umut Avcıgil
Can Umut Avcıgil
Erzurum’un Dirilişi yahut 107 Yılın Çığlığı
ERZURUM
ÇOK OKUNANLAR
ÇOK YORUMLANANLAR
ARŞİV
ANKET
Erzurumspor’un Yeni Sezon Önceliği:

a. Ligde kalmak
b. Playoffa kalmak
c. İlk iki için mücadele


Sonuçları göster Anket arşivi
FACEBOOK'TA ERZURUM GAZETESİ
TWITTER'DA ERZURUM GAZETESİ
Ana Sayfa Guncel Asayiş Siyaset Ekonomi Eğitim Kültür-Sanat Sağlık-Yaşam Spor Araştırma İnceleme Bölgeden
KünyeHakkımızda KünyeKünye İletişimİletişim FacebookFacebook TwitterTwitter Google+Google+ RSSRSS Sitene EkleSitene Ekle Günün HaberleriGünün Haberleri
Maxiva