Eskiden en az 15 yıl tamirci yüzü görmeyen televizyonların bile, artık ilk 3-4 yılda bakıma alındığını belirten Bayrak, “Bu durum biz tamircilerin daha fazla para kazandığımız şeklinde yorumlanabilir, ama öyle değil. Fason üretim yüzünden elektronik ürünler o kadar çok ucuzladı ki, vatandaş tamir ettirmek yerine yenisini almayı tercih ediyor. Hele son zamanlarda piyasalara hakim olan Çin mamulü elektronik eşyalar, bu sektöre vurulan koca bir leke haline geldi.” diye konuştu.
ÇİN ÜRÜNLERİ KARA LEKE
Vatandaşın, ucuz elektronik eşyaya ilgi göstererek kâr ettiğini düşündüğünü, fakat tam tersine zarar ettiğini dile getiren Bayrak, bu gidişe mutlaka engel olunması gerektiğini dile getirdi. Turan Bayrak, “Tüketici kuruluşları, vatandaşın aldatılmasına adeta göz yumuyorlar. Fason ve kalitesiz üretimle imal edilen elektronik eşyalar, artık ağzımızın içine kadar girmeye başladı. Çin’in bu alanda balıklama daldığı piyasalar, adeta allak-bullak oldu. Çin ürünü alan, kesinlikle mağdur oluyor. Devlet bu işe çekidüzen vermeli, Çin mamullerine karşı tedbir almalıdır.” diye konuştu.
ÇİN MALLARININ KALİTESİZLİĞİ VE UCUZLUĞU
Çin’in Doğu Türkistan bölgesinde Türklere yönelik olarak bir katliam yürütüldüğüne dikkati çeken Turan Bayrak, “Çinlilerin bu millete zararı sadece elektronik eşyalarla değil. Ürettikleri kalitesiz gereçlerle burada ceplerimize, Doğu Türkistan’da da kardeşlerimize zulmediyorlar. Bu durumda tavır sergilemesi gereken Türkiye, bu ülkeyle olan ticari ilişkilerini gözden geçirmelidir. Piyasalara Çin mallarının girmesi engellenmeli, bu şeklide onlara ders verilmelidir. Böylece hem Doğu Türkistan’daki soydaşlarımıza, he de Çin malı aldıkları için aldatılan kendi insanımıza sahip çıkılmış olunur. Biz artık tamircilik işinden para kazanamaz olduk. Devlet milleti de düşünsün, bizi de düşünsün.” şeklinde konuştu.