ÇAY TİRYAKİLERİNİN VAZGEÇİLMEZİ OLDU
İftar çadırının yanında açtığı çay ocağına kendi boyu kadar bir semaver kuran Özkan Ortun isimli çaycı, iftar yemeğinin ardından çay içmeden duramayanların vazgeçilmezi haline geldi. İftara yarım saat kala yakılan semaverde, akşam ezanıyla birlikte çay demleyen Ortun, “İftar yemeğini yiyenler, Ramazan ayı boyunca soluğu semaverin başında aldılar” dedi.
Dev semaverin Erzurum’daki soba ustalarının elinden çıktığını ve oruçlarını iftar çadırında bozanların keyfine adeta keyif kattığını ifade eden Özkan Ortun, semaver kültürünün Erzurum’da ayrı bir yerinin bulunduğunu belirterek, “Bu dev semaverle semaver kültürümüzü diri tutmayı amaçladık. Çünkü yaz mevsimine denk gelen Ramazan aylarının vazgeçilmezi, semaver çayıymış, büyüklerimizden öyle dinledik” şeklinde konuştu.
LEZZETİ SEÇENLER SEMAVER ÇAYINI TERCİH EDİYOR
Semaver çayının tadının, normal şartlarda demlenen çaya göre çok daha lezzetli olduğunu vurgulayan Özkan Ortun isimli çaycı, “Tüp ateşinde kaynayan suyla, semaverde kaynayan suyun arasında dağlar kadar fark oluyor. Bu nedenle demlenen çayı da leziz oluyor” dedi.
Vatandaşlar ise, dev semaverde demlenen çayları büyük bir keyifle yudumlarken, sırf semaver çayı içmek için iftar çadırına geldiklerini söyleyenlere bile rastlandı.